ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ
ΛΑΪΚΑ / POP
Γράφει η Αργυρώ Μπέλλου
"Παράξενες εικόνες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο album της Αννας Βίσση κυκλοφόρησε, με τις πιο "Παράξενες Εικόνες" της εδώ και καιρό.
Εικοσιτέσσερα ολοκαίνουρια τραγούδια, γεμάτα πάθος που προκαλούν έντονα συναισθήματα, θυμίζουν προσωπικά βιώματα, τόσο που όλοι θα βρουν ένα κομμάτι τους σε αρκετά από αυτά.
Παρότι ο δίσκος ανοίγει με την προτροπή «Μην ψάχνεις την αγάπη», στη συνέχεια μιλάει μόνο για αυτήν, σε όλες της τις πτυχές. Από το «Τρένο» μέχρι τη «Νέα Φιλαδέλφεια», από την «Ερημη Πόλη» ως το «Βατερλώ» και από το «Είσαι» ως το «Με μια συγνώμη». Ο δίσκος είναι και ηχητικά πολυσυλλεκτικός και κάποια τραγούδια είναι για να ακούγονται δυνατά ενώ άλλα αναδεικνύονται σε πιο προσωπικές ακροάσεις.
Η αναζήτηση των τραγουδιών καθώς και η τελική επιλογή τους κράτησε πολλούς μήνες. Και εκτός από το Νίκο Καρβέλα που υπογράφει τα οχτώ από τα τραγούδια του δίσκου, συμμετέχουν κι άλλοι γνωστοί συνθέτες και στιχουργοί. Βασίλης Κελαϊδής, Σόφη Παππά, Energee, Στράτος Διαμαντής, Χρήστος Γιαννόπουλος, Χριστόδουλος Σιγανός, Βαγγέλης Βασιλείου, Ναταλία Γερμανού, Ηλίας Φιλίππου, Νίκος Βαξεβανέλλης, Λευτέρης Καρβέλας. Στο τραγούδι «Έρημη πόλη» τη μουσική και τους στίχους έγραψε ο Κων/νος Χριστόφορου.
Και μετά από εικοσιτέσσερα τραγούδια που αναζητούν την απάντηση στο μονίμως αναπάντητο ερώτημα «τι είναι έρωτας», την απάντηση τη δίνει για άλλη μια φορά ο Νίκος Καρβέλας στην αρχή του δεύτερου δίσκου «ο έρωτας μωρό μου είναι Ψυχεδέλεια...»


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η τραγουδίστρια που εκφράζει μια πολύ μεγάλη (ή μήπως "τεράστια";) μερίδα του "μοντέρνου" μουσικόφιλου κοινού της χώρας μας, είναι πάλι στην επικαιρότητα με το νέο της διπλό album. 24 καινούργια τραγούδια και ένα remix προσθέτουν σελίδες στο ήδη πλούσιο "μουσικό λεύκωμα" μιας ερμηνεύτριας που αν μη τι άλλο, ξέρει να πιάνει τον παλμό του κόσμου...

Έχοντας τραγουδήσει σχεδόν τα πάντα μέχρι σήμερα, η Άννα Βίσση αποφάσισε πως αυτή τη φορά σειρά είχε μια δουλειά πιο εμπορική, που θα στοχεύσει στο ευρύ κοινό, αλλά θα της δώσει και "νέο αίμα" για τις βραδινές της εμφανίσεις. Βλέπετε για φέτος αποφάσισε πάλι να μην ασχοληθεί με όπερες και musicals και να επιστρέψει στις μεγάλες πίστες. Αυτό λοιπόν το διπλό album είναι το "εισιτήριο" για τη φετινή της "εξόρμηση" στα νυχτερινά μαγαζιά...!

Είναι περιττό να προσπαθήσουμε να εντάξουμε το album σε συγκεκριμένο μουσικό είδος. Έχοντας χαρακτήρα πολυσυλλεκτικό από απόψεως δημιουργών, ακολουθεί ποικιλία ήχων και διαθέσεων. Το λαϊκό άκουσμα δείχνει να υπερτερεί κάπως από τα υπόλοιπα, όμως το album θα έλεγα πως ακολουθεί μια μουσική διαδρομή "πολύχρωμη".

Ο Νίκος Καρβέλας δεν λείπει από μια ακόμη δουλειά της Άννας Βίσση, αυτή τη φορά όμως δεν είναι το "πρώτο" (ή μάλλον το μοναδικό) ..."βιολί"! Είναι ένας από τους πολλούς συνθέτες που δίνουν μουσική στην ερμηνεύτρια.

Σε τόσα τραγούδια είναι αδύνατον κάποια να μη σας αρέσουν. Άλλωστε αυτό ακριβώς είναι ένα πλεονέκτημα των διπλών cd. Μπορεί να έχουν λίγο μεγαλύτερο κόστος για τις εταιρείες, εξασφαλίζουν όμως περισσότερες επιτυχίες και ίσως και διάρκεια. Με την ασφάλεια του διπλού album (το οποίο πάντως κατά την πάγια πλέον τακτική της Sony πωλείται αρχικά σε λογική τιμή!), η Άννα Βίσση μπορεί να αισθάνεται σίγουρη για μια ακόμη εμπορική επιτυχία...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα 24σέλιδο ένθετο που κυριαρχεί το μαύρο, οι πολλές φωτογραφίες της Άννας Βίσση, οι στίχοι και ... Αυτά!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μην ψάχνεις την αγάπη", "Είσαι", "Τρένο", "Σα χλωμό το βλέπω", "Έχω πεθάνει για σένα", "Έρημη πόλη", "Βέλος", "Ψυχεδέλεια", "Βατερλώ", "Με μια συγνώμη", "Δεν αποφάσισα εγώ", "Πως τα φέρνει έτσι η ζωή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μην ψάχνεις την αγάπη
η αγάπη όλους τους βρίσκει
μην ψάχνεις μέσα μου να βρεις
αυτό που δεν έχασες ποτέ
Μην ψάχνεις την αγάπη
σε φωτιές που δεν καίνε
μην προσπαθείς να κλείσεις
τις πληγές που δεν σου άνοιξα ποτέ"...


(στίχοι: Νίκος Καρβέλας - "Μην ψάχνεις την αγάπη")


Music Corner

ΑΝΝΑ ΒΙΣΣΗ

Τίτλος CD
"ΠΑΡΑΞΕΝΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ"
Εταιρεία: SONY MUSIC
Είδος: Διπλό CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νίκος Καρβέλας
Άννα Βίσση
Δημήτρης Γιαρμενίτης
Φωτογραφίες
Κατερίνα Τσατσάνη
Artwork
Πάνος Πιτσιλιδής
2 CD 25 Tracks
Διάρκεια
CD1: 48:44
CD2: 54:22
12/2003 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

CD 1
CD2
01. Μην ψάχνεις την αγάπη 01. Ψυχεδέλεια
02. Είσαι 02. Βατερλώ
03. Εγώ μωρό μου 03. Με μια συγνώμη
04. Τρένο 04. Φεύγω
05. Γύρνα 05. Ο άντρας της ζωής μου
06. Παραισθήσεις 06. Μωβ
07. Σα χλωμό το βλέπω 07. Δεν αποφάσισα εγώ
08. Έχω πεθάνει για σένα 08. Στηρίξου επάνω μου
09. Έρημη πόλη 09. Αρκετά
10. Ξαφνικά 10. Τι απομένει
11. Βέλος 11. Νέα Φιλαδέλφεια
12. Παράξενες εικόνες 12. Πως τα φέρνει έτσι η ζωή
. . 13. Είσαι - Prodigal son remix