ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ
POP
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
"Τι χρονιά κι αυτή..."

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τον Ιούνιο του 2004 κυκλοφορεί ο τρίτος προσωπικός δίσκος του Κώστα Λειβαδά «Τι χρονιά κι αυτή...»
Μια σύγχρονη καταγραφή της καθημερινότητας, ένα κλείσιμο του ματιού στις εικόνες που περνάνε και χάνονται, μια υπέροχη αντίσταση που γίνεται με τα πλήκτρα ενός πιάνου κι ενίοτε ένα απρόσμενο όπλο: το χιούμορ.
Στο δίσκο ο Κώστας υπογράφει όλα τα τραγούδια εκτός από το ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη «Μια Μέρα Εμεινε Ακόμα» (έχουν γράψει την μουσική με τον Οδυσσέα Τσάκαλο), τα λόγια στο τραγούδι "Εξομολόγηση" (ποίημα του Ι. Πολέμη) και ντουέτο με τον Πάνο Κατσιμίχα, το δίστιχο του σπουδαίου Τάσου Κόρφη «το κορμί σου δεν είναι γεφύρι, δεν μπορείς να περάσεις να σωθείς» και, βέβαια, την αναπάντεχη διασκευή του θρυλικού τραγουδιού των Νίκου Ξυδάκη - Θ.Γκόνη «Στο Εστιατόριο Που Τρων' Τα Συνεργεία» αποτυπωμένη από τις ζωντανές εμφανίσεις του με την Ανδριάνα Μπάμπαλη.
Ο Κώστας Λειβαδάς υπογράφει την παραγωγή και την ενορχήστρωση του δίσκου μαζί με τον Ηλία Κατελάνο (Downtown Beat, Mr Cairo) και την επιμέλεια μαζί με τον Θύμιο Παπαδόπουλο. Στο δίσκο εκτός από την Ανδριάνα Μπάμπαλη και τον Πάνο Κατσιμίχα, με τους οποίους μοιράζεται τραγούδια, συμμετέχουν καλλιτεχνικά αλλά λαμπερά: Ζωρζ Πιλαλί, Ελένη Τσαλιγοπούλου, Κώστας Θωμαΐδης, Κλέων Αντωνίου (Mode Plagal), Δήμητρα Ματσούκα, και ο «πρίγκηψ» Γιώργος Ρωμανός, από τις πιο επιδραστικές φωνές και παρουσίες για τον Κώστα όλα αυτά τα χρόνια.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένας καλλιτέχνης που συνθετικά έχει δώσει αρκετές επιτυχίες σε διάφορους τραγουδιστές, αυτή τη φορά γράφει για τον εαυτό του και ολοκληρώνει το τρίτο του προσωπικό album, δίνοντάς του τίτλο "τι χρονιά κι αυτή...". 11 νέα τραγούδια και μια διασκευή αποτελούν το περιεχόμενο του album. Αυτό που ξεχωρίζω είναι κυρίως οι στίχοι που είναι έξυπνοι, έχουν βάθος και αρκετές φορές και χιούμορ. Η μουσική σε κάποια τραγούδια δεν μου άρεσε, σε κάποια άλλα με ενθουσίασε. Το ντουέτο με την Ανδριάνα Μπάμπαλη "μια μέρα έμεινε ακόμα" είναι το πιο εμπορικό κομμάτι του album, μαζί ίσως με το χιουμοριστικό "κάποια μέρα θα μας πάρεις στο λαιμό σου". Θα σας αρέσει σίγουρα και το ντουέτο με τον Πάνο Κατσιμίχα "Εξομολόγηση", βασισμένο σε ποίηση του Ιωάννη Πολέμη. Ο Πάνος Κατσιμίχας εδώ κάνει τον Παπά!

Οι κιθάρες και το πιάνο κυριαρχούν στις ενορχηστρώσεις των περισσότερων τραγουδιών, οι οποίες πάντως είναι "γεμάτες" κάνοντας χρήση πολλών μουσικών οργάνων.

Αξιόλογη δουλειά με μερικά πολύ καλά τραγούδια, εμπορικά όμως το cd δεν δείχνει δυνατό...


HIGHLIGHTS:

... Η ερμηνευτική συμμετοχή του Πάνου Κατσιμίχα ...

... Η διασκευή του "Στο εστιατόριο που τρων' τα συνεργεία" των Νίκου Ξυδάκη και Θοδωρή Γκόνη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στο ένθετο έχει γίνει πολύ καλή δουλειά, τόσο από πλευράς σχεδίασης όσο και από πλευράς υλικού. Υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών, "δυνατές" φωτογραφίες και σημείωμα του Κώστα Λειβαδά...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μια μέρα έμεινε ακόμα", "Εξομολόγηση", "Μ' ένα χτύπημα", "Κάποια μέρα θα μας πάρεις στο λαιμό σου", "Το κορμί μου δεν είναι γεφύρι", "Κάτι μου 'χεις πάρει μέσα απ' τη ψυχή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Στη καρδιά μου υπάρχει θέση
μοναχά για μια πληγή
μη φοβάσαι, δε στερεύει της αγάπης η πηγή
όταν τρέμει, τρέμει το αίμα στο φιλί"...

(στίχοι: Κώστας Λειβαδάς - "Μια μέρα έμεινε ακόμα")


Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΛΕΙΒΑΔΑΣ

Τίτλος CD
"ΤΙ ΧΡΟΝΙΑ ΚΙ ΑΥΤΗ"
Εταιρεία: ΑΚΤΗ
SONY MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κώστας Λειβαδάς
Ηλίας Κατελάνος
Ενορχήστρωση
Ηλίας Κατελάνος
Κώστας Λειβαδάς
Φωτογραφίες
Γιάννης Οικονομόπουλος
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 49:17
7/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μεθυσμένο αστέρι
02. Που πάνε οι έρωτες
03. Μια μέρα έμεινε ακόμα (ντουέτο με την Ανδρ. Μπάμπαλη)
04. Μ' ένα χτύπημα
05. Κάποια μέρα θα μας πάρεις στο λαιμό σου
06. Το κορμί μου δεν είναι γεφύρι
07. Κάτι μου 'χεις πάρει μέσα απ' τη ψυχή
08. Το κορίτσι στο φάρο
09. Εξομολόγηση (ντουέτο με τον Πάνο Κατσιμίχα)
10. Έχεις φύγει απ' τη πόλη
11. Στο εστιατόριο που τρων' τα συνεργεία
12. Εμείς δε γίναμε ουρανός