ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Έρωτα, δεν ξέρεις ν' αγαπάς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δέκα τραγούδια από τρία γνωστά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού. Δέκα μελωδίες της Ευανθίας Ρεμπούτσικα σε στίχους του Μιχάλη Γκανά με τη φωνή της Νατάσας Θεοδωρίδου.
Δέκα λαϊκά τραγούδια με λυγερές μελωδίες, γεμάτες μνήμες και λαμπερά ηχοχρώματα, με λόγια απλά, παραπονεμένα ή γλυκόπικρα και μια αισθαντική φωνή με νέο ύφος και άλλο ήθος.
Δέκα λαϊκά τραγούδια, χασάπικα, ζεϊμπέκικα, ένα χασαποσέρβικο, ένα λαϊκό βαλς με μπουζούκια, ένα μπολερό και μια μπαλάντα.
Δέκα στιγμές του ελληνικού τραγουδιού που πατάνε στέρεα στην παράδοση αλλά απευθύνονται στον σύγχρονο ακροατή και αφιερώνονται σε όσους νιώθουν ακόμα την ανάγκη να σιγομουρμουρίσουν ένα τραγούδι, να το κάνουν δικό τους δηλαδή και από απλοί ακροατές να γίνουν μέλη μιας χορωδίας που εδώ και χρόνια έχει σιγήσει.
Δέκα λαϊκά τραγούδια για τον καημό του έρωτα και την παρηγοριά της αγάπης, για τις πίκρες και τις ελπίδες κάθε ερωτευμένου με τη ζωή.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Είναι γεγονός πως η πρόσφατη συνεργασία της Νατάσας Θεοδωρίδου με την Ευανθία Ρεμπούτσικα, από την οποία προέκυψε και το καταπληκτικό "στα λιμάνια ανάψανε φωτιές", έδωσε την ευκαιρία στη γνωστή ερμηνεύτρια να περάσει σε άλλο μουσικό επίπεδο. Το μουσικό προφίλ του παραπάνω τραγουδιού που ακούστηκε στην "Πολίτικη κουζίνα", δίνει το στίγμα της νέας δισκογραφικής δουλειάς της Νατάσας. Μπορεί να μη συναντούμε το ίδιο το τραγούδι στο cd "έρωτα δεν ξέρεις ν' αγαπάς", θα βρούμε όμως 10 νέα κομμάτια που δεν απέχουν πολύ απ' αυτό... Μπουζούκι και καλό λαϊκό τραγούδι, "βγαλμένο" από μια άλλη εποχή και χωρίς ίχνος υπερβολής στις συνθέσεις, κυριαρχούν στο νέο cd της Νατάσας με τον ομολογουμένως πρωτότυπο τίτλο.

Η επιστροφή σε μια άλλη εποχή όπου το λαϊκό τραγούδι είχε διαφορετική αποστολή και βαρύτητα, καταγράφεται στα θετικά του album, ενώ στα αρνητικά περνάει η πολύ μικρή διάρκειά του. Μόλις μισή ώρα διάρκεια δεν είχαν ούτε τα Lp's εκείνης της εποχής! Επίσης αν είχε κανα δυο ακόμη πιο "χαρούμενα" τραγούδια, όπως τη "Σαλονίκη", όλα θα ήταν σίγουρα πολύ καλύτερα!


HIGHLIGHTS:

... Οι συνθέσεις της Ευανθίας Ρεμπούτσικα και τα λογια του Μιχάλη Γκανά, κρύβουν "αγνές νοσταλγικές διαθέσεις"! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Λιτό, αλλά τόσο πολύ σε σημείο που δείχνει ...άδειο! Έχει στίχους επάνω σε απλώς λευκές σελίδες. Τίποτα ιδιαίτερο για το 8σέλιδο ένθετο, ενώ το εξώφυλλο δεν ξεφεύγει από τα τετριμμένα...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σαλονίκη", "Έρωτα, δεν ξέρεις ν' αγαπάς", "Ξημερώνομαι", "Μάθημα χορού", "Πως τα κατάφερες"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πως με κατάφερες να σ' αγαπώ
πως με ανάγκασες να μη σε θέλω
κι ας το περίμενα πως θα συμβεί
και μια βραδιά θα πάρεις το καπέλο.

Πως τα κατάφερες, πες μου πως
και με κατάντησες να σε μισήσω
κι ας ονειρεύτηκα μια ζωή
μόνο στο πλάι σου να περπατήσω"...

(στίχοι: Μιχάλης Γκανάς - "Πως τα κατάφερες")


Music Corner

ΝΑΤΑΣΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ

Τίτλος CD
"ΕΡΩΤΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ Ν' ΑΓΑΠΑΣ"
Εταιρεία: SONY MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Ενορχήστρωση
Ευανθία Ρεμπούτσικα
Φωτογραφίες
Κατερίνα Τσατσάνη
Artwork
Γιάννης Καρλόπουλος
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 32:23
10/2004 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ξημερώνομαι
02. Γοβάκι γυάλινο
03. Πως τα κατάφερες
04. Έρωτα, δεν ξέρεις ν' αγαπάς
05. Σαλονίκη
06. Νοσταλγία
07. Μάθημα χορού
08. Φωτιά
09. Τι σου 'χω κάνει
10. Μια φωνή μακρινή