"κλικ για μεγέθυνση"
4PLAY

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Αν θέλεις μπορείς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η συμμετοχή τους στο Super Idol ήταν μόνο η αρχή. Εκεί γνωρίστηκαν και με την καθοδήγηση του παραγωγού τους Άγγελου Σφακιανάκη, αποφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους στη δημιουργία ενός boy band. Η χημεία τους εκρηκτική, οι φωνητικές και χορευτικές τους ικανότητες αναμφισβήτητες. Ο Χρήστος, ο Θοδωρής, ο Teddy Β και ο Γιώργος, είναι οι 4 PLAY. Δεν πρόκειται για ένα ακόμη κατασκευασμένο συγκρότημα, αλλά για ένα γκρουπ με σαφή μουσικό προσανατολισμό και πολλή θετική ενέργεια.
Γι' αυτό και η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά που μόλις κυκλοφόρησε από τη Virus Music, τιτλοφορείται με το μότο τους «Αν θέλεις, μπορείς».
Επιθυμία τους είναι να καταφέρουν να «παντρέψουν» pop και r'n'b στοιχεία με ελληνικό στίχο, υποστηρίζοντας το αποτέλεσμα και με την αγάπη τους για το χορό. Για το πρώτο cd των 4 PLAY έγραψαν τραγούδια οι Τάσος Βουγιατζής, Νόνης Ανδριανός, Αλέξανδρος Ξενάκης, Κωνσταντίνος Παντζής, Γιάννης Λιόντος, Αντώνης Παπάς, Marcos Morin, Γιάννης Στίγγας και βέβαια οι ίδιοι οι 4 PLAY, ενώ περιλαμβάνει και τις διασκευές των γνωστών τραγουδιών «Michele» και «Wonderful life».


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η διάλυση των One άφησε το δικό της κενό στην ελληνική δισκογραφία και τώρα ένα άλλο boy band, έρχεται να καλύψει κατά μία έννοια αυτή την απουσία. Οι 4play δημιουργήθηκαν μέσα από το τηλεοπτικό Super idol.

Η βασική διαφορά με το προαναφερόμενο group είναι ότι οι 4play χρησιμοποιούν περισσότερα r'n'b και hip hop στοιχεία, η βάση τους όμως είναι η pop. Το "αν θέλεις μπορείς" έχει σύγχρονα ηχητικώς κομμάτια, αισιόδοξη και χορευτική διάθεση και χαρακτήρα απόλυτα νεανικό. Δεν διστάζουν να διασκευάσουν γνωστές ξένες επιτυχίες, όπως το "Michelle" του Andru Donalds, το "Bye bye bye" των N Sync και το "Wonderful life" του Black, με αποτέλεσμα μάλιστα ικανοποιητικό!

Οι 4play τελικά κάνουν κάτι ιδιαίτερο, προσπαθούν να περάσουν ένα προσωπικό στυλάκι και αυτό είναι καλό. Ωστόσο θα πρότεινα να τους ακούσετε πριν αποφασίσετε να αγοράσετε το cd τους...


HIGHLIGHTS:

... Τα r'n'b στοιχεία που δεν ακούμε συχνά με ελληνικό στίχο ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αντί για στίχους προτιμήθηκε να υπάρχουν πολλές φωτογραφίες των τεσσάρων μελών του group και ακόμα μία mini αφίσα τους. Καλό από πλευράς σχεδίασης, ελλιπές από πλευράς γραπτού υλικού...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σ' αγαπώ", "Είσαι τέλεια", "Ποτέ", "Δε θέλω να ζω", "Είν' ωραία η ζωή", "Αν θέλεις μπορείς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σ' αγαπώ
ότι και να πω
δεν είναι αρκετό
και δεν αντέχω μακριά σου

Βρες λόγο να με δεις
ναι να σιγουρευτείς
πως μου λείπει η αγκαλιά σου

Ότι και να πω
δεν είναι αρκετό
άλλο δεν μπορώ μακριά σου"...

(στίχοι: Νόνης Ανδριανός - "Σ' αγαπώ")


Music Corner

4PLAY

Τίτλος CD
"ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ ΜΠΟΡΕΙΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Τζένη Καρέτση
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 52:19
5/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Σ' αγαπώ
02. Είσαι τέλεια
03. Για να δω
04. Θα με τρελάνεις
05. Μ' αγαπάει (bye-bye-bye)
06. Αν θέλεις μπορείς
07. Υπήρχες
08. Πες μου
09. Ποτέ (Mishale)
10. Τι ζητάς
11. Δε θέλω να ζω
12. Τελευταία πνοή
13. Είν' ωραία η ζωή (Wonderful life)