"κλικ για μεγέθυνση"
7bo4

Pop
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"7 μποφόρ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τα 7 μποφόρ (7bo4) παρουσιάζουν σήμερα την πρώτη ομώνυμη, δισκογραφική δουλειά τους. Το γκρουπ δημιουργήθηκε το 1996 από τον Νίκο Αποστολάκο και άλλαξε πολλές μορφές για να καταλήξει στο σημερινό του σχήμα.
Με σύγχρονο ποπ-ροκ ήχο τα 7bo4 παντρεύουν το δυνατό άκουσμα με την λυρική φωνή της Σίσσυς Κοτσώνη, οδηγώντας έτσι κάποιες φορές το αποτέλεσμα, σε δρόμους ασυνήθιστους, με επιρροές από διαφορετικά είδη μουσικής και ενορχηστρωτικές επιλογές που φανερώνουν τις ποικίλες διαθέσεις του γκρουπ.
Η μουσική κατεύθυνση αυτού του πρώτου cd κυρίως ρυθμική, με τις λυρικές στιγμές να ξεχωρίζουν και να ενώνουν τις δύο τόσο διαφορετικές φωνές του σχήματος.
Ήταν 7 μποφόρ, όσες κι οι θάλασσες......


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μου αρέσει όταν ακούω καλλιτέχνες που έχουν να δώσουν κάτι νέο στο χώρο, που αποφεύγουν τη πεπατημένη, που τολμούν και πρωτοτυπούν. Στη κατηγορία αυτή φαίνεται πως ανήκουν και οι 7bo4. Αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν να βρουν δρόμο προς τα ραδιοφωνικά playlist, είμαι όμως και σχεδόν σίγουρος πως ο στόχος τους δεν είναι αυτός. Έκαναν το κέφι τους και πρόσφεραν μέσα από τη καρδιά τους αυτό που αγαπάνε.

Το αποτέλεσμα θα το χαρακτήριζα "πρωτάκουστο". Ήχος που κολλάει περισσότερο στην pop, με κάποια στοιχεία όπερας! Ειδικά η φωνή της τραγουδίστριας, Σίσσυς Κοτσώνη, σε ταξιδεύει με το λυρισμό της. Δεν θα ισχυριστώ πως όλα τα τραγούδια του cd είναι εξαιρετικά, όμως αν μπεις στο ρυθμό των 7bo4 μετά κολλάς! Αν καλλιεργήσουν τη προσπάθειά τους, σε επόμενες δουλειές τους θα έχουμε πολύ αξιόλογα κομμάτια. Όχι ότι δεν είναι ήδη αξιόλογοι...!


HIGHLIGHTS:

... Πρωτότυπες συνθέσεις και πολύ καλός στίχος ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
20σέλιδο με θεατρικές φωτογραφίες και τους στίχους των τραγουδιών. Λιτό και όμορφο, ενώ ξεχωριστό είναι και το εξώφυλλο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Βότσαλα", "Αν", "Μικρόκοσμος", "Σύννεφα", "Σ' ένα νησί"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αν μου είχες πει πολλά
μικρά πολύτιμα
δεν θα 'ταν τώρα αργά,
αν στη γη σου τη παλιά
χωρούσε μια καρδιά
μια παιδική χροιά,
δεν θα 'ταν η ζωή μας ένα αν"...

(στίχοι: Νίκος Αποστολάκος - "Αν")


Music Corner

7 ΜΠΟΦΟΡ (7bo4)

Τίτλος CD
"7 μποφόρ"
Εταιρεία: Αυλός
Eros Music
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αντώνης Ζουγανέλης
Παραγωγή για την Αυλός
Γιάννης Ζουγανέλης
Φωτογραφίες
Παναγιώτης Χατζηστεφάνου
Artwork
bo4 team
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 51:41
4/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Βότσαλα
02. Αν
03. Άργησα
04. Μικρόκοσμος
05. Να 'σαι εκεί
06. Τα μάγια
07. Σύννεφα
08. Πλούτος είναι
09. Σ' ένα νησί
10. Μικρό παιδί
11. Είμαι
12. 7bo4