"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Κατά βάθος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"Εμένα που με βλέπεις έχω μάθει να αντέχω κάθε πόνο..."

Από τα πρώτα κιόλας μέτρα ξέρεις... Η φωνή του είναι πολύ χαρακτηριστική για να αφήσει περιθώρια παρανόησης! Ο Χρήστος Δάντης συστήνει τη νέα του δισκογραφική δουλειά με τίτλο ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ. Ξεκινά πολύ δυνατά με το πρώτο single Προδοσία σε στίχους της Ναταλίας Γερμανού και η συνέχεια είναι ακόμα πιο δυναμική!

Ανανεωμένος μετά από δεκαέξι μήνες προσωπικής δισκογραφικής ανάπαυλας και έχοντας στις αποσκευές του την πρώτη θέση στο διαγωνισμό της EUROVISION ο Χρήστος Δάντης έρχεται αποφασιστικά με διάθεση αλλαγής ύφους και πλεύσης! Το album ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ είναι η απόλυτα φυσική συνέxεια του χρυσού MAYA MAYA. Ο ήχος είναι αισθητά λιγότερο ηλεκτρικός και η επιλογή φυσικών οργάνων ενισχύει το λαϊκό ύφος. Ο αυθεντικός ρυθμός, που κάνει αμέσως αναγνωρίσιμο ένα τραγούδι ζεϊμπέκικο, ένα χασάπικο και ένα τσιφτετέλι, μιλά κατευθείαν στην καρδιά και κατατάσσει το ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ στους σύγχρονους λαϊκούς δίσκους.

Για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Δάντης επιβεβαιώνει τις προσδοκίες μας και δίνει ένα album διαφορετικό. Από τη μια ο συνθέτης που πειραματίζεται με τους ήχους, που προτείνει καινούργιες ιδέες, που εξελίσσεται μέσα από το έργο του, που τολμά να προκαλέσει την εποχή του. Από την άλλη ο τραγουδιστής που ρισκάρει κάθε φορά σαν να είναι η πρώτη, που δίνει στα τραγούδια αληθινή φωνή, που είναι ώριμος να ερμηνεύσει γνήσια λαϊκά τραγούδια. Ο συνθέτης και τραγουδιστής Χρήστος Δάντης βάζει τη δική του σφραγίδα γνησιότητας στο ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ. Τα δώδεκα τραγούδια του album είναι σε μουσική του Χρήστου Δάντη και σε στίχους των αγαπημένων φίλων και στενών συνεργατών του Ναταλίας Γερμανού, Βαγγέλη Κωνσταντινίδη και Βασίλη Γιαννόπουλου.

Το ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ περιλαμβάνει και τα τραγούδια ΑΓΑΠΗΣΕ ΜΕ σε στίχους Ναταλίας Γερμανού που αποτελεί το τραγούδι των τίτλων της τηλεοπτικής σειράς του MEGA "Απαγορευμένη Αγάπη" καθώς και το "Ολα σούπερ", τραγούδι-ύμνο των εννέα αθλητικών καναλιών SUPER SPORT της συνδρομητικής πλατφόρμας NOVA.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Για μια ακόμα φορά ο Χρήστος Δάντης "προσπαθεί" να μπερδέψει το κοινό του κάνοντας έναν απόλυτα λαϊκό δίσκο. Μετά το "Maya maya" που έγερνε προς το λαϊκό, είχε όμως και τις pop στιγμές του και μετά από ανάλογες απόπειρες στο παρελθόν, το "κατά βάθος" είναι ένα album που θα ταίριαζε σε τραγουδιστή που ...έχει φάει τα χρόνια του στις μεγάλες πίστες και στους λουλουδοπόλεμους! Μπορεί να μη ξεχνάει και τους ηλεκτρικούς ήχους που υπάρχουν που και που στις ενορχηστρώσεις των τραγουδιών, όμως ο δίσκος δίνει εικόνα καθαρά λαϊκής δουλειάς.

Το ζήτημα είναι ότι με αυτές τις συνεχείς αλλαγές ο Δάντης περισσότερο χάνει κοινό παρά κερδίζει, αφού μπερδεύει τον κόσμο από δουλειά σε δουλειά. Από την άλλη η προσωπική μου άποψη είναι πως του ταιριάζουν περισσότερο οι ηλεκτρικές κιθάρες κι όχι τα τσιφτετέλια. Γούστα είναι βέβαια αυτά και ίσως κάποιοι να έχετε αντίθετη άποψη.

Όσο για τα τραγούδια; Foul! Ομολογώ πως περίμενα πολύ περισσότερα από τον Δάντη. Με δυσκολία βρήκα κάποια τραγούδια να μου αρέσουν. Το "αγάπησέ με" είναι το τραγούδι που θα σημειώσω ως τη καλύτερη στιγμή του album. Ένα ερωτικό κομμάτι σε στίχους Ναταλίας Γερμανού και από τα λίγα που ξεφεύγουν από τη λαϊκούρα των υπόλοιπων τραγουδιών. Ευχάριστα άκουσα και το χαρούμενο pop "θέλω να σε βλέπω". Το τραγούδι που ακούγεται βέβαια περισσότερο στα ραδιόφωνα είναι η "προδοσία", που όμως μου άρεσε μόνο το ρεφρέν.


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι "θέλω να σε βλέπω" έχει ρυθμό που θυμίζει τη pop πλευρά του Χρήστου Δάντη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Έχει στίχους τραγουδιών και φωτογραφίες του καλλιτέχνη. Τίποτα ιδιαίτερο το εξώφυλλο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αγάπησέ με", "Θέλω να σε βλέπω", "Προδοσία"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αγάπησέ με τώρα που με χάνεις
στου χωρισμού τη παγωνιά
και κράτησέ με ότι και να κάνεις
όπως τη πρώτη μας φορά"...

(στίχοι: Ναταλία Γερμανού - "Αγάπησέ με")


Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΚΑΤΑ ΒΑΘΟΣ"
Εταιρεία: COLUMBIA
SONY-BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χρήστος Δάντης
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 50:49
11/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Προδοσία
02. Κατά βάθος
03. Ήλιε ποτέ μη ξαναβγείς
04. 7 ζωές
05. Χρόνια σου πολλά
06. Beautiful...
07. Λυπάμαι για λογαριασμό σου
08. Έκλειψη σελήνης
09. Καινούργια φωτιά
10. Αγάπησέ με
11. Θέλω να σε βλέπω
12. Όλα σούπερ (Στρογγυλή Θεά)