"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Pop / Rock
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Στο ίδιο βαγόνι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο ίδιο βαγόνι μας φιλοξενεί η Ευρυδίκη για ένα ταξίδι αναψυχής που διαρκεί 50 περίπου λεπτά και... δεκατρία τραγούδια.
Ένα βαγόνι γεμάτο χρώματα, ήχους, μορφές, αρώματα, ρυθμούς διαφορετικούς... Στοιχεία που συνθέτουν τη μουσική προσωπικότητα της Ευρυδίκης μετά από τη δεκαπεντάχρονη πορεία της στη δισκογραφία. Δυναμική και τολμηρή και σ' αυτή τη δουλειά χωρίς να χάνει την ευαισθησία στην ερμηνεία που πάντα την χαρακτηρίζει.
Η συνεργασία της με το Δημήτρη Κοργιαλά την φέρνει μπροστά σε νέες προκλήσεις, παιχνίδια με τους ήχους αλλά και παιχνίδια του μυαλού και της καρδιάς. Στιγμές μελωδικές, άλλες φορές πιο ροκ, άλλες πιο electro και κάποιες άλλες μας παρασύρει σε μονοπάτια παραδοσιακά
Τραγούδια σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Κοργιαλά, σε τρία τραγούδια συνεργάζεται στο στίχο με τη Λίλιαν Δημητρακοπούλου, δυο τραγούδια συνθέτει η ίδια η ερμηνεύτρια και μια διασκευή από τους Puzzle και τον Δημήτρη Κοργιαλά στο «Τέσσερα τζιαι τέσσερα» (κυπριακό παραδοσιακό).
Σ' αυτό το καινούργιο album υπάρχει έντονο το μουσικό στίγμα του Δημήτρη Κοργιαλά ο οποίος μας εκπλήσσει συνθετικά με τα εξαιρετικά «Ζωή να μπω», «Αυτό που πάντα ήξερα», το «ποτάμι μαύρο» και μας συγκινεί ήδη με το τραγούδι που αγάπησαν αμέσως τα ραδιόφωνα «Στο ίδιο βαγόνι».
Επίσης έκπληξη αποτελούν και τα δυο ντουέτα «Μόνο εσένα» με την Τζόρτζια των ΜΠΛΕ και «Θέλω τόσο να σε δω» με τον Δημήτρη Κοργιαλά.
Αυτό το μουσικό ταξίδι με το «βαγόνι» της Ευρυδίκης σίγουρα θα σας συγκινήσει και θα σας ενθουσιάσει.
Επιβιβαστείτε...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα cd που περπατά γερά σε pop γραμμές, αλλά συχνά "βολτάρει" προς electro-dance ρυθμούς, σε στιγμές ρομαντικές, σε εκρηκτικά ροκ ξεσπάσματα, ακόμη και σε ακούσματα παραδοσιακά! Το νέο cd της Ευρυδίκης το άκουσα και το ...ξανάκουσα! Και ναι, κατέληξα πως αποτελεί μια από τις κορυφαίες της δουλειές! Θα έλεγα πως είναι η καλύτερη αλλά όταν υπάρχει και ένα background που πλέον φτάνει τους 11 προσωπικούς δίσκους, δεν μπορώ να είμαι απόλυτος...

Το τραγούδι "στο ίδιο βαγόνι" δικαίως δίνει τον τίτλο του και στο cd, καθώς είναι το κορυφαίο και από συνθετικής αλλά και από στιχουργικής άποψης, ενώ η ερμηνεία της Ευρυδίκης εδώ δεν μπορεί να μη σας αγγίξει! Εξαιρετική είναι η ερμηνεία της και σε ένα κομμάτι δικό της, το "36", μια υπέροχη νοσταλγική μπαλάντα. Το ντουέτο με τον Κοργιαλά "Θέλω τόσο να σε δω" ακολουθεί τις ενορχηστρωτικές φόρμες του "μια φορά" (με τα synths να πρωταγωνιστούν), που ο ίδιος το είχε κάνει τεράστια επιτυχία τραγουδώντας με την Κατερίνα Μουτσάτσου στο τελευταίο του cd. Ταξιδιάρικη pop στο πολύ καλό συνθετικά μα λίγο φτωχό στιχουργικά "Να με κρατάς". Αγριεύουν τα πράγματα στο ντουέτο με τη Τζώρτζια των Μπλε στο "μόνο εσένα", αλλά και στο "τώρα φεύγω" που η Ευρυδίκη ερμηνεύει πολύ ...ροκ! Ιδιαίτερη η σύνθεση του "αυτό που πάντα ήξερα" με τους πολύ καλούς στίχους της Λίλιαν Δημητρακοπούλου (και τα τρία τραγούδια που έγραψε, "λάμπουν" στιχουργικά).

Γενικά πρόκειται για ένα album που δύσκολα θα βαρεθείτε, χάρη και στην ηχητική του ποικιλία. Όσο για την Ευρυδίκη έχει πλέον περάσει σε άλλη διάσταση και ...της πάει πολύ! Α, και να μη το ξεχάσω... Το cd έχει και ένα bonus track (μια δυνατή ροκιά) που ο τίτλος του δεν αναγράφεται πουθενά. Ίσως το μόνο τραγούδι που δεν μου άρεσε!


HIGHLIGHTS:

... Οι στίχοι της Λίλιαν Δημητρακοπούλου ...

... Η ευαίσθητη ερμηνεία της Ευρυδίκης στο "36" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12 σελίδες που βασικό τους περιεχόμενο αποτελούν οι στίχοι των τραγουδιών. Όσο γλυκειά κι αν είναι η Ευρυδίκη στο εξώφυλλο, το concept είναι συνηθισμένο και το πλέον κλασσικό. Πρωτότυπες οι φωτογραφίες στο booklet αλλά πολύ λίγες...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"36", "Στο ίδιο βαγόνι", "Αν είναι η αγάπη δυνατή", "Να με κρατάς", "Θέλω τόσο να σε δω", "Μόνο εσένα", "Αυτό που πάντα ήξερα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κι αν λένε πως σε τούτη τη ζωή
μόνοι ερχόμαστε και φεύγουμε πιο μόνοι
εγώ υπάρχω γιατί ζεις κι εσύ
κι όταν φύγεις θα με βρεις στο ίδιο το βαγόνι"...

(στίχοι: Λίλιαν Δημητρακοπούλου - "Στο ίδιο βαγόνι")


Music Corner

ΕΥΡΥΔΙΚΗ

Τίτλος CD
"ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΒΑΓΟΝΙ"
Εταιρεία: MINOS
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ευρυδίκη
Ενορχήστρωση
Δημήτρης Κοργιαλάς
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 52:47
2/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αυτό που πάντα ήξερα (Άγγελοι-εραστές)
02. Στο ίδιο βαγόνι
03. Να με κρατάς
04. Αν είναι η αγάπη δυνατή...
05. Θέλω τόσο να σε δω (ντουέτο με τον Δ. Κοργιαλά)
06. Ζωή να μπω
07. Μόνο εσένα (ντουέτο με την Τζώρτζια Κεφαλά)
08. 36
09. Όσο χτυπάει η καρδιά σου
10. Τώρα φεύγω
11. Να θυμάσαι
12. 4+4 (Τέσσερα τζιαι τέσσερα)
13. Ποτάμι μαύρο (Είμαι ακόμα εδώ)