"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Γιαννιάς "πάει απόψε να μας τρελάνει" με το νέο του δίσκο. Γιώργος Γιαννιάς και πάλι "Γιώργος Γιαννιάς".....
Ο νέος δίσκος περιλαμβάνει δέκα φανταστικά νέα τραγούδια και τα 3 τραγούδια που έχουμε γνωρίσει και αγαπήσει στο CD Single "Ετοιμάζω ταξίδι".
Ο δίσκος ολοκληρώθηκε με την συμβολή πολλών και σημαντικών δημιουργών. Ο Σάββας Ηλιάδης, ο Χριστόφορος Γερμενής, ο Κωνσταντίνος Λάλος, ο Γιώργος Σχοινάς, ο Νίκος Ορφανός, ο Κώστας Σέγγης, ο Λουκάς Καλομοίρης, ο Γιάννης Παπαϊωάννου, ο Παντελής Ταλαδιανός, ο Τάκης Μπουγάς και ο Τόλης Κόκκινος έγραψαν τη μουσική και ο Κοσμάς, ο Πάνος Φαλάρας, ο Γιάννης Νικολαΐδης, ο Γιώργος Σχοινάς, ο Δημήτρης Τσάφας, ο Μιχάλης Φάβιος, ο Λουκάς Καλομοίρης ο Γιάννης Μαλλιάς, η Βίκυ Γεροθόδωρου, ο Μάνος Τσιλιμίδης και ο Τόλης Κόκκινος έγραψαν τους στίχους.
Στο album περιλαμβάνεται το τραγούδι "Φεύγεις Τώρα", που τη μουσική και τους στίχους υπογράφει ο Γιώργος Γιαννιάς, καθώς και ένα ντουέτο. Το "Όπου πας Θα με βρεις", που ερμηνεύει μαζί με την Γιάννα Τερζή.
Το τραγούδι "Πάω απόψε να τρελαθώ" έχει ήδη γίνει πρώτο θέμα στο ραδιόφωνο. Πράγμα που επιβεβαιώνει ότι ο Γιώργος είναι πάντα συνεπής στο ραντεβού του με την επιτυχία. Όπως άλλωστε μας έχει συνηθίσει και με τις προηγούμενες δουλειές του, το ένα τραγούδι του album μετά το άλλο πάντα βρίσκει το δρόμο για την καρδιά μας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το τρίτο προσωπικό album του Γιώργου Γιαννιά φέρει για τίτλο το όνομά του, ενέργεια κατ' αρχήν άστοχη καθώς αυτό συνηθίζεται σε ντεμπούτο albums. Το νέο του cd έχει 10 νέα τραγούδια και τα τρία του cd single που είχε κυκλοφορήσει το καλοκαίρι. Για μια ακόμα φορά ο τραγουδιστής συνεργάζεται με πλήθος συνθετών και στιχουργών, κάτι που συμβαίνει από το πρώτο του κι όλας album. Ερωτικά λαϊκά κομμάτια που τα ακούσαμε με καλή διάθεση, ωστόσο δεν ξεφεύγουν από τον μέσο όρο τραγουδιών σε ανάλογα cd. Δεν υπάρχει η πολύ μεγάλη επιτυχία, αλλά αρκετά κομμάτια με όμορφους ρυθμούς που δεν μας "χαλάσανε". Σε κάποιες περιπτώσεις ο απόλυτα λαϊκός χαρακτήρας των τραγουδιών υποχωρεί σε περισσότερο pop μελωδίες, όπως για παράδειγμα συμβαίνει με το "όπου πας θα με βρεις". Επίσης κάποιες μπαλάντες διαθέτουν μοντέρνα ακούσματα ξεφεύγοντας από βαριές λαϊκές συνθέσεις.

Υπάρχει και ένα ντουέτο με τη Γιάννα Τερζή, τη κόρη του Πασχάλη, με τίτλο "τατουάζ", αλλά δεν θεωρώ πως καταφέρνει να αποτελέσει δυνατή στιγμή στο cd. Γενικά η προσπάθεια είναι αξιόλογη, αξίζει να τη προσέξετε, αλλά μη περιμένετε και τα εξαιρετικά τραγούδια που δεν θα ξεκολλάτε. Επίσης έχετε υπ' όψη ότι το cd έχει πολλές ερωτικές μπαλάντες και γενικότερα χαρακτήρα αισθηματικό!


HIGHLIGHTS:

... Αρκετά μελωδικό album ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
6σέλιδο. Οι τρεις σελίδες αφιερώνονται στους στίχους, μία στους συντελεστές του album, μία στους τίτλους των τραγουδιών και τους δημιουργούς και η άλλη είναι φυσικά το εξώφυλλο που δεν ξεφεύγει από τα τυπικά. Το artwork είναι πολύ σκούρο και σε συνδυασμό με το ότι δεν υπάρχει ούτε μία φωτογραφία (!) το ένθετο μοιάζει πολύ "μουντό"...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τι αχάριστη που είσαι", "Που να ορκιστώ", "Μου 'κλεψες τα καλοκαίρια", "Πάω απόψε να τρελαθώ", "Πρώτο θέμα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πάω απόψε να τρελαθώ
που να ψάξω να σε βρω
νιώθω τύψεις και ενοχές
αχ να γύριζες...

Πάω απόψε να τρελαθώ
τι μαρτύριο κι αυτό
έχω φταίξει που έφυγες
αχ εσύ δεν φταις"...

(στίχοι: Κοσμάς - "Πάω απόψε να τρελαθώ")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ

Τίτλος CD
"ΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΑΣ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Νίκος Ορφανός
Φωτογραφίες
Γιάννης Οικονομόπουλος
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 48:20
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάω απόψε να τρελαθώ
02. Πρώτο θέμα
03. Μου 'κλεψες τα καλοκαίρια
04. Τι αχάριστη που είσαι
05. Όπου πας θα με βρεις
06. Τατουάζ (ντουέτο με τη Γιάννα Τερζή)
07. Που να ορκιστώ
08. Να 'σουν δικιά μου
09. Μη χαθείς
10. Φεύγεις τώρα
11. Ετοιμάζω ταξίδι
12. Βασανιστικά τα βράδια
13. Λιμάνια