"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Είμαι εδώ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στο δισκογραφικό του ξεκίνημα ο νεαρός, ταλαντούχος και ιδιαίτερα δημοφιλής ερμηνευτής Κώστας Καραφώτης - γνωστός σε όλους μας από τη συμμετοχή του στο talent show Fame Story - είχε την ιδιαίτερη τύχη και τιμή να συναντηθεί στο studio με έναν από τους σημαντικότερους συνθέτες της χώρας μας, τον Αντώνη Βαρδή.
Το αποτέλεσμα της σπουδαίας αυτής συνεργασίας, είναι το album που κρατάτε στα χέρια σας με τίτλο «Είμαι εδώ», το οποίο μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven!
Οι φωνητικές ικανότητες του Κώστα Καραφώτη, η ζεστή χροιά της φωνής του αλλά και ο σεμνός χαρακτήρας του ήταν τα κριτήρια που ώθησαν τον Αντώνη Βαρδή, όπως έχει δηλώσει, για να εμπιστευθεί σε έναν πρωτοεμφανιζόμενο καλλιτέχνη τα τραγούδια του.
Στο cd «Είμαι εδώ» θα ακούσετε 11 τραγούδια, όλα σε μουσική Αντώνη Βαρδή. Τους στίχους υπογράφουν ο Βασίλης Γιαννόπουλος - σε 7 τραγούδια - η Σοφία Αργυροπούλου, ο Μάνος Τσιλιμίδης και η Βίκυ Γεροθόδωρου.
Τους στίχους του τραγουδιού «Είμαι εδώ» έχει γράψει ο Αντώνης Βαρδής.
Η πρώτη δισκογραφική δουλειά του Κώστα Καραφώτη περιέχει και δύο υπέροχα τραγούδια - ντουέτα: το ήδη γνωστό ραδιοφωνικά, «Τα μονοπάτια», που ερμηνεύει με την Πέγκυ Ζήνα και το «Μην κολλάς», όπου συναντά μια από τις πιο σημαντικές φωνές της γενιάς του, τον Γιάννη Βαρδή.
Τη διεύθυνση παραγωγής του album είχε ο Ηλίας Μπενέτος.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Κώστας Καραφώτης ξεχώρισε στο Fame Story 2 και μαζί με τη Ραλλία και τον Κωνσταντίνο Θαλασσοχώρη ήταν νομίζω οι καλύτερες φωνές. Το πρώτο του cd που κυκλοφορεί φυσικά με τη Heaven, ήταν ότι ακριβώς περιμέναμε. Ένα album με ερωτικά λαϊκά τραγούδια, που σαφώς σαν στυλ μουσικής ταιριάζει απόλυτα στη φωνή και στο προφίλ του νεαρού τραγουδιστή. Η τύχη όμως για τον Καραφώτη ήταν ότι τα τραγούδια αυτά του τα έγραψε ο Αντώνης Βαρδής. Και μάλιστα όλο το album! Σπάνια βλέπουμε σπουδαίους συνθέτες να αναλαμβάνουν εξ' ολοκλήρου τα cd πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών. Ωστόσο όμως πιστεύω πως αυτή τη συνεργασία ο Καραφώτης τη κέρδισε με το σπαθί του. Δεν λέω, βοήθησε λίγο και η Heaven στην οποία ανήκουν και οι δύο, όμως κι ο τραγουδιστής απέδειξε ότι και σπουδαίες φωνητικές ικανότητες έχει και συναίσθημα καταφέρνει να βγάζει στις ερμηνείες του.

Αποτέλεσμα; Ένα πολύ καλό cd με τραγούδια - κατά βάση ερωτικά - που θα επιθυμούσαν φαντάζομαι πολλοί φτασμένοι καλλιτέχνες να προσέθεταν στα δικά τους album. Υπάρχουν και δύο δυνατά ντουέτα, ένα με τη Πέγκυ Ζήνα με τίτλο "τα μονοπάτια" και ένα με τον Γιάννη Βαρδή με τίτλο "μην κολλάς". Το πρώτο πολύ ερωτικό, παίζεται έντονα αυτό το καιρό στα ραδιόφωνα, το δεύτερο πιο παρεΐστικο και με pop ενορχήστρωση. Στα καλύτερα και τα τραγούδια "λυπάμαι" και "δε σε νοιάζει". Φοβερή η μουσική στη "δήλωση καρδιάς"...


HIGHLIGHTS:

... Το ντουέτο με τη Πέγκυ Ζήνα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στίχοι, φωτογραφίες του τραγουδιστή και γενικώς φαίνεται και στο ένθετο πόσο η Heaven έχει προσέξει το πρώτο cd του Καραφώτη. Ωστόσο εντοπίσαμε και ένα λάθος... Στο οπισθόφυλλο, στα tracklist, έχει γραφεί προφανώς από ...κεκτημένη ταχύτητα ότι το ντουέτο "μην κολλάς" έχει γίνει με τον Αντώνη Βαρδή και όχι με τον Γιάννη όπως είναι σωστά. Το εξώφυλλο δεν λέει τίποτα. Συνηθισμένο και χωρίς καθόλου φαντασία...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Λυπάμαι", "Τα μονοπάτια", "Δε σε νοιάζει", "Μην κολλάς", "Δήλωση καρδιάς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Χθες αργά εκεί που σε θυμήθηκα
μίλησα για σένα στο Θεό
είπα δεν αντέχω και ορκίστηκα
να τελειώσω τη ζωή μου εδώ...

Χθες αργά τραγούδι με το δάκρυ μου
σου έγραψα στο τέλος της βραδιάς
είναι μια κατάθεση αγάπη μου
είναι μία δήλωση καρδιάς"...

(στίχοι: Σοφία Αργυροπούλου - "Δήλωση καρδιάς")


Music Corner

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΡΑΦΩΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΕΙΜΑΙ ΕΔΩ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηλίας Μπενέτος
Ενορχήστρωση
Αντώνης Βαρδής
Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Artwork
Άγγελος Παντελίδης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 48:15
3/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δεν πιστεύω τίποτα
02. Λυπάμαι
03. Δήλωση καρδιάς
04. Δε σε νοιάζει
05. Μην κολλάς (ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή)
06. Είμαι εδώ
07. Τα μονοπάτια (ντουέτο με την Πέγκυ Ζήνα)
08. Δώδεκα ακριβώς
09. Μαύρη ζωή
10. Σαν Θεός
11. Αλίμονό μου