"κλικ για μεγέθυνση"
ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Λαϊκά
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Όλα ένα ψέμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όχι, δεν είναι ψέμα... Μετά από απουσία δύο χρόνων, ο Βασίλης Καρράς επιστρέφει δυναμικά στην ελληνική δισκογραφία. Πιο ώριμος από ποτέ, γνήσια λαϊκός και απόλυτα εκφραστικός, κάνει τη
μεγάλη έκπληξη.
Στον καινούριο δίσκο του, τολμά και πάλι να συνεργαστεί με νέους, ελπιδοφόρους δημιουργούς, αυτή τη φορά της Θεσσαλονίκης, όπως οι ΑΤΜΑ, ο Βασίλης Μαντουράνης από τις «Δυτικές Συνοικίες» και ο
Κωνσταντίνος Κυριακίδης από τις «Αντιθέσεις». Ο Βασίλης Καρράς πειραματίζεται με πιο ποπ ακουστικές φόρμες, στο σύνολο του ωστόσο, ο δίσκος δε χάνει ούτε στο ελάχιστο από το γνώριμο
λαϊκό ύφος του δημοφιλούς τραγουδιστή, που αγαπούν οι πολυάριθμοι θαυμαστές του και ξεσηκώνονται κάθε βράδυ στη Θεσσαλονίκη, όπου εμφανίζεται φέτος το χειμώνα.
«Όλα ένα ψέμα» λοιπόν. Ο νέος δίσκος, η μεγάλη επιστροφή του Βασίλη Καρρά με 13 λαϊκά τραγούδια, αρκετά από τα οποία υπογράφει ο ίδιος.
Στις καλύτερες στιγμές του άλμπουμ συγκαταλέγονται τα χιλιόμετρα, το Δεν σ' ενδιαφέρει - πρώτη ραδιοφωνική μετάδοση -, το ομότιτλο Όλα ένα ψέμα, ενώ τραγούδι-έκπληξη είναι ο Αύγουστος, σε στίχους και μουσική Γιώργου Μουκίδη.
Στα bonus του cd περιλαμβάνονται τα video clips των τραγουδιών Τα χιλιόμετρα, Να μπορείς και Εκεί ψηλά.
Δεκατρείς μεγάλες ερμηνείες από το λαϊκό βάρδο Βασίλη Καρρά.
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μακριά από τις μεγάλες επιτυχίες του - επίσης μακρινού - παρελθόντος αφήνει τον Βασίλη Καρρά και αυτό το cd. Το "όλα ένα ψέμα" είναι ένα πολυσυλλεκτικό album από απόψεως δημιουργών, που όμως σε πολλές περιπτώσεις οι συνθέσεις τους δεν κατάφεραν να ταυτοποιηθούν στη λαϊκή εικόνα του Βασίλη Καρρά που τον έχουμε συνηθίσει στο παρελθόν. Τραγούδια με ηλεκτρικές κιθάρες και synths που δεν ταιριάζουν στο προφίλ του τραγουδιστή και κάποια αδιάφορα κομμάτια χαλούν τη γενική εικόνα του cd.

Το ζεϊμπέκικο "δεν σ' ενδιαφέρει" μοιάζει να ξεφεύγει απ' όλα αυτά και είναι ίσως το μοναδικό κομμάτι που προσεγγίζει την ιστορία του Βασίλη Καρρά και συγχρόνως με ικανοποίησε και σαν τραγούδι. Γιατί "αντρίκιο" λαϊκό είναι και ο "Αύγουστος" (επίσης ζεϊμπέκικο αλλά πολύ πιο αργό) αλλά προσωπικά τουλάχιστον δεν μου άρεσε.

Αξιέπαινη η κίνηση του Βασίλη Καρρά να δώσει χώρο στο cd του σε δύο νεανικά συγκροτήματα από τη Θεσσαλονίκη, τους ΑΤΜΑ και τις ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ, αλλά η συμμετοχή τους περισσότερο "μπέρδεψε" την εικόνα του album (ειδικά των ΑΤΜΑ που φαίνονται ενδιαφέρον group, αλλά και αρκετά "μοντέρνοι" σε σχέση με τον Καρρά).

Αχ βρε Βασίλη... Που 'ναι το "κάτω τα χέρια σου", το "περιττό να σου πω", το "χελιδόνι", η "νύχτα ξελογιάστρα" και όλα εκείνα τα κομμάτια με τα οποία μας ...ξελόγιαζες κάποτε;;;


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μόλις τετρασέλιδο, χωρίς στίχους...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Δε σε ενδιαφέρει", "Τα χιλιόμετρα", "Λυπάμαι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πάνω σε πίστες ξενυχτάς μ' ένα ζεϊμπέκικο
δε λογαριάζεις η ζωή τι θα σου φέρει
δε δίνεις μία στο σωστό, ούτε στο άδικο
ότι κι αν πουν για σένα πια δε σ' ενδιαφέρει
δε σ' ενδιαφέρει"...

(στίχοι: Ιωάννης Μαλλιάς - "Δε σε ενδιαφέρει")


Music Corner

ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΑΡΡΑΣ

Τίτλος CD
"ΟΛΑ ΕΝΑ ΨΕΜΑ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Ενορχήστρωση
Γιάννης Γκιούρας
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 47:28
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τα χιλιόμετρα
02. Να μπορείς (συμμετέχουν οι ΑΤΜΑ)
03. Δε σε ενδιαφέρει
04. Όλα ένα ψέμα
05. Αύγουστος
06. Εκεί ψηλά (συμμετέχουν οι ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ)
07. Αίρεση
08. Σήκω και φύγε
09. Λυπάμαι
10. Στην άκρη της αβύσσου
11. Δικό σου όνειρο
12. Της ζωής αντιρρησίας
13. Τα χιλιόμετρα (PLUS II mix)