"κλικ για μεγέθυνση"
ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Τίποτα δεν είναι όπως παλιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Λευτέρης Καρβέλας γεννήθηκε στην Νέα Υόρκη το 1979 αλλά μεγάλωσε στην Ελλάδα. Αρχισε να παίζει κιθάρα στα δεκαέξι του χρόνια και μόλις ένα χρόνο αργότερα έπαιζε rock μουσική ως lead guitarist με ένα συγκρότημα φίλων σε διάφορα μουσικά clubs & bars. Μετά την αποφοίτηση του από το Κολλέγιο Αθηνών έφυγε για σπουδές στην Αμερική αρχίζοντας με οικονομικά αλλά η αγάπη του για την μουσική τον οδήγησε στο Berklee College of Music της Βοστόνης, από όπου αποφοίτησε με υποτροφία τέσσερα χρόνια μετά ως αριστούχος (Magna Cum Laude) με πτυχίο Guitar Performance.
Κατά την διάρκεια των σπουδών του στο Berklee δημιούργησε το δικό του συγκρότημα The L.C Band, παίζοντας δικές του jazz-fusion συνθέσεις σε διάφορα club της Βοστόνης όπως το House Of Blues.
Στην Ελλάδα εγκαταστάθηκε μόνιμα το καλοκαίρι του 2003.
Η πρώτη του επαγγελματική συνεργασία στην Ελλάδα ήταν το καλοκαίρι του 2000 με την Άννα Βίσση και τον Νίκο Καρβέλα στα Αστέρια της Γλυφάδας. Έκτοτε έχει συμμετάσχει σε εμφανίσεις και συναυλίες της Άννας Βίσση, του Χρήστου Δάντη, του Γιώργου Δημητριάδη και της Ελισάβετ Καρατζόλη.
Στην δισκογραφική δουλειά της Άννας Βίσση «Παράξενες Εικόνες» έχει κάνει μεγάλο μέρος της παραγωγής και ενορχήστρωσης του δίσκου ενώ συμμετείχε και δημιουργικά στον δίσκο έχοντας γράψει μουσική και στίχους σε δύο τραγούδια («Βέλος» και «Πώς τα Φέρνει Έτσι η Ζωή»).
Φέτος παρουσιάζει τη πρώτη του προσωπική δισκογραφική δουλειά που κυκλοφορεί από τη Sony BMG, στην οποία ο ίδιος έχει γράψει την μουσική, τους στίχους (με συνεργασία της Μαίρης Καββαθά) και έχει επιμεληθεί την παραγωγή και ενορχήστρωση.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ανιψιός του διάσημου Νίκου Καρβέλα, ο Λευτέρης κάνει τα πρώτα βήματα σε ένα χώρο που ο θείος του έχει διαπρέψει εδώ και χρόνια! Εμφανισιακώς μοιάζει αρκετά στον Νίκο, φυσικά σε ..."έκδοση νεώτερη"! Μουσικά ο Λευτέρης επιλέγει στη πρώτη του δισκογραφική γνωριμία μαζί μας, δυνατή pop μουσική με πολλές ηλεκτρικές κιθάρες. Ο ίδιος συνθέτει τα τραγούδια του ενώ συμμετέχει και στους στίχους.

Ερμηνευτικά η φωνή του παρουσιάζει ενδιαφέρον. Ίσως σε κάποιους φανεί λίγο υπερβολικός ο "λυγμός" που βγάζει, εγώ όμως το βρήκα σαν ένα πρωτότυπο τρόπο ερμηνείας.

Το "τίποτα δεν είναι όπως παλιά" κρύβει αρκετό ερωτισμό, και είναι το πιο "μπαλαντοειδές" κομμάτι του cd single, με ρεφρέν που ανεβάζει ελαφρώς γκάζια. Η "νύχτα" ανεβάζει στροφές στη "μουσική μηχανή" του νεαρού καλλιτέχνη, ενώ η "γκρίζα σκιά" ακολουθεί με ακόμα πιο "έντονες διαθέσεις"! Και τα τρία τραγούδια έχουν προοπτικές να κερδίσουν σημαντικό κομμάτι των ραδιοφωνικών airplay, τουτέστιν να γίνουν επιτυχίες!


HIGHLIGHTS:

... Ο τρόπος ερμηνείας του Λευτέρη Καρβέλα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Από τα ένθετα που ...δεν θέλουμε να βλέπουμε...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Και τα τρία τραγούδια έχουν καλά στοιχεία. Κυρίως όμως θα ξεχωρίσω το "τίποτα δεν είναι όπως παλιά" που δίνει και τον τίτλο του στο cd single...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τίποτα δεν είναι όπως παλιά
γιατί έχω εσένανε κοντά μου
νιώθω όταν σε έχω αγκαλιά
ότι γεννήθηκα ξανά και στο χρωστάω"...

(στίχοι: Λευτέρης Καρβέλας / Μαίρη Καββαθά - "Τίποτα δεν είναι όπως παλιά")


Music Corner

ΛΕΥΤΕΡΗΣ ΚΑΡΒΕΛΑΣ

Τίτλος CD
"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΠΑΛΙΑ"
Εταιρεία: SONY - BMG
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Λευτέρης Καρβέλας
Ενορχήστρωση
Λευτέρης Καρβέλας
Φωτογραφίες
Γιάννης Οικονομόπουλος
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 3 Tracks
Διάρκεια CD: 11:06
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τίποτα δεν είναι όπως παλιά
02. Νύχτα
03. Γκρίζα σκιά