"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΕΛΛΥ ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"ΚΕΛΛΥ ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Υπάρχει κανείς που να μην έχει ακούσει το "Γλύκα Γλύκα Γλυκειά μου"? Είναι η μεγάλη επιτυχία που τραγουδάει η Κέλλυ Κελεκίδου (για τους φίλους Κελ Κελ) νέα είσοδος στο λαϊκό τραγούδι και πρόσφατη μεταγραφή στην αθηναϊκή νύχτα!
Το remix που έχουν κάνει οι Valentino και Χριστόδουλος Σιγανός στο τραγούδι των Μάκη Βασιλειάδη και Γιώτας Χαλκιά την έκανε αμέσως γνωστή. Το πρώτο της album μόλις κυκλοφόρησε και περιέχει εκτός από το "Γλύκα Γλύκα" άλλα έντεκα λαϊκά τραγούδια, σημειώστε κάπου και το "Μα το Θεό", ένα κλασικό λαϊκό τραγούδι έτσι όπως τα έφτιαχναν παλιά.
Η Κέλλυ είναι Θεσσαλονικιά (και φαίνεται...), αυθόρμητη και εξωστρεφής όσο δεν πάει άλλο και αποφασισμένη να δουλέψει σκληρά για να κερδίσει όσα της αξίζουν.
Μετά το Λύκειο έκανε σπουδές Στελέχους Επιχειρήσεων και Νοσηλευτικής (από επαγγελματικό προσανατολισμό μηδέν...) και η ζωή την οδήγησε στο τραγούδι αφού παράλληλα έκανε ορθοφωνία για τέσσερα χρόνια στο Σύγχρονο Ωδείο Θεσσαλονίκης και για ένα χρόνο μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής.
Τα τελευταία χρόνια τραγουδάει (δηλαδή "αλωνίζει"...) τις πίστες της συμπρωτεύουσας και φέτος είναι η πρώτη φορά που κατεβαίνει στην Αθήνα και εμφανίζεται στο Γκάζι μαζί με το Χρήστο Δάντη και το Νίκο Κουρκούλη.
Οι αγαπημένοι της τραγουδιστές (πίνει νερό στο όνομα τους...) είναι η Χάρις Αλεξίου, Ελένη Βιτάλη, Γιάννης Πάριος, Γλυκερία και Πίτσα Παπαδοπούλου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένας δίσκος που για να πουλήσει του αρκεί και μόνο το απόλυτο hit της εποχής "γλύκα γλύκα", που δεν υπάρχει περίπτωση να μη το ακούσατε κάποια στιγμή, ακόμα κι αν το ρεπερτόριό σας έχει σχέση μόνο με την ...ΕΡΑ3! Το τραγούδι ακούγεται κυριολεκτικά παντού! Πρόκειται για ένα πολύ καλό - ομολογουμένως - και ξεσηκωτικό remix στην επιτυχία της Έφης Θώδη, που έφτιαξαν το γνωστό ντουέτο Valentino και Χριστόδουλος Σιγανός. Όσο για τη Κέλλυ Κελεκίδου; Φτιαγμένη κι αυτή για να ...ξεσηκώνει! Και δεν εννοώ μόνο από εμφάνιση! Οι φωνητικές της δυνατότητες ταιριάζουν σε λαϊκά τραγούδια, από τα οποία είναι γεμάτο το πρώτο της album. Κομμάτια από διάφορους δημιουργούς που αποτελούν το πρώτο υλικό της όμορφης τραγουδίστριας, όμως κανένα δεν έχει τη δυναμική του "γλύκα γλύκα". Το σημαντικό όμως είναι ότι δεν πρόκειται για τραγούδια που στηρίζονται σε υπερβολές αλλά έχουμε να κάνουμε με καλά σε γενικές γραμμές λαϊκά κομμάτια. Οι στίχοι είναι ερωτικοί - τι άλλο θα μπορούσαν να είναι; - και αποφεύγουν τους ...παραλογισμούς!

Να σημειώσουμε πως εκτός από το "γλύκα" υπάρχει κι άλλη μια διασκευή στο album, το "ένα δάκρυ", τραγούδι των Αλέκου και Ειρήνης Χρυσοβέργη και του Σπύρου Γιατρά, που είχε κάνει επιτυχία με τη φωνή της Κατερίνας Στανίση. Και αυτό το ερμηνεύει αξιόλογα η Κελεκίδου.

Γενικά πρόκειται για ένα λαϊκό album με "καλές προθέσεις"...


HIGHLIGHTS:

... Γλύκα γλύκα, γλυκειά μου !!! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οικονομία πάνω απ' όλα! Δεν έχει στίχους, οπότε αρκεστείτε στις ...φωτογραφίες της Κέλλυ!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Γλύκα γλύκα γλυκειά μου", "Μα το Θεό", "Ζω για μένα", "Κρατησέ με δυνατά", "Ένα δάκρυ", "Λάθος άντρας"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Προσευχή στο Θεό μου θα στείλω
με δυο λόγια καρδιάς θα του πω
να σου πει πως πονώ, πως μακριά σου δεν ζω
να σου πει να γυρίσεις εδώ.

Μα το Θεό σ' αγαπάω, συγχώρα με
με τι άλλα λόγια μπορώ τώρα πια να στο πω
Μα το Θεό σ' αγαπάω, λυπήσου με
μακριά σου δεν αντέχω να ζω"...

(στίχοι: Γιάννης Μαλλιάς - "Μα το Θεό")


Music Corner

ΚΕΛΛΥ ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ

Τίτλος CD
"ΚΕΛΛΥ ΚΕΛΕΚΙΔΟΥ"
Εταιρεία: COLUMBIA
SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νίκος Νικολαΐδης
Επιμ. Παραγωγής
Πέτρος Ζωντήρος
Ενορχήστρωση
Νίκος Νικολαΐδης
Βασίλης Γαβριηλίδης
Γιάννης Γκιούρας
Φωτογραφίες
Γιάννης Οικονομόπουλος
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 44:05
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γλύκα γλύκα γλυκειά μου (remix)
02. Μα το Θεό
03. Κράτησέ με δυνατά
04. Μη μου μιλάς
05. Μου ρίχνεις την ευθύνη
06. Θλιμμένο κοριτσάκι
07. Λάθος άντρας
08. Ποια ήταν τόσο δική σου
09. Ζω για μένα
10. Έτσι
11. Συγγνώμη
12. Ένα δάκρυ