"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Διασκευές
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Ρε γυαλάκια πονηρέ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ, το καινούριο CD του Γιάννη ΛοΓό-θέτη "Ρε γυαλάκια πονηρέ". Ο ΛοΓό επιστρέφει στην δισκογραφία μετά από πολυετή απουσία με ένα CD έκπληξη, όπου πολλές από τις παλαιότερες επιτυχίες του, μαζί με ένα καινούριο τραγούδι, ηχογραφούνται ξανά με νέες αποκαλυπτικές ενορχηστρώσεις και διασκευές από, επίγονους του Λογό, τραγουδιστές και τραγουδοποιούς.
Η ιδέα για την δημιουργία του δίσκου ξεκίνησε, πριν από μερικούς μήνες, λίγο μετά την κυκλοφορία του βιβλίου του «Άσπρα κόκκινα κίτρινα μπλε» με περιεχόμενο τους στίχους όλων των τραγουδιών του!
Στα 20 τραγούδια του CD συναντάμε το γνωστό διακριτικό και ευφυές χιούμορ, του σκιτσογράφου ζωγράφου και τραγουδοποιού ΛοΓό που τα τραγούδια του αγαπήθηκαν από μικρούς και μεγάλους για την πρωτοτυπία και την θετική τους διάθεση. Τα περισσότερα από αυτά πρωτοτραγουδήθηκαν από τον ίδιο, αλλά και από γνωστούς ηθοποιούς και τραγουδιστές, τον Θ. Ανδρεάδη, τον Δημ. Πουλικάκο (που συμμετέχει και σε αυτή την έκδοση), τον Θύμιο Καρακατσάνη και άλλους πολλούς.
Στις ηχογραφήσεις συμμετέχουν κατά σειράν εμφάνισης, εκτός από τον ίδιο τον ΛοΓό που τραγουδάει τρία τραγούδια, οι παρακάτω τραγουδοποιοί και τραγουδιστές: Δημήτρης Πουλικάκος, Ζώρζ Πιλαλί, Φοίβος Δεληβοριάς, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γιάννης Γιοκαρίνης, Παντελής Αμπαζής, Παντελής Θαλασσινός, Σάκης Μπουλάς, Αγνή (στο ρόλο της Λουλάς β), Λάκης Παπαδόπουλος, Τζϊμης Πανούσης, το συγκρότημα "ETSI DE, Μωυσής Ασέρ, Βαγγέλης Γερμανός το συγκρότημα Ημισκούμπρια, το συγκρότημα Ενδελέχεια και οι μοναδικοί αδελφοί Κατσάμπα.
Η σειρά συμπληρώνεται, τέλος, με bonus track την αυθεντική εκτέλεση από το τραγούδι «Το σκυλάκι το κανίς» στην πρώτη του ηχογράφηση του 1977.
Οι ενορχηστρώσεις και οι ηχογραφήσεις του CD έγιναν, με ξεχωριστό κέφι και ζωντάνια, το περασμένο καλοκαίρι και φθινόπωρο με τη μουσική επιμέλεια του Χαράλαμπου Καπελιαρή που έπαιξε τις κιθάρες (ακουστικές και ηλεκτρικές) και έκανε του προγραμματισμούς όπου υπήρχαν. Σαξόφωνο και ενορχήστρωση πνευστών (σαξόφωνα τρομπέτες τρομπόνια και κλαρινέτο), έκανε ο Κώστας Καραγιάννης, πλήκτρα και πιάνο έπαιξε ο Νίκος Κούρος, μπάσσο ο Άγγελος Μπότσης και ντράμς ο Αντώνης Κουλούρης. Σε ένα τραγούδι έκανε ενορχήστρωση και παραγωγή ο Άκης Δαούτης, ενώ τα συγκροτήματα Ημισκούμπρια και Ενδελέχεια έκαναν μόνοι τους την παραγωγή και την ενορχήστρωση.
To CD ξεκινάει με τον ίδιο τον Λόγο στο ολοκαίνουριο αυτοβιογραφικό τραγούδι έναρξης του δίσκου "Αυτά τα τραγουδάκια μου". Συνεχίζει με το μοναδικό δίδυμο Δημήτρη Πουλικάκου και Ζώρζ Πιλαλί στο "Ρε γυαλάκια πονηρέ", διασκευή, έκπληξη, σε ρυθμό ρέγκε-σκα της επιτυχίας το Σκυλάκι το κανίς και έπεται συνέχεια...
Ένας δίσκος με 20 απολαυστικά τραγούδια έξω από τα συνηθισμένα...


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Οι θρυλικές εποχές Γιάννη Λογοθέτη επιστρέφουν! Το cd "ρε γυαλάκια πονηρέ" φέρνει ξανά στο προσκήνιο έναν καλλιτέχνη που είχε αξιόλογη πορεία στα τέλη της δεκαετίας του '70 και τον θυμόμαστε για το χιούμορ και τις ιδιαίτερες συνθέσεις του! Τότε συνεργαζόταν συνήθως με τον θέμη Ανδρεάδη και τον Δημήτρη Πουλικάκο. Στην παρούσα έκδοση, όπου τα γνωστά τραγούδια του έχουν πλέον υποστεί και ένα ελαφρύ ...ρεκτιφιέ, συμετέχει πλήθος ερμηνευτών απ' όλα τα μήκη και πλάτη της ελληνικής μουσικής! Από τους Αδελφούς Κατσάμπα μέχρι τα Ημισκούμπρια!

"Μη κρατάς το στόμα σου κλειστό, πάρε μπισκοτάκι γεμιστό, κι όταν σου πονέσει το δοντάκι, θα σου δώσω άλλο ένα φιλάκι"! Ένα από τα πιο γνωστά τραγούδια του "Λογό" που αυτή τη φορά το ερμηνεύει ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας! Ο Λάκης Παπαδόπουλος τα δίνει όλα στο "Ποιος Θανάσης;" με το οποίο γελάσαμε πολύ! "Ο γιος του Πάρτα Όλα" έρχεται με τους Etsi De και τον ίδιο τον Λογοθέτη. "Είμαι και πολύ καμάκι" τραγουδάει ο εξαφανισμένος από τη δισκογραφία Γιάννης Γιοκαρίνης. "Βρήκαμε τη Λούλα" φωνάζουν ο Σάκης Μπουλάς και η Αγνή! "Όταν τύχει να γκρεμίσουνε τα τείχη" εξηγεί ο Παντελής Θαλασσινός! Ο "σοφός" γίνεται ...hip hop και τον ερμηνεύουν φυσικά τα Ημισκούμπρια! Άλλες εποχές μας φέρνουν στο νου οι Αδελφοί Κατσάμπα με το "κοκοράκι"! Αυτά και πολλές άλλες επιτυχίες - ελαφρώς πειραγμένες ενορχηστρωτικά - έρχονται με το νέο cd του Γιάννη Λογοθέτη που έχει την ικανότητα - ειδικά στους παλιότερους - να σας φτάξει τη διάθεση.

Φυσικά η κορυφαία στιγμή του album - επειδή το αυθεντικό όπως και να το κάνουμε είναι πάντα το καλύτερο! - είναι το "σκυλάκι το κανίς" που παίζει στην πρωτότυπη εκτέλεσή του με τη φωνή του ίδιου του Γιάννη Λογοθέτη! Το "ρε γυαλάκια πονηρέ" με τους Πουλικάκο - Πιλαλί, αποτελεί διασκευή του "κανίς"...

Πρόκειται για μια πολύ αξιόλογη προσπάθεια αναβίωσης κάποιων τραγουδιών που πάντως - έτσι κι αλλιώς - σε πολλούς έχουν μείνει αξέχαστα!


HIGHLIGHTS:

... Ε, φυσικά το "σκυλάκι το κανίς" στην αυθεντική του εκτέλεση! Στα highlights όμως θα τονίσω και τη παρουσία πολλών γνωστών ερμηνευτών ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Σκίτσα του Λογό και φωτογραφίες των καλλιτεχνών, συνοδεύουν τους στίχους των τραγουδιών σε ένα όμορφο χρωματικά 24σέλιδο ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Δεν θα μπω σε στη διαδικασία διάκρισης κάποιων τραγουδιών. Όλα έχουν τη δική τους ιστορία στο χώρο...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ρε Γιαννάκη πονηρέ
με τον κίτρινο μπερέ
βιβλιάρια ταμεία
και δραχμή δεν έχω μία.

Που το βρήκες δηλαδή
το κοστούμι το λαδί
το χρυσό το δαχτυλίδι
και διάφορα άλλα είδη.

Το σκυλάκι το κανίς
ποιος το έκλεψε - ΚΑΝΕΙΣ
το ρολόι τη γραβάτα
και της Άγκυρας τη γάτα
"...

(στίχοι: Γιάννης Λογοθέτης - "Το σκυλάκι το κανίς")


Music Corner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΟΓΟΘΕΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΡΕ ΓΥΑΛΑΚΙΑ ΠΟΝΗΡΕ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΗΧΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Μωυσής Ασέρ
Παντελής Αμπαζής
Φωτογραφία εξωφ.
Κυριάκος Παναγούλης
1 CD 20 Tracks
Διάρκεια CD: 59:54
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 


Γιάννης Λογοθέτης & Δημήτρης Πουλικάκος


Τα τραγούδια του cd

01. Αυτά τα τραγουδάκια μου - Γιάννης Λογοθέτης
02. Ρε γυαλάκια πονηρέ - Δημήτρης Πουλικάκος & Ζωρζ Πιλαλί
03. Μια τυχαία ιστορία - Φοίβος Δεληβοριάς
04. Το μπισκοτάκι - Λαυρέντης Μαχαιρίτσας
05. Είμαι και πολύ καμάκι - Γιάννης Γιοκαρίνης
06. Το κοκοράκι - Αφοί Κατσάμπα
07. Δε δουλεύω - Παντελής Αμπαζής
08. Όταν τύχει - Παντελής Θαλασσινός
09. Βρήκαμε τη Λούλα Στοπ - Σάκης Μπουλάς & Αγνή
10. Ποιος Θανάσης; - Λάκης Παπαδόπουλος
11. Ήρθαν οι Αμερικάνοι - Τζίμης Πανούσης
12. Ο γιος του πάρτα όλα - Etsi De & Γιάννης Λογοθέτης
13. Στο τάκα τάκα - Μωυσής Ασέρ
14. Μπέμπα - Βαγγέλης Γερμανός
15. Ο Σοφός - Ημισκούμπρια
16. Ήτανε και καραφλός - Δημήτρης Πουλικάκος
17. Τα κόμματα - Γιάννης Λογοθέτης
18. Μια καληνύχτα δίχως χρώμα - Ενδελέχεια
19. Ερωτικό - Γιάννης Λογοθέτης
20. Το σκυλάκι το κανίς - Γιάννης Λογοθέτης (Η αυθεντική ηχογράφηση του 1977)