"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Rock
Γράφει η Εβίτα Αντωνέλλου

"Το άδειο δωμάτιο"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο χρόνια μετά το "Ένα" κυκλοφορεί ο νέος δίσκος του Σωκράτη Μάλαμα, "Το άδειο δωμάτιο" με δώδεκα καινούρια τραγούδια του.

Ερωτικός, ενδοσκοπικός αλλά και ουσιαστικά κοινωνικός - μέχρι και κοφτερά καυστικός, για παράδειγμα στον "Θίασο" - ο λόγος του Μάλαμα, δεν είναι παρά η καθαρή ματιά ενός σκεπτόμενου ανθρώπου σε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας αλλά και μέσα μας. Στίχους, εκτός από τον ίδιο, έγραψαν ο Γιάννης Μελισσίδης (σε τρία τραγούδια) και η Φωτεινή Λαμπρίδη (σε ένα).

Η ενορχήστρωση είναι του Μπάμπη Παπαδόπουλου και "κεντάει" ροκ πινελιές πάνω στις μελωδίες του Μάλαμα ενώ οι μουσικοί που έπαιξαν τα κομμάτια όλοι μαζί, ζωντανά, είναι θα λέγαμε μία μίνι dream team! Μπάμπης Παπαδόπουλος κιθάρες, Αλέξης Αποστολάκης τύμπανα, Δημήτρης Μπασλάμ μπάσο, Γιώργος Χριστιανάκης πλήκτρα στο "Όνειρο" και ο Σωκράτης Μάλαμας κιθάρα.

Το άλμπουμ κυκλοφορεί όχι μόνο σε CD αλλά και σε συλλεκτικό βινύλιο για μερακλήδες ακροατές! Για όσους αναζητούν τον αληθινά ζεστό ήχο και τη μυρωδιά του βινυλίου, το γρατζούνισμα της βελόνας πάνω στη μαύρη επιφάνεια, το χορταστικό εξώφυλλο, το ένθετο με τους στίχους και τη χαρά της προσμονής μέχρι να γυρίσουν πλευρά και να ακούσουν τα υπόλοιπα τραγούδια.

Ο Μάλαμας, στην καλύτερη ίσως δημιουργική του στιγμή, φτιάχνει "Το άδειο δωμάτιο", έναν καθαρόαιμο ροκ δίσκο που γεμίζει ψυχή και αυτιά.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Περισσότερο ροκ παρουσιάζεται ο Σωκράτης Μάλαμας στην τελευταία του δισκογραφική δουλειά που εμένα μου θύμισε κάτι (λίγο) από τις "ασπρόμαυρες ιστορίες". Με τον ήχο της κιθάρας σε πρωταγωνιστικό ρόλο και το στίχο να επιλέγει τη μουσική ο γνωστός τραγουδοποιός μοιάζει να δημιουργεί το συναίσθημα μεταφέροντας την εικόνα μέσα από τη μουσική. Ένα άλμπουμ που ηχογραφήθηκε μέσα σε έξι !!! μέρες ζωντανά και αντέχει πολλές ακροάσεις!


HIGHLIGHTS:

... Η διήγηση της σύγχρονης πραγματικότητας μέσα από το στίχο, η ροκ μουσική και ο ιδιαίτερος τρόπος ερμηνείας του Σωκράτη Μάλαμα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Φωτογραφίες των μουσικών από το στούντιο, οι στίχοι γραμμένοι πάνω σε μικρά σκισμένα κομμάτια χαρτιού. Χρώμα, στο εξώφυλλο με ένα παιδικό παιχνίδι και στο εσωτερικό οι στίχοι (γραμμένοι στο χέρι) φωτογραφημένοι πάνω σε καπνό, εφημερίδες, κομμένες εικόνες με χρώματα που αντιστοιχούν σε ότι αναφέρεται το κάθε τραγούδι.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Το ομώνυμο τραγούδι του δίσκου, "το άδειο δωμάτιο", τη "σπηλιά του δράκου" γιατί περιγράφει μία κατάσταση που όλοι κάποτε έχουμε ζήσει, τη "στάχτη" για την ατονάλ μουσική και το "θίασο" για τα διλήμματα που βάζει...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Στο άδειο δωμάτιο και στον κρύο αέρα
Να σ' αγαπώ το μόνο που μου μένει
Να 'μαι για σένα η ζωή που περιμένει
Να κλέψει, να σου δώσει
Να σε στείλει, να σε νοιώσει"...

(στίχοι: Σωκράτης Μάλαμας - "Άδειο δωμάτιο")


Music Corner

ΣΩΚΡΑΤΗΣ ΜΑΛΑΜΑΣ

Τίτλος CD
"ΤΟ ΑΔΕΙΟ ΔΩΜΑΤΙΟ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Τίτος Καργιωτάκης
Χρήστος Χαρμπίλας
Φωτογραφίες
Λάκης Μουρατίδης
Σωκράτης Νίκογλου
Artwork
Αργυρώ Σύριγγα
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 43:10
3/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μάντης
02. Το όνειρο
03. Πρόσωπα
04. Παιχνίδι με τα μαύρα
05. Ζωγράφος
06. Άδειο δωμάτιο
07. Γυναίκα
08. Ο Μάγος
09. Άρρητο
10. Σπηλιά του δράκου
11. Στάχτη
12. Θίασος