"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ

Ελαφρολαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Τίποτα δεν γίνεται τυχαία"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κυκλοφορεί από τη Universal Music ο νέος δίσκος της Μαρινέλλας, σε τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους, με τίτλο "Τίποτα Δεν Γίνεται Τυχαία".
Επειδή τίποτα δεν γίνεται τυχαία η Μαρινέλλα συνάντησε τον Γιώργο Θεοφάνους και με την διακριτική ορμή της ερμήνευσε τα τραγούδια του.
Φωνή συγκλονιστική, προσωπικότητα σαγηνευτική, η Μαρινέλλα αντιμετωπίζει τους ανθρώπους έτσι όπως και τα τραγούδια: ευγενικά, γενναιόδωρα, μεγαλόψυχα, τους κάνει όλα τα χατίρια. Έτσι έκανε και με τα τραγούδια του Γιώργου Θεοφάνους και η ακρόαση αυτού του δίσκου προσφέρει 11 δυνατές συγκινήσεις. Κάθε ερμηνεία της είναι μια εκ νέου αποκάλυψη, τόσο συγκινητικά άρτια που δεν το περιμένεις ούτε από κείνη! Η "μεγάλη κυρία" σε "μεγάλη φόρμα".
Ερμηνεύει τραγούδια για κείνη αλλά και περά από κείνη. Που γράφτηκαν με τη συγκίνηση και το σεβασμό που σου προκαλεί ένα όνειρο ζωής τη στιγμή που πραγματοποιείται, αλλά και με τη αλήθεια που βγαίνει από τη καθημερινότητα, τη στιγμή που το όνειρο βιώνεται, πριν αποκτήσει την απόσταση του μύθου. Την ώρα της δράσης, της επικοινωνίας, των συζητήσεων, της σταδιακής γνωριμίας, των ραντεβού, της ανταλλαγής απόψεων για τα τραγούδια και τη ζωή. Την ώρα που οι σκέψεις που πάνε κι έρχονται, τα συναισθήματα, η ένταση, οι παρεμβάσεις, το φαγητό, οι συνταγές, οι δίαιτες, η ζωή στο στούντιο, αφήνουν περιθώριο στο αμοιβαίο προσωπικό "νοιάξιμο", στο αμοιβαίο "ψάξιμο". Πρόκειται για 11 "ζυμωμένα" τραγούδια ανάμεσα στο συνθέτη και τη "μεγάλη ερμηνεύτρια".
Η ερμηνεία και τα τραγούδια κάνουν το δίσκο συμπαγές και δυνατό υλικό αλλά στο συνολικά λαμπερό του αποτέλεσμα και την καλλιτεχνική του ουσία συμβάλλουν με τον τρόπο τους όλοι οι συντελεστές του. Η συμμετοχή της Γλυκερίας στο "Ποιος θα μου πει το σ' αγαπώ", του Κώστα Μακεδόνα στο "Πάντα κάτι μας λείπει", του Αντώνης Ρέμου στο "Έτσι είναι η αγάπη"... Τίποτα δεν έγινε τυχαία... Η Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, η Ορχήστρα Εγχόρδων, οι μουσικοί που έπαιξαν στο δίσκο, οι ενορχηστρώσεις, οι ηχολήπτες, τα video, όλα έχουν το ρόλο τους...
Το άλμπουμ κυκλοφορεί σε τρεις διαφορετικές εκδόσεις: CD, CD+DVD και DOUBLE DISK. To video σε σκηνοθεσία του Γιώργου Γκάβαλου που περιλαμβάνεται στις δύο εκδόσεις έχει σκηνές από το στούντιο κατά τη διάρκεια των ηχογραφήσεων.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το να γίνει κριτική πάνω στη φωνή, την ερμηνεία και τη γενικότερη καλλιτεχνική παρουσία της Μαρινέλλας νομίζω ότι είναι χαμένος κόπος μιας και δύσκολα θα βρεις ψεγάδια. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες ελληνίδες τραγουδίστριες κι αυτό δεν χωρά αμφισβητήσεις ούτε συζήτηση. Ακόμη κι ο χρόνος μοιάζει να έχει σεβαστεί απόλυτα αυτή τη μοναδική φωνή!

Ο Γιώργος Θεοφάνους επιστρατεύθηκε να γράψει τα νέα τραγούδια της Μαρινέλλας. Δημιουργός κι αυτός εγνωσμένης αξίας, κολύμπησε σε βαθιά νερά πριν μερικούς μήνες γράφοντας για τη Χάρις Αλεξίου και τώρα πέφτει ξανά σε ...ωκεανό για τη Μαρινέλλα. Εδώ όμως αρχίζουν τα δύσκολα. Τα 11 τραγούδια που της έγραψε υπολείπονται σε μεγάλο βαθμό από τις αξέχαστες επιτυχίες που έχει πει στο παρελθόν η Μαρινέλλα. Μπορεί ο Θεοφάνους να λειτούργησε σε σύγρονα πλαίσια, να έγραψε τραγούδια με βάση το παρόν και όχι το παρελθόν της Μαρινέλλας κι αυτό ήταν απολύτως σωστό, όμως εγώ δεν μπορώ να βρω έστω και ένα κομμάτι που θα δείξει αντοχή και θα παίζει ακόμα και μετά από 10 χρόνια. Κι όταν μιλάμε για Μαρινέλλα, το ζητούμενο δεν είναι να πει τραγούδια της μιας σεζόν. Δεν βρίσκεται πια σε αυτό το στάδιο... Τα 11 ελαφρολαϊκά τραγούδια δεν είναι άσχημα, δεν θα σας κουράσουν, σίγουρα μερικά θα τα σιγοτραγουδήσετε κι όλας. Όμως μέχρι εκεί. Αυτό που τους λείπει είναι τα στοιχεία που θα τα κάνουν να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.

Στο δίσκο συμμετέχουν σε ντουέτα με τη Μαρινέλλα η Γλυκερία, ο Κώστας Μακεδόνας και ο Αντώνης Ρέμος. Ξεχωρίζω κυρίως το "ποιος θα μου πει το σ' αγαπώ" με τη Γλυκερία...


HIGHLIGHTS:

... Η ίδια η Μαρινέλλα! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Προσεγμένο και όμορφο το ένθετο, με προσεγμένους χρωματισμούς, ωραίες φωτογραφίες - πορτρέτα και από τις ηχογραφήσεις - κοινό σημείωμα της Μαρινέλλας και του Θεοφάνους και τους στίχους των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Άναψε φώτα", "Τίποτα δεν γίνεται τυχαία", "Ποιος θα μου πει το σ' αγαπώ", "Τι θέλεις τώρα", "Της μοναξιάς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Άναψε φώτα να καεί το παρελθόν
γέμισε κόσμο της καρδιάς μου το παρόν
άναψε φώτα στης ζωής μου τη σκηνή
κι αν λέω αλήθεια εδώ μπροστά σου θα φανεί.

Ανάψε φώτα
δες πως τίποτα δεν είναι όπως πρώτα
έλα πλάι μου εδώ κοντά σε μένα
η παράσταση αρχίζει πια με σένα"...

(στίχοι: Γιώργος Θεοφάνους - "Άναψε φώτα")


Music Corner

ΜΑΡΙΝΕΛΛΑ

Τίτλος CD
"ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΥΧΑΙΑ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Θεοφάνους
Ενορχήστρωση
Γιώργος Θεοφάνους
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 43:29
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Άναψε φωτιά
02. Ξύπνα
03. Τίποτα δεν γίνεται τυχαία
04. Αυτός το ξέρει
05. Έτσι είναι η αγάπη (με τον Αντώνη Ρέμο)
06. Τι θέλεις τώρα
07. Ποιος θα μου πει το "σ' αγαπώ" (με τη Γλυκερία)
08. Έχω μάθει
09. Πάντα κάτι μας λείπει (με τον Κώστα Μακεδόνα)
10. Της μοναξιάς
11. Κλείσε τα φώτα