"κλικ για μεγέθυνση"
ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Τον κόσμο κοιτάζω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για τον Ησαΐα Ματιάμπα δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις!!! Ξεχώρισε παίρνοντας το πρώτο βραβείο σε μια εκπομπή νέων ταλέντων, αποκομίζοντας το «άριστα 10» από όλους τους κριτές. Από το πρώτο του κιόλας βήμα στην δισκογραφία με τον δίσκο "Λόγια που δεν ξέχασα", έδειξε ότι διαθέτει απίστευτο ταλέντο και καταπληκτική φωνή.
Ο δεύτερος προσωπικός του δίσκος έχει τίτλο "Τον κόσμο κοιτάζω". Ο Ησαΐας Ματιάμπα "τον κόσμο κοιτώντας" τραγουδάει 10 ολοκαίνουργια τραγούδια, διατηρώντας το ιδιαίτερο, πρωτότυπο στυλ που γνωρίσαμε και αγαπήσαμε στην πρώτη του δουλειά.
To album περιλαμβάνει 8 τραγούδια σε μουσική του ίδιου, ένα του Μανώλη Φάμελλου και ένα του Στάθη Δρογώση. Οι στίχοι των τραγουδιών είναι της Εβίτας Σκουρλέτη, του Ησαΐα Ματιάμπα και της Ίρις Λουκά. Ο καλλιτέχνης αποδεικνύει, για μια ακόμη φορά, ότι πέρα από την ξεχωριστή φωνή, γράφει και απίστευτα τραγούδια.
Το πρώτο single του δίσκου "Μη φοβάσαι" έχει ήδη κάνει τη διαφορά στο ελληνικό ραδιόφωνο, όπως αναμφισβήτητα θα κάνουν και τα υπόλοιπα.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Φωνή με ιδιαίτερο - βαρύ - χρώμα, στιβαρές ερμηνείες και ένα προσωπικό στυλ στο τρόπο γραφής μουσικής. Ο Ησαΐας Ματιάμπα κρατά το ιδιαίτερο στυλ του που μας έδειξε στη πρώτη του δισκογραφική δουλειά πριν δύο χρόνια. Κινούμενος πάντα σε μελωδικές pop φόρμες και με τη σύμπραξη του Ορέστη Πλακίδη στην ενορχήστρωση, κυκλοφορεί ένα cd που ακούσαμε ευχάριστα, αλλά δεν μας εντυπωσίασε κι όλας.

Ένα μελαγχολικό κομμάτι έγραψε στον Ησαΐα ο Στάθης Δρογώσης (πάντα με μεγάλες δόσεις πιάνου!), αυτό που έδωσε τον τίτλο του και στο cd, "τον κόσμο κοιτάζω". Επίσης ο Μανώλης Φάμελλος του έδωσε το "αρχή και τέλος", μια ταξιδιάρικη μελωδία. Τα υπόλοιπα τραγούδια έχει συνθέσει ο ίδιος ο Ησαΐας σε στίχους πότε δικούς του και πότε της Εβίτας Σκουρλέτη, ενώ στο "δε θέλω να φύγω" στίχους έχει γράψει η Ίρις Λουκά.

Πολύ καλή στιγμή για το album αποτελεί το ντουέτο με την Ειρήνη Ψυχράμη "το ταξίδι μου". Το "είμαι ακόμα εδώ" θα μου άρεσε περισσότερο σαν πρώτο single, από το "μη φοβάσαι" που επελέγη.


HIGHLIGHTS:

... Το ντουέτο με την Ειρήνη Ψυχράμη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Artwork σε σκούρα χρώματα, στίχοι και φωτογραφίες του τραγουδιστή. Υπάρχει και ένα σημείωμα του Ματιάμπα.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το ταξίδι μου", "Είμαι ακόμα εδώ", "Αρχή και τέλος", "Μη φοβάσαι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πες μου πως μπορώ
σ' ένα άδειο κόσμο να ονειρευτώ
πως έρχεται η στιγμή...

Που θα βρεθώ
σε ένα κόσμο μυστικό
εκεί που θα μπορώ ξανά
να δω από κοντά
τον κόσμο κρυμμένο σε μια σκιά
εκεί που δε θα χάνω πια
ότι αγαπώ"...

(στίχοι: Ησαΐας Ματιάμπα - "Είμαι ακόμα εδώ")


Music Corner

ΗΣΑΪΑΣ ΜΑΤΙΑΜΠΑ

Τίτλος CD
"ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΟΙΤΑΖΩ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ορέστης Πλακίδης
Ενορχήστρωση
Ορέστης Πλακίδης
Φωτογραφίες
Χρήστος Πρεντουλής
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 36:15
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Αρχή και τέλος
02. Μη φοβάσαι
03. Αντέχω
04. Δε θέλω να φύγω
05. Το ταξίδι μου (ντουέτο με την Ειρήνη Ψυχράμη)
06. Τον κόσμο κοιτάζω
07. Καταφύγιο
08. Είμαι ακόμα εδώ
09. Να 'σουν δική μου
10. Μαγική πόλη