"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Στ' αστέρια κάνω μια ευχή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όσοι πιστεύατε ότι γνωρίζετε καλό τον Χρήστο Μενιδιάτη, κάνετε λάθος. Τον γνωρίσαμε μέσα από την επιτυχία «Μόνο τα Μάτια Σου» και το πρώτο του CD single, «Για Μένα».
Τώρα, με την ολοκληρωμένη του δουλειά «Στ' Αστέρια Κάνω Μια Ευχή», θα ανακαλύψετε έναν πραγματικό καλλιτέχνη, ο οποίος είναι έτοιμος να κατακτήσει την κορυφή.
To CD περιέχει δεκατέσσερα τραγούδια που είναι βέβαιο ότι θα τα λατρέψετε. Ήδη τα τραγούδια «Ενοικιάζεται» και «Κυριακές» γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία στα ραδιόφωνα όλης της χώρας. Ακόμη ξεχωρίζουν το ομότιτλο «Στ' Αστέρια Κάνω Μια ευχή» , «Από Έρωτα Τρελός» και «Δε σ' απαρνιέμαι».
Στην μουσική και τους στίχους συναντάμε τους Κωνσταντίνο Μποσνάκη, Ανδρέα Μπονάτσο, Αντώνη Παππά, Ευάγγελο Κουζέλη, Αλέξη Σέρκο, Ιωάννη Λιόντο, Αλέκο Τσιχτή και Ιωάννη Παπαγεωργίου.
Ο Χρήστος έχει καθιερωθεί, όχι μόνο ως ταλαντούχος καλλιτέχνης, αλλά και ως ένας ευαίσθητος και ευγενής άνθρωπος που αξίζει την αναγνώριση, από τον κόσμο.
Ο Χρήστος Μενιδιάτης σας προσκαλεί να κάνετε μαζί του μια μουσική ευχή στ' αστέρια.
Ακούστε τον δυνατά!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το επίθετό του κουβαλάει ένα σημαντικό κομμάτι της λαϊκής μας σκηνής. Βαρύ το φορτίο για τον Μενιδάτη "Junior"... Η βάση της καριέρας του στο χώρο είναι αυτό το album. Το πρώτο του ολοκληρωμένο cd με τίτλο "στ' αστέρια κάνω μια ευχή"...

Το cd έχει 14 σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, συνθέσεις του Κωνσταντίνου Μποσνάκη (οι περισσότερες) και του Ανδρέα Μπονάτσου. Κανένα τραγούδι δεν ξεχωρίζει για την ιδιαιτερότητα ή τη πρωτοτυπία του. Από την άλλη όμως θα ήταν λάθος να χαρακτηρίσω το cd κακό. Μπορεί να ακολουθεί συνηθισμένες συνθετικές γραμμές και οι στίχοι του να αναλώνονται στα εύπεπτα "σ' αγαπώ - μ' αγαπάς", όμως δεν πρέπει να παραβλέψουμε δύο σημαντικά στοιχεία. Πρώτον ότι πολλά τραγούδια ακούγονται με ενδιαφέρον και δεύτερον τις πολύ πλούσιες ενορχηστρώσεις που στηρίζονται σε ήχους πολλών φυσικών οργάνων, πέρα από μπουζούκια και κλαρίνα. Έχει χρησιμοποιηθεί βιολί, πίπιζα, καβάλ, ποντιακή λύρα... Δεν τα συναντάμε και συχνά όλα αυτά σε δίσκους πρωτοεμφανιζόμενων καλλιτεχνών, ειδικά όταν δεν προέρχονται από talent shows και τα budjets στις παραγωγές είναι περιορισμένα...

Σαν λαϊκό album θα μπορούσα να το προτείνω αντί πολλών άλλων γνωστότερων καλλιτεχνών. Ένας πρόσθετος λόγος είναι και οι καθαρές ερμηνείες του νεαρού Χρήστου Μενιδιάτη.


HIGHLIGHTS:

... Το γεγονός ότι το cd δεν έχει περιεχόμενο που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με ακραίες συνθετικές ή στιχουργικές εμπνεύσεις, αλλα διατηρεί σχεδόν στο σύνολό του μια σοβαρή γραμμή ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μια απ' τα ίδια το εξώφυλλο. Στο ένθετο υπάρχουν πολλές φωτογραφίες του Μενιδιάτη. Λείπουν όμως οι στίχοι κι αυτό είναι ένα σημαντικό μείον...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Οι Κυριακές", "Ενοικιάζεται", "Στ' αστέρια κάνω μια ευχή", "Παρασκευή βράδυ", "Μόνο τα μάτια σου"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Στα μάτια σου μαγεύτηκα
καρδιά μου σ' ερωτεύτηκα
και τώρα μακριά σου πως ν' αντέξω

Στ' αστέρια κάνω μια ευχή, προσευχή
στη κόλασή σου άλλος μη καεί
μαζεύω τα κομμάτια μου, μάτια μου
και ψάχνω για μια δεύτερη ζωή
ας είναι Θεέ μου αυτή αληθινή"...

(στίχοι: Ιωάννης Παπαγεωργίου - "Στ' αστέρια κάνω μια ευχή")


Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΜΕΝΙΔΙΑΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΣΤ' ΑΣΤΕΡΙΑ ΚΑΝΩ ΜΙΑ ΕΥΧΗ"
Εταιρεία: ALPHA RECORDS
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κωνσταντίνος Μποσνάκης
Φωτογραφίες
Γιώργος Μεστούσης
Artwork
Tangram Creations
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 53:39
10/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Οι Κυριακές
02. Στ' αστέρια κάνω μια ευχή
03. Δεν ανήκω σε κανένα
04. Θα 'σαι ο Θεός μου
05. Ενοικιάζεται
06. Πως την πάτησα μαζί σου
07. Δε σ' αρνιέμαι
08. Από έρωτα τρελλός
09. Παρασκευή βράδυ
10. Μόνο τα μάτια σου
11. Με τίποτα (remake)
12. Θέλω να φωνάξω
13. Πόσα παραπάνω
14. Με κυνηγούν οι αναμνήσεις