"κλικ για μεγέθυνση"
ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Λαϊκά / Pop / Best of
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Άνετα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ειρήνη Μερκούρη κέρδισε άνετα το στοίχημα από την πρώτη δισκογραφική της παρουσία και παρουσιάζει τώρα τα καινούρια της τραγούδια φιλοδοξώντας να κερδίσει πάλι άνετα τις καρδιές όλων μας!

Το νέο της album με τίτλο "Άνετα" περιλαμβάνει όλες τις επιτυχίες της από τους προσωπικούς της δίκους καθώς και έξι νέα τραγούδια, ξεσηκώνει άνετα με λαϊκούς αλλά και πιο oriental ρυθμούς ("Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε" - παραδοσιακό Αραβίας σε ελληνικούς στίχους Ελένης Γιαννατσούλια) και θα σας κάνει άνετα να χορεύετε το "Άνετα" και να σιγοτραγουδάτε ακόμα πιο άνετα τα "Έλα εδώ καρδιά μου", "Θέλω για μια στιγμή", "Μια καρδιά", "Θα σου το φυλάω".

Τους στίχους των καινούριων τραγουδιών έχουν γράψει οι Τάσος Βουγιατζής, Ελένη Γιαννατσούλια, Γιάννης Ρεντούμης, Μιχάλης Σφήκας, Ανδρέας Ράπτης και η Εύη Δρούτσα, ενώ τη μουσική έχουν γράψει ο Μάριος Ψιμόπουλος και ο Δημήτρης Κοντόπουλος.

Περιλαμβάνει επίσης τις γνωστές επιτυχίες "Κάτι έχω πάθει με τα μάτια σου", "Εμαθα να ζω χωρίς εσένα", "Μείνε μαζί μου απόψε", "Δυο μας" (ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο), "Φωτιές ανάψτε", "Κράτα με ξανά", "Οσα φέρνει η ώρα" (ντουέτο με τον Κώστα Δόξα), "Συντέλεια", "Που να φανταστώ", "Παλίρροια", "Κι αν τώρα δε θυμάσαι", "Αγάπη μου εσύ" (ντουέτο με τον Sarbel) και ένα bonus track-έκπληξη!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Εντάξει, αναγνωρίζω ότι η Ειρήνη Μερκούρη έχει ξεκινήσει μια αξιοπρόσεκτη καριέρα στο τραγούδι, έχει κερδίσει κοινό και έχει αποκτήσει γρήγορα σημαντικές επιτυχίες. Αλλά δεν είναι λίγο υπερβολικό να κυκλοφορεί ουσαστικά έναν best of δίσκο (έστω και διανθισμένο με 6 νέα τραγούδια) έχοντας μόλις 3 albums στο ενεργητικό της; Δηλαδή τόσο πολλές μεγάλες επιτυχίες έβγαλαν αυτά τα 3 albums που να γεμίζουν ένα best of;

Από την άλλη διαφωνώ με τη λογική αυτού του album ως προς το ότι αν θέλετε να αποκτήσετε τα νέα τραγούδια της Ειρήνης και στο παρελθόν είχατε αγοράσει και τα προηγούμενα cd της, τώρα θα πρέπει να πληρώσετε ξανά τα παλιά τραγούδια της. Θα ήταν πολύ καλύτερα αν τα 6 νέα τραγούδια κυκλοφορούσαν αυτόνομα σαν ένα maxi cd single και φυσικά σε πολύ καλύτερη τιμή απ' ότι ενός album. Τα έχουμε γράψει ξανά και ξανά όλα αυτά, όμως οι καιροί στη δισκογραφία όπως φαίνεται έχουν αλλάξει...

Τα καινούργια τραγούδια της Ειρήνης Μερκούρη κινούνται σε διάφορους ρυθμούς, pop και λαϊκούς και συνθετικά ανήκουν στον Μάριο Ψιμόπουλο και τον Δημήτρη Κοντόπουλο (υπάρχει και ένα αραβικό παραδοσιακό κομμάτι). Ξεχώρισα το "άνετα" που έκανε άμεσα επιτυχία στα ραδιόφωνα, το "μια καρδιά" και το "θέλω για μια στιγμή". Τίποτα ιδιαίτερο το "έλα εδώ καρδιά μου", πολύ συνηθισμένο στυλάκι το "θα σου το φυλάω" και χάλια η εκτέλεση του "μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε" (το αραβικό παραδοσιακό που λέγαμε). Υπάρχει και ένα bonus track ...εκτός τόπου και χρόνου καθώς μιλάει για τον ...Άγιο Βασίλη! Πρόκειται για ερωτικό κομμάτι που εξελίσσεται σε μπιτάτη σύνθεση, αλλά δεν νομίζω να κεντρίσει το ενδιαφέρον σας (για να μη γράψω πως είμαι σίγουρος γι' αυτό!).

Για μια ακόμα φορά η Ειρήνη Μερκούρη "πλανάται" ανάμεσα στο λαϊκό και το pop ύφος. Προσωπικά έχω εκφράσει και στο παρελθόν την άποψή μου ότι τη μεγάλη επιτυχία της την έφεραν pop συνθέσεις και έτσι την έχουμε μάθει.

Το cd είναι ευκαιρία κυρίως για εσάς που σας αρέσει η Μερκούρη αλλά δεν είχατε αγοράσει μέχρι σήμερα κάποιο cd της. Με το "άνετα" έχετε και τις παλιές επιτυχίες της τραγουδίστριας, αλλά και τα νέα της τραγούδια.


HIGHLIGHTS:

... Συγκεντρωμένες οι επιτυχίες της τραγουδίστριας ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Επιεικώς απαράδεκτο για μια τέτοια δουλειά που έχει διπλό χαρακτήρα, νέου αλλά και best of cd. Μόλις 4σέλιδο με απλή αναφορά στους τίτλους των τραγουδιών και τους συντελεστές. Εμφανής η προσπάθεια "οικονομίας"... Το artwork του εξωφύλλου επαναλαμβάνεται και στις εσωτερικές σελίδες του ένθετου.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Από τα νέα τραγούδια... "Μια καρδιά", "Θέλω για μια στιγμή", "Άνετα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μια καρδιά που για σένα πάντοτε χτυπά
μόνο στην ανάσα σου κοντά
τους χτύπους της καρδιάς σου
τέλεια μετράει...

Μια καρδιά που είναι τώρα τόσο μακριά
που όλο εσένα θέλει και ζητά
τη καρδιά σου που έφυγε
ξανά ζητάει"...

(στίχοι: Μιχάλης Σφήκας - "Μια καρδιά")


Music Corner

ΕΙΡΗΝΗ ΜΕΡΚΟΥΡΗ

Τίτλος CD
"ΑΝΕΤΑ"
Εταιρεία: SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Φωτογραφίες
Μανώλης Χιώτης
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 19 Tracks
Διάρκεια CD: 72:14
7/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Άνετα
02. Μαζί δεν κάνουμε και χώρια δεν μπορούμε (Τζίνι μαγικό)
03. Θέλω για μια στιγμή
04. Μια καρδιά
05. Θα σου το φυλάω
06. Έλα εδώ καρδιά μου
07. Κάτι έχω πάθει με τα μάτια σου
08. Έμαθα να ζω χωρίς εσένα
09. Μείνε μαζί μου απόψε
10. Δυο μας (ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο)
11. Φωτιές ανάψτε
12. Κράτα με ξανά
13. Όσα φέρνει η ώρα (ντουέτο με τον Κώστα Δόξα)
14. Που να φανταστώ
15. Παλίρροια
16. Συντέλεια
17. Αγάπη μου εσύ (ντουέτο με τον Σαρμπέλ)
18. Κι αν τώρα δε θυμάσαι
19. Άγιε μου Βασίλη (Bonus Track)