"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΣ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Στη χώρα του ποτέ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η αεικίνητη και δυναμική σκηνική του παρουσία, το ταλέντο και η δημιουργική ορμή ήταν τα χαρακτηριστικά που παρουσίασε ένα χρόνο πριν ο Νίκος Μίχας στο Fame Story 2, κερδίζοντας την προσοχή του κόσμου και κυρίως του νεανικού κοινού, που αναγνώριζε στο πρόσωπο και την εμφάνιση του νεαρού καλλιτέχνη ένα νέο εκπρόσωπο της ποπ και ροκ σκηνής!
Αποκορύφωμα της συμμετοχής του στο δημοφιλές talent show, ήταν αναμφισβήτητα η παρουσίαση του τραγουδιού του, "Πάρτυ", ένα κομμάτι που έδειξε να έχει όλες τις συνταγές για να γίνει ένα μεγάλο hit.
Το "Πάρτυ", αλλά και άλλα έντεκα νέα τραγούδια θα έχετε την ευκαιρία να ακούσετε στην πρώτη δισκογραφική δουλειά του Νίκου Μίχα με τίτλο "Στη χώρα του ποτέ", που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven.
Τραγούδια σε school punk, ποπ, ροκ, electro pop, dance ρυθμούς και αισθαντικές ροκ μπαλάντες, που ο Νίκος Μίχας ερμηνεύει μοναδικά, παρασύροντάς μας σε ένα δισκογραφικό πάρτυ!
Ο Νίκος Μίχας υπογράφει τη μουσική και τους στίχους στα τραγούδια "Πάρτυ" και "Σημάδια καιρού". Στο "Κάτω από την άσφαλτο" μοιράζεται τη μουσική με το Γιώργο Ξυνδά και το Νίκο Καντάρη, στις "Πυξίδες" και το "Σαν αστέρι" υπογράφει τους στίχους και οι "Νύχτες" είναι σε μουσική δική του ενώ τους στίχους μοιράζεται με τον Αλέξανδρο Ξενάκη.
Στους δημιουργούς συναντάμε επίσης: το Λάκη Παπαδόπουλο, το Δημήτρη Κοντόπουλο, το Γιώργο Μπουνάρμπαλη, τον Anthony James και την Katherine Porter από τη Song Emporium, το Χρήστο Ταμπουρατζή, το Γιώργο Ξυνδά στη μουσική, τη Βίκυ Γεροθόδωρου, τον Αλέξανδρο Ξενάκη, τον Αντώνη Παππά, το Νίκο Γρίτση στους στίχους ενώ σε ένα κομμάτι στίχους και μουσική έγραψε ο Μάνος Βαφειάδης.
Στο album συμμετέχει το group του ΝΗΜΑ, που αποτελείται από τους: Μάκη Μίχα, Γιώργο Ξύνδα, Αδριανό Παπαμάρκου, ενώ η διεύθυνση παραγωγής είναι του Αγγελου Σφακιανάκη.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Νίκος Μίχας είναι ένας από τους λίγους πρώην παίκτες του Fame Story που προσωπικά τον ξεχωρίζω γιατί κάνει κάτι ιδιαίτερο, δεν έρχεται στο χώρο μιμούμενος κάποιον παλιότερο καλλιτέχνη και έχει και μουσική έμπνευση ο ίδιος. Το πρώτο του cd φέρει τον έξυπνο τίτλο "στη χώρα του ποτέ" και περιέχει 12 τραγούδια σε pop ηλεκτρονικές φόρμες, με αρκετές δυναμικές συνθέσεις. Ερμηνευτικά μπορεί να μην έχει τις εξαιρετικές δυνατότητες, όμως η χροιά της φωνής του και η τεχνική που τραγουδάει τον βοηθούν να βγάλει εις πέρας το στυλ των τραγουδιών που έχει επιλέξει.

Η πρώτη φορά που πραγματικά θαυμάσαμε τον Νίκο Μίχα ήταν στο "πάρτυ", ένα δικό του electro τραγούδι με όλα τα στοιχεία που θα το οδηγούσαν σε σίγουρη επιτυχία. Το τραγούδι αυτό μπορείτε να το ακούσετε και στο παρόν album και είναι ένα από τα κομμάτια που ξεχωρίζουν. Μαζί ξεχωρίζει ένα ακόμα γρήγορο τραγούδι, το "χρόνια καθρέφτες" (των Λάκη Παπαδόπουλου, Βίκυς Γεροθόδωρου), το πιο ρομαντικό αλλά με πολύ όμορφη μουσική "νύχτες" (δική του σύνθεση και αυτό) και το "σαν αστέρι" του Δημήτρη Κοντόπουλου. Οι "αγαπησιάρηδες" θα λατρέψουν την "ερωτική εξομολόγηση" του Μάνου Βαφειάδη. Τραγούδι που ...έσπασα το κεφάλι μου αλλά θυμήθηκα ότι το έλεγαν αρκετά χρόνια πριν οι Ριφιφί (τους θυμάστε;), σε ελαφρώς πιο γρήγορη εκτέλεση. Πολύ καλή δουλειά έχει γίνει στις ενορχηστρώσεις, κάτι που ανεβάζει ακόμα περισσότερο τα τραγούδια.

Πρώτο δείγμα απόλυτα θετικό λοιπόν για τον Νίκο Μίχα, που μπαίνει στη δισκογραφία με αξιώσεις και ...μέλλον, σε ένα χώρο (electro pop) που έχει ανάγκη από νέους καλλιτέχνες με έμπνευση και αγάπη γι' αυτό που κάνουν...


HIGHLIGHTS:

... Το cd δεν στέκεται μόνο σε ένα δυο καλά τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
16 σελίδες με διακριτικό artwork και κάποιες φωτογραφίες του τραγουδιστή. Υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών. Καλό το εξώφυλλο, ξεφεύγει από τα συνηθισμένα της ελληνικής δισκογραφίας...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάρτυ", "Χρόνια καθρέφτες", "Νύχτες", "Σαν αστέρι", "Χίλια κομμάτια", "Ερωτική εξομολόγηση", "Πυξίδες"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πέρασε τόσος καιρός
όμως στο μυαλό μου πάντα εσύ
σκοτάδι και φως
μες στην άβυσσο στη ψυχή
ποιος χαμένος παράδεισος άνοιξε
γιατί είσαι πάλι εδώ
και αφήνομαι μες στα σύννεφα
μες στον άνεμο
μες στο σύμπαν σου πήγαινέ με
"...

(στίχοι: Βίκυ Γεροθόδωρου - "Χρόνια καθρέφτες")


Music Corner

ΝΙΚΟΣ ΜΙΧΑΣ

Τίτλος CD
"ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ ΠΟΤΕ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Άγγελος Σφακιανάκης
Φωτογραφίες
Κώστας Μητρόπουλος
Artwork
Βασίλης Παναγιωτόπουλος
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 43:49
7/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χρόνια καθρέφτες
02. Σαν αστέρι
03. Κάτω από την άσφαλτο (υπάρχει παραλία)
04. Νύχτες
05. Στο κενό
06. Πυξίδες
07. Πάρτυ
08. Σημάδια καιρού
09. Χίλια κομμάτια
10. Ερωτική εξομολόγηση
11. Αυτόματος πιλότος
12. Που με πας