"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ

Best of
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"18 Μεγάλες Επιτυχίες"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σπάνια ένας καλλιτέχνης έχει την τύχη να ερμηνεύσει σε πρώτη εκτέλεση τόσο μεγάλες επιτυχίες όπως η Αναστασία Μουτσάτσου.
13 χρόνια της δισκογραφικής της παρουσίας και τραγούδια όπως το «Πέρασε η μπόρα», «Το λιμάνι», «Όλα τα δύσκολα», «Πίνω πίνω», «Μυστικά σημάδια» και πολλά άλλα, συνοψίζονται σε ένα cd με τίτλο «18 μεγάλες επιτυχίες»·
Με επτά προσωπικούς δίσκους και πολλές συμμετοχές σε δίσκους άλλων, η Αναστασία Μουτσάτσου ανήκει στη γενιά των τραγουδιστών που σφράγισαν την δεκαετία του '90 έως σήμερα. Θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές ερμηνεύτριες αυτής της γενιάς, αφού καταφέρνει να εκφράζει ουσιαστικά τραγούδια διαφορετικής άποψης, από το παραδοσιακό μέχρι το ροκ, το έντεχνο και το λαϊκό, χαρακτηρίζοντας τα με τις ερμηνείες της.
«18 μεγάλες επιτυχίες»: μία συλλογή για τους θαυμαστές της Αναστασίας, αλλά και για όσους θα ήθελαν να τη γνωρίσουν μέσα από τις επιτυχίες της. Συμμετέχουν οι Βασίλης Σκουλάς, Νίκος Ζιώγαλας και Μαρίνα Σκιαδαρέση.
Η συλλογή «18 μεγάλες επιτυχίες» περιέχει και μία μελλοντική επιτυχία με τίτλο «Μάγισσα μοίρα», σε μουσική του Δημήτρη Βύζα και στίχους της Αναστασίας Μουτσάτσου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του '90, όταν θυμάμαι ένας δίσκος (βινύλιο φυσικά!) είχε σταθεί αιτία να "λιώσω" τη βελόνα του πικάπ και μαζί να ...δοκιμάσω τις αντοχές του βινυλίου! Δεν επρόκειτο για κάποιο πείραμα, αλλά για ένα δίσκο που είχε κεντρίσει έντονα το ενδιαφέρον μου με τα τραγούδια του... "Το λιμάνι", "Όλα τα δύσκολα", "Όταν τραγουδάς ψυχή μου"... Και κάποια ακόμα... Τα τραγούδια είχε γράψει ο Γιώργος Ανδρέου, αλλά και ο Νίκος Πορτοκάλογλου. Ερμηνεύτρια μια γυναίκα που ακόμα δεν ήταν όνομα γνωστό. Η Αναστασία Μουτσάτσου είχε αποκτήσει με αυτό το βινύλιο, τη καλύτερη "παρακαταθήκη" για μια σπουδαία καριέρα! Όπως κι έγινε τα επόμενα χρόνια... (για την ιστορία ο τίτλος εκείνου του δίσκου ήταν "μυστικά σημάδια").

Τώρα, τόσα χρόνια μετά, έχω τη τύχη να μη λυπάμαι πια για την ..."βάναυση δοκιμασία" του βινυλίου, αφού τα τραγούδια αυτά κυκλοφόρησαν σε αυτή τη συλλογή με τα καλύτερα τραγούδια της Αναστασίας Μουτσάτσου. Τραγουδίστρια που έχει επιλέξει να ασχολείται μόνο με αυτό που λέμε σοβαρά τραγούδια και αυτό είναι κάτι που αξίζει να της το αναγνωρίσουμε.

Τραγούδια με ιδιαίτερο ελληνικό χρώμα, αλλά και κάποια που ξεφεύγουν προς τη pop και σε πιο μοντέρνα ακούσματα, συνθέτουν αυτή τη "best of" συλλογή, που εννοείται πως σας τη προτείνω! Να επισημάνω όμως ότι υπάρχει αρκετά μεγάλη ποικιλία ήχων και κάποιους ίσως ξενίσει αυτό το πέρασμα από παραδοσιακά σε pop ακούσματα...

Η συλλογή περιέχει και ένα καινούργιο τραγούδι με τίτλο "μάγισσα μοίρα", το τελευταίο track του cd. Ένα ζεϊμπέκικο για χορό με πολύ σεκλέτι!


HIGHLIGHTS:

... Μερικά "ελληνικά" κομμάτια που αξίζει να βρίσκονται στη δισκοθήκη σας ...

... Η Αναστασία Μουτσάτσου τραγουδάει το "πάρε με" των Βασ. Παπακωνσταντίνου - Αφρ. Μάνου, που έγινε μεγάλη επιτυχία με τη φωνή του πρώτου. Από τις λίγες διασκευές που μας άρεσαν σχεδόν όσο και οι πρωτότυπες! Το ίδιο θα έλεγα και για το περίφημο "πόσο σε θέλω" που το μάθαμε με τους Τερμίτες, αλλά η εκτέλεσή του με τη φωνή της Αναστασίας και της Μαρίνας Σκιαδαρέση ήταν καταπληκτική! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα πολύ λίγο 4σέλιδο, που έχει τους στίχους μόνο του "μάγισσα μοίρα", του νέου δηλαδή τραγουδιού. Ας μη ξαναγράψω ότι εκνευρίζομαι όταν βλέπω best of δουλειές - που υποτίθεται αποτελούν ένα είδος τιμής προς τον εκάστοτε καλλιτέχνη - με τόσο άδεια ένθετα.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Το λιμάνι", "Όλα τα δύσκολα", "'Οταν τραγουδάς ψυχή μου", "Πέρασε η μπόρα", "Γυάλινα παλάτια", "Πάρε με", "Μόνη στο λιμάνι", "Πλάτη με πλάτη"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Να καιγόμαστε, να χανόμαστε
φλόγα τη φλόγα που αγαπιόμαστε.
Να καιγόμαστε και να σβήνουμε
στάχτη τη στάχτη μας ν' αφήνουμε...

Κι όλα τα λάθη που 'χω κάνει
σε σένα να βρουνε λιμάνι
να βγάλει η αγάπη σου φιρμάνι
μόνο για σένα να πονώ"...

(στίχοι: Γιώργος Ανδρέου - "Το λιμάνι")


Music Corner

ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΜΟΥΤΣΑΤΣΟΥ

Τίτλος CD
"18 ΜΕΓΑΛΕΣ ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Φωτογραφίες
Λίλα Σωτηρίου
Artwork
Κώστας Αθανασόπουλος
1 CD 19 Tracks
Διάρκεια CD: 68:37
10/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Όλα τα δύσκολα
02. Το λιμάνι
03. Όταν τραγουδάς ψυχή μου
04. Πίνω, πίνω
05. Είναι κάτι αγάπες
06. Τζιβαέρι
07. Πονεμένη καρδιά
08. Αχ! Και πως το σκέφτηκες (συμμετέχει ο Βασίλης Σκουλάς)
09. Μυστικά σημάδια
10. Γλυκό κρασί
11. Γυάλινα παλάτια
12. Φίλα με
13. Πάρε με
14. Μόνη στο λιμάνι
15. Shoping therapy
16. Πόσο σε θέλω (συμμετέχει η Μαρίνα Σκιαδαρέση)
17. Πλάτη με πλάτη
18. Πέρασε η μπόρα (συμμετέχει ο Νίκος Ζιώγαλας)
19. Μάγισσα μοίρα