"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Καλοκαίρια που γελούν"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το φετινό καλοκαίρι μπορεί σιγά σιγά να μας αποχαιρετά αλλά η καλή διάθεση παραμένει... Αυτή ακριβώς την 'γελαστή' καλοκαιρινή διάθεση, διαλέγει για τίτλο τής πρώτης προσωπικής του δουλειάς, ένας νέος τραγουδιστής και συνθέτης, ο Γιώργος Μυλωνάς.
Απόφοιτος του μουσικού λυκείου Παλλήνης με σπουδές μουσικολογίας στη συνέχεια, ο Γιώργος Μυλωνάς ξεκίνησε να τραγουδά επαγγελματικά το 1999 δίπλα στη Χαρούλα Αλεξίου. Στη συνέχεια συνεργάστηκε με τον Μάριο Φραγκούλη και τον Γιάννη Πάριο ενώ τα τελευταία τρία χρόνια εμφανίστηκε στο μόνιμο σχήμα του Σταυρού του Νότου τραγουδώντας και παίζοντας κιθάρα. Φέτος το καλοκαίρι συμμετείχε στην παράσταση "Αχαρνής" του Διονύση Σαββόπουλου που περιόδευσε στην Ελλάδα.
Η ιδιαίτερη φωνή του, η ερμηνεία του αλλά και η γενικότερη σκηνική του παρουσία στο Σταυρό του Νότου ήταν που έκαναν τη Lyra, να του προτείνει συνεργασία. Τα τραγούδια διαλέχτηκαν με προσοχή, ο Στάθης Δρογώσης - γνώριμος του Γιώργου από παλιότερες εποχές - ανέλαβε την ενορχήστρωση και το πρώτο του άλμπουμ "Καλοκαίρια που γελούν" έγινε πραγματικότητα!
Αν αυτό το καλοκαίρι 'κολλήσατε' με το ρυθμό και τραγουδούσατε :
...ξέχασε ότι κι αν είπα κι ένα μοναχά να ξέρεις
πως για μένα είσαι πάντα το μεγάλο καλοκαίρι...
δεν ήταν παρά το "Μεγάλο καλοκαίρι", το πρώτο single του άλμπουμ του Γιώργου Μυλωνά, που ξεκίνησε ήδη να παίζεται στους ραδιοφωνικούς σταθμούς και το videoclip στην τηλεόραση.
Εάν πάλι σας έμεινε στο μυαλό η μελωδία του :
...Μια μουσική δυνατή
απ' τη νύχτα στην αυγή
σαν το πρώτο φιλί...
είναι το τραγούδι "Βουτιά" που χρησιμοποιήθηκε στην προώθηση του νέου κινητού τηλεφώνου και mp3-player της Sony-Ericsson.
Δεν μένει παρά να ακούσετε και τα υπόλοιπα τραγούδια αυτού του πολύ καλού άλμπουμ που κινείται σε ποπ ροκ ρυθμούς και διάθεση. Τα τραγούδια υπογράφουν ο Γιώργος Δημητριάδης σε στίχους δικούς του και του Νίκου Μωραΐτη, ο Στάθης Δρογώσης, ο Δημήτρης Τζιμέας (από τα 'Φώτα που σβήνουν'), ο Τάσος Γεωργόπουλος σε στίχους του Δημήτρη Κοτάκου, η Ελένη Γκαβαϊζέ, ο Δημήτρης Μυλωνάς και τρία τραγούδια ο ίδιος ο Γιώργος Μυλωνάς σε στίχους του αδελφού του Δημήτρη. Συμμετέχει η Λουίζα Σοφιανοπούλου.
"Καλοκαίρια που γελούν", για κάθε εποχή, από έναν νεότατο και πολλά υποσχόμενο δημιουργό.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Νεανική δουλειά, πλημμυρισμένη από στοιχεία pop και με αρκετές ρομαντικές πινελιές! Ο Γιώργος Μυλωνάς μας συστήνεται με το πρώτο του δισκογραφικό βήμα που φέρει τον αισιόδοξο τίτλο "καλοκαίρια που γελούν" και κυκλοφορεί από τη Λύρα, εταιρεία γνωστή για τις προσεγμένες της παραγωγές. Ο Γιώργος Δημητριάδης και ο Στάθης Δρογώσης βοήθησαν τον νεαρό καλλιτέχνη στην ανάπτυξη του πρώτου του cd, ο μεν πρώτος με δύο δικά του τραγούδια, ο δε δεύτερος με ένα τραγούδι του αλλά και το σύνολο των ενορχηστρώσεων. Το αποτέλεσμα φαίνεται ικανό να ευχαριστήσει τους φίλους των σύγχρονων μουσικών ακουσμάτων.

Εγώ άκουσα τα τραγούδια με ενδιαφέρον και στάθηκα κυρίως στα "μια βουτιά", "το μεγάλο καλοκαίρι", "άσε ένα ψέμα" και "έτσι συμβαίνει". Φυσικά υπάρχουν και κάποια κομμάτια ελαφρώς αδιάφορα, που όμως δεν καταφέρνουν να χαλάσουν τη γενικότερη καλή εικόνα του album.


HIGHLIGHTS:

... Η συμμετοχή του Γιώργου Δημητριάδη που έδωσε δύο πολύ καλά τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Αρκετά καλή η σχεδίαση του ένθετου, που περιέχει τους στίχους των τραγουδιών και βασική πληροφόρηση για τους συντελεστές του album.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μια βουτιά", "Το μεγάλο καλοκαίρι", "Άσε ένα ψέμα", "Έτσι συμβαίνει", "Η Σοφία"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δεν θέλω πάλι την αλήθεια να μου πεις
θέλω ένα ψέμα να μιλάει μόνο για μένα
πόσο μ' αγάπησες και πόσο το εννοείς
πόσο ο κόσμος όλος ήμουνα για σένα"...

(στίχοι: Νίκος Μωραΐτης- "Άσε ένα ψέμα")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΥΛΩΝΑΣ

Τίτλος CD
"ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΓΕΛΟΥΝ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Υπεύθ. Παραγωγής
Ντόρα Ρίζου
Επιμ. Παραγωγής
Στάθης Δρογώσης
Φωτογραφίες
Xenofon
Artwork
Αντώνης Γλυκός
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 40:28
9/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μια βουτιά
02. Το μεγάλο καλοκαίρι (radio mix)
03. Άσε ένα ψέμα
04. Η Σοφία
05. Για ότι χάθηκε
06. Η αγάπη άργησε
07. Έτσι συμβαίνει
08. Το μεγάλο καλοκαίρι
09. Δεν είναι αργά
10. Το ξέρω μ' αγαπάς (συμμετέχει η Λουίζα Σοφιανοπούλου)
11. Μια αναπνοή