"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Στα τραγούδια που σου γράφω" (new edition)

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

29/11/04
...Το άλμπουμ Στα τραγούδια που σου γράφω είναι ένα άλμπουμ με σύγχρονα λαϊκά τραγούδια, που εμπιστεύτηκαν στον Γιώργο Νταλάρα οι φίλοι του. Τραγούδια που γεννήθηκαν από τις φιλίες, την παρέα και το μοίρασμα της ζωής και του χρόνου με τους συνθέτες και τους στιχουργούς αποδεικνύοντας ότι η μουσική για τον Γιώργο Νταλάρα και την παρέα του δεν είναι απλώς δουλειά, αλλά ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της προσωπικής τους ζωής. Τραγούδια εξωστρεφή που χτίστηκαν μέσα σε ένα κοινό κώδικα επικοινωνίας που είναι εύκολο να «σπάσει» ο ακροατής και να γίνει και αυτός μέλος της παρέας...

15/10/05
Ένα χρόνο μετά...
...είναι πια η ώρα να σας ξαναφιερώσουμε το ήδη πλατινένιο «Στα τραγούδια που σου γράφω» Ένα χρόνο μετά... Repackaging με δύο καινούρια τραγούδια:
- Το τραγούδι με τίτλο «Ο άλλος μου εαυτός», , τραγούδι που έγραψε ειδικά για τον Γιώργο Νταλάρα η Χάρις Αλεξίου. Μια ιδιαίτερη στιγμή και για τους δύο. Μια ιδιαίτερη στιγμή και για την δισκογραφία αφού στο τραγούδι αυτό ανταμώνουν ξανά δισκογραφικά ο Γιώργος Νταλάρας και η Χάρις Αλεξίου μετά τον «Βυζαντινό Εσπερινό» (1973). Ενώ το 1983 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκαν μαζί στην σκηνή (Τέντα)
Ο «άλλος μου εαυτός» ήρθε για να γίνει μια ιδιαίτερη στιγμή για όλους μας! …ο Αντώνης Βαρδής προσθέτει «Στα τραγούδια που ...ήδη είχε γράψει», ένα ακόμα: «Μια ζωή τα ίδια λέμε», με στίχους του Βασίλη Γιαννόπουλου.
Το συγκεκριμένο τραγούδι ο Γιώργος Νταλάρας το ερμηνεύει μαζί με τον Αντώνη Βαρδή. Και φέρνει για τα γενέθλια του δίσκου ένα ακόμα δώρο. Το «Μυστικά» . Τραγούδι που είχε συμπεριληφθεί στον προσωπικό δίσκο του Αντώνη Βαρδή, έρχεται να συμπληρώσει αυτήν την καινούρια έκδοση. Η νέα εκδοχή του «Στα τραγούδια που σου γράφω» είναι ένα καινούριο άλμπουμ, με τραγούδια που ήδη έχουμε αγαπήσει και που έγραψαν ο Αντώνη Βαρδής, ο Στάμος Σέμσης , ο Στέργιος Γαργάλας , ο Τάκης Μπουρμάς , ο Λάκης Παπαδόπουλου με τους στίχους του Γιώργου Παυριανού , του Αντώνη Ανδρικάκη, της Λίνας Δημοπούλου, της Ζωής Παναγιωτοπούλου, του Μάνου Τσιλιμίδη, της Βίκυς Γεροθόδωρου και της Κατερίνας Σιάπαντα, αλλά και άλλα που ήρθαν να μείνουν για πάντα.

Κυκλοφορεί σε 2 καινούριες εκδόσεις:
Box: περιλαμβάνει το cd "Στα τραγούδια που σου γράφω", cd single με τα 2 νέα τραγούδια και το τραγούδι «Μυστικά», συν bonus DVD, το οποίο περιλαμβάνει οπτικοποιημένα τα τραγούδια από το «Στα τραγούδια που σου γράφω» και συνέντευξη του Γιώργου Νταλάρα.
Cd jewel box με το cd «Στα τραγούδια που σου γράφω», στα οποία έχουν προστεθεί τα 2 νέα τραγούδια και το τραγούδι «Μυστικά»


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Καθυστερήσαμε να σας παρουσιάσουμε το "νέο" cd του Νταλάρα και ο λόγος ήταν ότι σκεφτόμασταν να ...μη το παρουσιάσουμε! Όχι, δεν έχουμε τίποτα με τον τραγουδιστή, όμως το να κυκλοφορείς ξανά ένα album που ήδη έχει κάνει τόσες πωλήσεις, μόνο και μόνο για να προσθέσεις 2 νέα τραγούδια, είναι η γνωστή απαράδεκτη τακτική που ακολουθούν σήμερα σχεδόν όλες οι δισκογραφικές για να αυξήσουν τις πωλήσεις κάποιων δίσκων. Διότι έρημε fan του Νταλάρα, καλά έδωσες πέρσι τα λεφτάκια σου να πάρεις το cd του λατρεμένου σου καλλιτέχνη. Φέτος ξαναδώσε για να πάρεις τα ίδια, μόνο και μόνο για δύο τραγούδια παραπάνω. Αντί να τα αγοράσεις σε cd single, τα αγοράζεις ξανά πακέτο με τα περσινά κομμάτια.

Τώρα τι θέλετε να σας πω για το "νέο" cd; Σίγουρα έχετε ήδη ακούσει στα ραδιόφωνα τα δύο καινούργια τραγούδια. Αυτό που έγραψε η Χαρούλα Αλεξίου και συμμετέχει και η ίδια ερμηνευτικά με τίτλο "ο άλλος μου εαυτός" και το "μια ζωή τα ίδια λέμε", που έγραψε ο Αντώνης Βαρδής και τραγουδάει ντουέτο με τον Νταλάρα. Και τα δύο κομμάτια είναι αξιόλογα και συμπληρώνουν το πετυχημένο περσινό album του τραγουδιστή. Να σημειώσω πως στο cd υπάρχει και ένα τρίτο τραγούδι που δεν υπήρχε στο προηγούμενο album, δεν είναι όμως καινούργιο. Πρόκειται για τα "μυστικά" του Αντώνη Βαρδή που υπήρχε στο δικό του ...προπέρσινο δίσκο! Εδώ το ερμηνεύουν και οι δύο μαζί.

Οι πιο τυχεροί είναι αυτοί που δεν αγόρασαν το cd όταν είχε κυκλοφορήσει πέρσι! Οι υπόλοιποι ας κάνουν ...ότι καταλαβαίνουν!


HIGHLIGHTS:

... Τα δύο νέα τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:

Έχουν προστεθεί απλώς 4 σελίδες σε σχέση με το περσινό ένθετο, ώστε να διαφοροποιηθεί το εξώφυλλο αλλά και να περαστούν και οι στίχοι των νέων τραγουδιών. Κατά τ' άλλα όλα είναι τα ίδια με το προηγούμενο ένθετο, οπότε αν θέλετε λεπτομέρειες ανατρέξτε στη τότε κριτική...


ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Και τα δύο νέα τραγούδια ξεχωρίζουν. Κατά τ' άλλα αντιγράφω από τη περσινή κριτική... "Το προαίσθημα", "Σαν πυρετός", "Στα τραγούδια που σου γράφω", "Μη βιαστείς να χαθείς", "¶λλη μια φορά", "Θέλω να γυρίσω", "Το μόνο που ξέρω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ότι κι αν κάνω ότι κι αν λέω
κι αν σου υπόσχομαι αιώνια αγάπη
το ξέρω θα 'ρθει μια στιγμή
το ξέρω θα 'ρθει
που θα ξυπνήσει ο παλιός μου εαυτός.

Που πάντα μόνος ταξιδεύει κι αγρυπνά
που τις κρυμμένες του φωνές παραμονεύει
αυτό τ' αγρίμι που ξυπνάει και με παιδεύει
που θέλει ελεύθερο να ζει να πολεμάει
αυτός ο άλλος μου εαυτός παραμονεύει
στο πιο μεγάλο του ταξίδι να με πάει"...

(στίχοι: Χάρις Αλεξίου - "Ο άλλος μου εαυτός")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΝΤΑΛΑΡΑΣ

Τίτλος CD
"ΣΤΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΓΡΑΦΩ"
Εταιρεία: EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Ηρώ Λεχουρίτη
Φωτογραφίες
Bill Georgoussis
Μανώλης Χιώτης
Artwork
Αλέξανδρος Παπαλέξης
1 CD 18 Tracks
Διάρκεια CD: 72:17
10/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ο άλλος μου εαυτός (Συμμετέχει η Χάρις Αλεξίου)
02. Μια ζωή τα ίδια λέμε (Ντουέτο με τον Αντώνη Βαρδή)
03. Τι Θεό πιστεύεις;
04. Το προαίσθημα (πέρασε καιρός)
05. Εφτά φορές
06. Σαν πυρετός
07. Είπες φεύγω
08. Βραδιές με ακτινοβολία
09. Θέλω να γυρίσω
10. Σώπασαν οι φωνές
11. Το μόνο που ξέρω (Ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο)
12. Μαρτύριο, μυστήριο
13. Αλλη μια φορά (Ντουέτο με τον Γιάννη Βαρδή)
14. Μη βιαστείς να χαθείς
15. Στα τραγούδια που σου γράφω
16. Μυστικά (Με τον Αντώνη Βαρδή)
17. Μόνος
18. Να με θυμάσαι