"κλικ για μεγέθυνση"
ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Αυτό είναι αγάπη"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δέσποινα μας έχει δώσει πολλούς λόγους για να παρακολουθήσουμε τα μαθήματα αγάπης που δίνει κάθε μέρα σε όλα τα δισκοπωλεία της Ελλάδας. Κρυμμένη μέσα στον νέο της δίσκο, η καλύτερη δασκάλα, η πιο αγαπητή, με την αγγελική φωνή, μαγεύει τον κόσμο.
"Αυτό είναι αγάπη" είναι ο τίτλος του νέου της album που κυκλοφορεί από την Universal Music.
Η Δέσποινα Ολυμπίου παρέα με τα Κίτρινα Ποδήλατα, τον Γιώργο και τον Αλέξανδρο Παντελιά, μας ετοίμασαν με πολύ αγάπη, όπως πάντα, ένα νέο album που περιλαμβάνει 12 καινούργια τραγούδια. Αν κρίνουμε από την προηγούμενη συνεργασία του group με την ερμηνεύτρια, είναι σίγουρο πως πρόκειται για μια εξαιρετική δουλειά. Τα Κίτρινα Ποδήλατα υπογράφουν τους στίχους και την μουσική σε όλα τα τραγούδια, εκτός από ένα που τους στίχους έχει γράψει η Λίνα Δημοπούλου (σημ. "Μαύρα μου σύννεφα").
Η λαμπερή και θηλυκή παρουσία της Δέσποινας έχει προβληθεί ιδιαίτερα τα δύο τελευταία χρόνια μέσα από τις συνεχόμενες επιτυχίες της. Τόσο με τα τραγούδια όπως το "Θυμάμαι όσα είχες πει", το "Να 'σουν Αλλιώς" και το "Βάλε Μουσική" όσο και με τις εμφανίσεις της που άφησαν έντονα το στίγμα της. Ένα βήμα πιο ψηλά την οδηγεί και ο νέος της δίσκος που συστήθηκε στον κόσμο με το πρώτο single "Κάποτε".


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σε μια από τις πιο σοβαρές και συνεπείς - απέναντι στη δουλειά τους - νέες καλλιτέχνιδες εξελίσσεται η Δέσποινα Ολυμπίου. Μια τραγουδίστρια που εδώ στο Music Corner τη πιστέψαμε από τη πρώτη στιγμή που εμφανίστηκε στη δισκογραφία (με την MBI τότε) και αισθανόμαστε πως μας δικαιώνει όλο και περισσότερο όσο περνούν τα χρόνια.

Το album "αυτό είναι αγάπη" αποτελεί μια ακόμα προσεγμένη δουλειά. Είναι μάλιστα η πρώτη που η Δέσποινα Ολυμπίου ερμηνεύει τραγούδια ενός μόνο δημιουργού (στη περίπτωσή μας βέβαια οι δημιουργοί είναι δύο, ο Γιώργος και ο Αλέξανδρος Παντελιάς, που όμως λειτουργούν μαζί ως "Κίτρινα Ποδήλατα"). Αυτονόητο ότι ο ήχος αυτή τη φορά είναι πιο "συμπαγής". Υπάρχουν κάποιες αδυναμίες στο album όμως γενικά μιλάμε για ένα αξιοπρεπές σύνολο, στηριγμένο σε pop ακούσματα με πολλές ηλεκτρικές κιθάρες. Οι ερμηνείες της Δέσποινας για μια ακόμα φορά αποδεικνύουν μια ικανότατη τραγουδίστρια που στέκεται σωστά απέναντι στην ιδαιτερότητα του κάθε κομματιού.

Από το album ξεχώρισα ως εμπορικά κομμάτια τα "κάποτε", "αυτό είναι αγάπη", "θάλασσα" και "να είσαι εκεί". Ουσιαστικά όμως μου άρεσαν πολύ τα "βρες μου ένα τρόπο" και "μικρό μου λάθος". Στο τέλος υπάρχει ένα κρυφό track που αποτελεί ορχηστρική διασκευή του "θα περιμένω"...


HIGHLIGHTS:

... Ένα album που δεν στέκεται μόνο σε ένα-δυο καλά τραγούδια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Έχει τους στίχους των τραγουδιών, ενώ αν το ξεδιπλώσετε θα ανακαλύψετε μια αφίσα της καλλιτέχνιδας. Ένσταση έχω για το εξώφυλλο και ειδικά για τη φωτογραφία που "αδικεί" τη Δέσποινα. Το artwork δεν έχει να παρουσιάσει κάτι ιδιαίτερο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κάποτε", "Να είσαι εκεί", "Αυτό είναι αγάπη", "Βρες μου ένα τρόπο", "Μικρό μου λάθος", "Θάλασσα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Είναι ο δρόμος μπροστά σου ένα γέλιο που σβήνει
είναι η σκέψη στεγνή και σημάδια μου αφήνει
πάνω στην άμμο που σκέπασε όσα είχα δώσει
βρες πάλι τα ίχνη προτού ξημερώσει.

Βρες μου έναν τρόπο κοντά σου να ζω
και θα το δεις πως θα 'μαι εδώ
εδώ που η καρδιά ζητά να κρυφτώ
εδώ που όταν φεύγω και πάλι γυρνώ"...

(στίχοι: Κίτρινα Ποδήλατα - "Βρες μου ένα τρόπο")


Music Corner

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΟΛΥΜΠΙΟΥ

Τίτλος CD
"ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΑΓΑΠΗ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Κίτρινα Ποδήλατα
Φωτογραφίες
Γιώργος Μαλεκάκης
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 48:24
11/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Κάποτε
02. Αγάπη αληθινή
03. Θάλασσα
04. Να είσαι εκεί
05. Χωρίς εσένα
06. Έχω μια αγάπη
07. Βρες μου ένα τρόπο
08. Μαύρα μου σύννεφα
09. Πως να γυρίσω
10. Αυτό είναι αγάπη
11. Μικρό μου λάθος
12. Θα περιμένω