"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΖΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Σκλάβος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Σκλάβος» ο τίτλος του νέου cd single του Κωνσταντίνου Παντζή που μόλις κυκλοφόρησε από τη Virus Music, σκλάβος της μουσικής και ο ίδιος.
Συνθέτης, ενορχηστρωτής και ερμηνευτής, έγινε γνωστός στο ευρύτερο κοινό από το διαγωνισμό των βραβείων «Αρίων», το 2001, όταν κέρδισε το βραβείο καλύτερης σύνθεσης για το τραγούδι «Φυσάει πολύ» που ερμήνευσε ο Γιάννης Πλούταρχος, Πριν από την αναγνώριση όμως αυτή, η καλλιτεχνική διαδρομή του Κωνσταντίνου στο ελληνικό τραγούδι ήταν εξίσου σημαντική.
Σε ηλικία μόλις 15 ετών έκανε τα πρώτα του βήματα στη μουσική, συνέθεσε το πρώτο ορχηστρικό τραγούδι «Υδρότοπος» που κυκλοφόρησε και σε cd. Ένα χρόνο μετά, έγραψε το τραγούδι της Σοφίας Αρβανίτη «Έστω μια νύχτα», που γνώρισε μεγάλη επιτυχία. Έχει συνθέσει περισσότερα από 300 τραγούδια, συμμετέχοντας σε πάνω από 50 δισκογραφικές δουλειές γνωστών τραγουδιστών, ενώ για κάποια από αυτά έχει γράψει και τους στίχους. Γιάννης Πλούταρχος, Πασχάλης Τερζής, Αντώνης Ρέμος, Ελένη Δήμου, Νατάσσα θεοδωρίδου, Σταμάτης Γονίδης, Έλλη Κόκκινου, Πέγκυ Ζήνα, Αποστολία Ζώη, Χρήστος Δάντης είναι μερικοί από τους τραγουδιστές που ερμήνευσαν τραγούδια του Κωνσταντίνου Παντζή, σε δίσκους που έγιναν χρυσοί και πλατινένιοι.
Το 2004 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος με τίτλο «Έτσι».
Το αποτέλεσμα της συνεργασίας του με τη Virus Music είναι το νέο cd single «Σκλάβος», που περιλαμβάνει τα τραγούδια «Γιαλελέλι», «Δεν μπορώ να σε ξεχάσω», «Και τι έγινε», «Σκλάβος σου έχω γίνει», σε μουσική δική του και στίχους Γιάννη Λιόντου και Μαργαρίτας.
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα τσιφτετέλι που δεν είναι και άσχημο, ένα καλό χασάπικο και δύο τραγούδια εντελώς αδιάφορα συνθέτουν το cd single που κυκλοφόρησε με τη Virus Music ο Κωνσταντίνος Παντζής. Καλλιτέχνης με σημαντική πορεία στο ελληνικό τραγούδι, από τη θέση όμως του δημιουργού. Πρόσφατα αποφάσισε να αξιοποιήσει και τις ερμηνευτικές του ικανότητες.

Προφανώς θα πρέπει να περιμένουμε ένα "follow album" τους μήνες που έρχονται, το οποίο θα βαδίζει σε ανάλογο λαϊκό στυλ. Για την ώρα δεν υπάρχει κάτι περισσότερο να γράψουμε για το παρόν cd single που το κατατάσσουμε φυσικά στη κατηγορία "διασκέδαση", αλλά χωρίς αντοχές στο χρόνο. Τραγούδια της εποχής μας που ...έρχονται και παρέρχονται...


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Τουλάχιστον έχει λίγο περισσότερο προσεγμένο artwork από πολλά άλλα cd singles που είδαμε αυτό το καιρό. Στίχοι δεν υπάρχουν.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Γιαλελέλι", "Δεν μπορώ να σε ξεχάσω"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Δεν μπορώ να τη ξεχάσω, δεν μπορώ
ας γυρίσει Θεέ μου και τη συγχωρώ
ας ξανάρθει κι όλα όσα έχει κάνει
τα ξεχνώ.

Δεν μπορώ να τη ξεχάσω δεν μπορώ
με τη σκέψη της παντού κυκλοφορώ
η καρδιά μου αποφασίζει και εγώ
ακολουθώ "...

(στίχοι: Γιάννης Λιόντος - "Δεν μπορώ να σε ξεχάσω")


Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΑΝΤΖΗΣ

Τίτλος CD
"ΣΚΛΑΒΟΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Idea Music Productions
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Δήμητρα Ζαμπούρα
1 CD 4 Tracks
Διάρκεια CD: 15:34
7/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Γιαλελέλι
02. Δεν μπορώ να σε ξεχάσω
03. Και τι έγινε
04. Σκλάβος σου έχω γίνει