"κλικ για μεγέθυνση"
ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Έντεχνα / Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

"KΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ" είναι ο τίτλος του πρώτου προσωπικού δίσκου της Ζωής Παπαδοπούλου, που κυκλοφορεί από τη UNIVERSAL MUSIC, σε παραγωγή της Χάρις Αλεξίου.
Η Ζωή Παπαδοπούλου, αν και μικρή σε ηλικία και χωρίς δισκογραφία, έχει ήδη καταφέρει, απ' τους χώρους που τραγουδούσε, να την ακολουθεί η φήμη της καλής τραγουδίστριας.
Έρχεται από τη Θεσσαλονίκη όπου ξεκίνησε την καριέρα της τραγουδώντας σε μουσικές σκηνές. Στην Αθήνα για δύο χρόνια εμφανίστηκε στα προγράμματα του Δημήτρη Μητροπάνου πριν ενταχθεί στο τραγουδιστικό δυναμικό του Βοτανικού, στα σχήματα Αλεξίου - Κότσιρας και Αλεξίου - Αρβανιτάκη.
Με την καθοδήγηση της Χάρις Αλεξίου και με το CD "ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ" κάνει το πρώτο της βήμα στη δισκογραφία. Ο δίσκος αυτός έχει τη σφραγίδα της εμπειρίας της Χάρις Αλεξίου, τόσο στην επιλογή του ρεπερτορίου, όσο και στην καθοδήγηση της ερμηνείας.
Τα τραγούδια του άλμπουμ έχουν γράψει: ο Γιώργος Μίχας, η Μαρία Παπαδοπούλου με την Ελεάνα Βραχάλη, ο Θάνος Παπανικολάου, ο Θοδωρής Λαχανάς με τον Γιάννη Καλπούζο, ο Τάσος Γκρους με την Μέλπω Τσουκάλη, ο Μηνάς Παπέλης και η Χάρις Αλεξίου.
Η αγάπη της Ζωής για το τραγούδι, αποδεικνύεται κάθε λεπτό επί σκηνής την ώρα που ερμηνεύει, αλλά και από τις επιλογές της και τον τρόπο που κινείται στο χώρο. Η διακριτική και ευγενική της στάση αλλά και η εμφανέστατη τραγουδιστική της αξία, της έχουν χαρίσει την εγκάρδια υποδοχή, το αγκάλιασμα και την εκτίμηση καταξιωμένων καλλιτεχνών, που της εμπιστεύθηκαν ανεπιφύλακτα μια θέση δίπλα τους στη σκηνή στο ξεκίνημα της.
Το άλμπουμ συστήθηκε στο κοινό με το τραγούδι του Γιώργου Μίχα "ΑΧ! ΚΑΙ ΝΑ ΣΕ ΕΙΧΑ ΕΔΩ" ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου και είχε θερμή ανταπόκριση, όπως αναμένεται να έχει και το σύνολο των 10 τραγουδιών που περιλαμβάνει το CD "ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ", το πρώτο της αποτύπωμα στη δισκογραφία.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η αρχή μιας μεγάλης καριέρας; Αυτό θα το δείξει το μέλλον. Η Ζωή Παπαδοπούλου πάντως, έχει όλα τα φόντα για να το πετύχει και να μας κάνει τα επόμενα χρόνια να μιλάμε όλοι γι' αυτήν! Πόσο μάλλον, όταν στα πρώτα της δισκογραφικά βήματα έχει τη στήριξη της Χάρις Αλεξίου που ανέλαβε και τη παραγωγή του ντεμπούτο album της...

Εξαιρετικές ερμηνείες και τραγούδια με ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα ακούσουμε στο cd "Κρύσταλλα κόκκινα φιλιά". Μουσική που μπορεί να χαρακτηριστεί έντεχνη και πατάει πότε σε λαϊκά και πότε σε pop στοιχεία. Εκτός από το περίφημο ντουέτο με την Αλεξίου "Αχ! και να σ' είχα εδώ", που σίγουρα κάπου θα το έχετε ακούσει και το οποίο έχει τη χάρη να σε κερδίζει με το πρώτο άκουσμα, το album περιέχει κι άλλα πολύ καλά τραγούδια, όπως το "όσοι αγάπησα" ή το "να 'βρισκα ένα τρόπο". Αυτό πάντως που θέλω να σημειώσω είναι πως προσωπικά θα προτιμήσω τη Ζωή Παπαδοπούλου στις ερμηνείες της πάνω σε pop ακούσματα παρά σ' αυτά με τα ανατολίτικα στοιχεία. Πιστεύω πως της πάνε περισσότερο, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει πως η τεχνική της υστερεί και στα λαϊκότερα κομμάτια.

Γενικά "αποκλείω" τη περίπτωση να βαρεθείτε γρήγορα αυτή τη δουλειά... Σας τη συστήνω άφοβα!


HIGHLIGHTS:

... Ε, σίγουρα το ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ προσεγμένο και αυτό. Γκρίζες αποχρώσεις που δίνουν μια σοβαρότητα στο ένθετο, στίχοι τραγουδιών, όμορφες φωτογραφίες της ερμηνεύτριας και ένα σημείωμα της Αλεξίου που δείχνει πόσο πολύ πιστεύει τη Ζωή Παπαδοπούλου.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αχ! και να σε είχα εδώ", "Όσοι αγάπησα", "Να 'βρισκα ένα τρόπο", "Να με ρωτάς", "Απόψε εσύ", "Εμείς"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όσοι αγάπησα κατά κανόνα
μου έκαναν δώρο ένα χειμώνα
θύελλα αγάπη σκοτεινή
κι αέρας πήρε το κλειδί
που άφησα στο φως να μπει.

Πόσο ανάποδα οι άνθρωποι σκέφτονται
εύκολα φεύγουν δύσκολα έρχονται"...

(στίχοι: Ελεάνα Βραχάλη - "Όσοι αγάπησα")


Music Corner

ΖΩΗ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΚΡΥΣΤΑΛΛΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΦΙΛΙΑ"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Χάρις Αλεξίου
Επιμ. Παραγωγής
Πάνος Μπάρλος
Φωτογραφίες
Γιάννης Οικονομόπουλος
Artwork
Ελένη Κασκαρίκα
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 39:50
10/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Με ποιο ψέμα
02. Απόψε εσύ
03. Αχ! και να σε είχα εδώ (ντουέτο με τη Χάρις Αλεξίου)
04. Όσοι αγάπησα
05. Για σένα
06. Θέλω ένα κόκκινο παλτό
07. Να 'βρισκα ένα τρόπο
08. Να με ρωτάς
09. Στη φωτιά σου θα καώ
10. Εμείς