"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Λαϊκά
Γράφει η Ρομίνα Νικηφόρου

"Δεν γυρίζω πίσω"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ένα δειλινό τον καλοκαιριού, κάπου στον βαθύ ορίζοντα του απέραντου γαλάζιου γεννήθηκε ο νέος δίσκος τον Γιάννη Πάριου.
Μετά από απουσία ενάμιση χρόνου, ο Γιάννης Πάριος επιστρέφει στα δισκογραφικά δρώμενα με δώδεκα νέα τραγούδια. Στο "Δεν γυρίζω πίσω" ο αιγαιοπελαγίτης ερμηνευτής με την αρυτίδωτη φωνή ανασκαλεύει τις στάχτες που άφησε πίσω του ο έρωτας. Τραγουδάει για την αγάπη που "χάθηκε νωρίς σαν πλοίο άγονης γραμμής", για τον συναισθηματικό πόνο που αρνήθηκε να σβήσει ο χρόνος, για τις επιθυμίες που έμειναν ανεκπλήρωτες.
Ο Αντώνης Βαρδής έχει γράψει τη μουσική και έχει κάνει τις ενορχηστρώσεις για όλα τα τραγούδια του δίσκου. Οι συνθέσεις του, άλλοτε χορεύουν σε παραδοσιακούς λαϊκούς ρυθμούς και άλλοτε πίνουν στη υγειά περισσότερο μοντέρνων ήχων.
Τους στίχους στα περισσότερα τραγούδια έχει γράψει ο Βασίλης Γιαννόπουλος, ενώ σε ένα η Λίνα Δημοπούλου και σε δύο ο Μάνος Τσιλιμίδης. Την παραγωγή του δίσκου έχει επιμεληθεί ο Αχιλλέας Θεοφίλου, ο παραγωγός που έχει γράψει ιστορία στο ελληνικό τραγούδι και βρίσκεται δίπλα στο Γιάννη Πάριο από τα πρώτα του βήματα.
Ο Γιάννης Πάριος και ο Αντώνης Βαρδής μετράνε πολλά χρόνια συνεργασίας και φιλίας. Είτε στη δισκογραφία είτε στα live, η χημεία τους είναι δεδομένη. Από την επαφή τους βγαίνει πάντα ένα σημαντικό καλλιτεχνικό αποτέλεσμα. Στο "Δεν γυρίζω πίσω" βρίσκονται σε μια απ' τις πιο δημιουργικές τους στιγμές. Δούλεψαν πολύ καιρό, με κέφι και με την πολύτιμη βοήθεια των φίλων - στιχουργών έφτιαξαν ένα δίσκο που απ' τη διαδικασία της δημιουργίας του, ήδη, τον χάρηκαν. Το αποτέλεσμα φαίνεται να δικαιώνει τους κόπους τους, αφού πριν ακόμη κυκλοφορήσει το τραγούδι στο "Κάτω κάτω της γραφής", έχει καταγραφεί σαν μεγάλη επιτυχία.
Σ' αυτή τη δημιουργικά ανατρεπτική και χαρούμενη παρέα εναγκαλίστηκε, σαν να αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της, ο Αντώνης Ρέμος και τραγούδησε μαζί με τον Γιάννη Πάριο το "Κι είχα τόσα να σου πω".
Το "Δε Γυρίζω Πίσω" κυκλοφορεί και σε συλλεκτική έκδοση (σε περιορισμένο αριθμό αντιτύπων) η οποία περιέχει DVD, με τρία video clips σε σκηνοθεσία Μαρίας Σκόκα.
Ο νέος δίσκος του Γιάννη Πάριου μπορεί να γίνει η πυξίδα όσων χάθηκαν στις θάλασσες της καρδιάς, όσων αγάπησαν, προδόθηκαν και πόνεσαν.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο συνθέτης Αντώνης Βαρδής με τα αμέτρητα ερωτικά - "πονεμένα" τραγούδια στο ενεργητικό του, γράφει για τη φωνή του απόλυτα ερωτικού τραγουδιστή της Ελλάδας. Και μόνο στο άκουσμα της συνεργασίας μεταξύ Αντώνη Βαρδή και Γιάννη Πάριου οι προσδοκίες μας γίνονται ιδιαίτερα υψηλές. Όταν μάλιστα το αποτέλεσμα παλαιότερης συνεργασίας τους ήταν τραγούδια όπως το διαχρονικό "Αχ Αγάπη" ή το πιο πρόσφατο "Μου 'χεις κάνει τη ζωή μου κόλαση", περιμένεις πολύ μεγάλα πράγματα και από τη νέα συνεργασία. Η χημεία μεταξύ τους είναι αναμφισβήτητη. Το αποτέλεσμα ωστόσο, όπως αποτυπώνεται στο νέο τους CD ενώ είναι θετικό, δεν είναι μάλλον αντάξιο των προσδοκιών που γεννά μια τέτοια συνεργασία.

Στο "Δε γυρίζω πίσω", συναντάμε το γνώριμο, συνθετικά και ενορχηστρωτικά ύφος του Αντώνη Βαρδή και την πάντα ιδιαίτερη ερμηνεία του Γιάννη Πάριου. Τα περισσότερα τραγούδια έχουν "λόγο ύπαρξης" στο cd και ακούγονται ευχάριστα. Προσωπικά ωστόσο δεν ξεχώρισα το τραγούδι - ύμνο που θα καταγραφεί ανάμεσα στα κορυφαία του Γιάννη Πάριου ή του Αντώνη Βαρδη. Υπάρχουν καλές στιγμές ανάμεσα στα κομμάτια όπως η ήδη μεγάλη επιτυχία "Στο κάτω κάτω της γραφής", το οποίο περισσότερο ξεχωρίζω για την ενορχήστρωση του, το ομώνυμο "Δε γυρίζω πίσω" ή το κορυφαίο για μένα του δίσκου "Πάλι" το οποίο θα το βρείτε και σε ορχηστικό κομμάτι με τον τίτλο "Άνοιξη".

Το ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο είναι από τα καλύτερα του cd αλλά όχι τόσο ξεχωριστό τραγούδι όσο θα περιμέναμε. Στα "συν", οι στίχοι των Μάνου Τσιλιμίδη, Βασίλη Γιαννόπουλου και Λίνας Δημοπούλου που ερμηνεύει όπως πάντα με ιδιαίτερα εκφραστικό τρόπο ο Γιάννης Πάριος. Γιατί όταν ακούς τη φωνή του Γιάννη Πάριου να λέει : "αξίζει να καταστραφείς και ως το θάνατο να πας για μια γυναίκα που αγαπάς" σε πείθει ότι πραγματικά ...μάλλον αξίζει!


HIGHLIGHTS:

... Η ερμηνεία του Γιάννη Πάριου ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Βιβλιαράκι με πολλές φωτογραφίες του Γιάννη Πάριου αλλά και των συντελεστών του cd σε στιγμές από την ηχογράφηση, ενώ θα βρείτε και τους στίχους των τραγουδιών. Ιδιαίτερα "αισιόδοξο" το concept της φωτογράφησης και τα κυρίαρχα χρώματα σε αποχρώσεις του πράσινου στις σελίδες, για ένα CD με τίτλο "Δε γυρίζω πίσω" και με τόσα τραγούδια που μιλούν για χωρισμό!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάλι", "Δε γυρίζω πίσω", "Στο κάτω κάτω της γραφής", "Το παλιό κρεβάτι", "Κι είχα τόσα να σου πώ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Αγάπη χάθηκες νωρίς
Σαν πλοίο άγονης γραμμής
Μακρύ ταξίδι μοναξιάς
Το δρομολόι της καρδιάς...

Η αγάπη αυτή σαν πλοίο ναυάγησε
Σαν φτηνό γυαλί ο χρόνος τη ράγισε
Φεύγει ο καιρός σαν όνειρο χάνεται
Να σε πιάσω πως η αγάπη δεν πιάνεται"...

(στίχοι: Βασίλης Γιαννόπουλος - "Πάλι")


Music Corner

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΡΙΟΣ

Τίτλος CD
"ΔΕΝ ΓΥΡΙΖΩ ΠΙΣΩ"
Εταιρεία: MINOS-EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αχιλλέας Θεοφίλου
Ενορχήστρωση
Αντώνης Βαρδής
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
Χριστιάνα Αλιφαντή
Artwork
Δημήτρης Μητσιάνης
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 53:22
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δεν γυρίζω πίσω
02. Στο κάτω κάτω της γραφής
03. Το παλιό κρεβάτι
04. Πάλι
05. Η αγάπη δεν χρεώνει
06. Έγκλημα έκανες
07. Ανέβα πίστα
08. Κάπνισα πολύ
09. Σκότωμα θέλουμε κι οι δυο
10. Κι είχα τόσα να σου πω (ντουέτο με τον Αντώνη Ρέμο)
11. Άνοιξη (ορχηστρικό)
12. Μη με συγκρίνεις