"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Περι...πλανήσεις"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Περικλής Στεργιανούδης, ο πιο δημοφιλής παίκτης του Fame Story 3, που ξεχώρισε για τον αυθεντικό, αυθόρμητο και ειλικρινή χαρακτήρα του και τελικά αναδείχθηκε από το κοινό ως νικητής, ξεκινάει τις πρώτες δισκογραφικές του περιπλανήσεις, παράλληλα με τις live εμφανίσεις που πραγματοποιεί αυτήν την περίοδο σε όλη την Ελλάδα με το σχήμα «Fame Story Tour 2005».
Το πρώτο προσωπικό του album, με τίτλο «Περί... πλανήσεις», μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven. 16 τραγούδια, λαϊκά ως επί το πλείστον, γραμμένα από μια εκλεκτή ομάδα δημιουργών.
Ο συνθέτης Κωνσταντίνος Παντζής έγραψε τη μουσική σε 7 τραγούδια του album, ανάμεσα τους και ένα τραγούδι ντουέτο με την Ειρήνη Μερκούρη, το "Μικρή μου αρχόντισσα" και μιλάει για τη συνεργασία τους στο studio: «Άπαιχτος... μας έβαλε τα γυαλιά! Ελπίζω με αυτό το cd να σταματήσουν να μιλάνε οι κακοπροαίρετοι και να τον δουν σαν τραγουδιστή, γιατί το αξίζει, είναι απίστευτο παιδί».
«Η ειλικρίνεια και η υγεία της ψυχής του ήταν ένα λευκό χαρτί να γράψω» λέει η στιχουργός Τασούλα Θωμαΐδου, η οποία υπογράφει 2 τραγούδια του album, και προτρέπει τον Περικλή να κρατήσει καθαρό τον κόσμο που έχει μέσα του και «όταν χτυπώ την πόρτα της ψυχής σου άνοιγε σε μια φίλη. Καλό ταξίδι στα τραγούδια σου. Δεν σε αγαπώ, σε λατρεύω!»
Ο Στάμος Σέμσης έγραψε τη μουσική και ο Γιώργος Παυριανός τους στίχους στα τραγούδια «Πες, πες, πες» και «Ποτέ δεν θα πεθάνουμε» και εξηγούν αμφότεροι τους λόγους που τους ώθησαν να εμπιστευτούν τραγούδια στον Περικλή. «Είναι νόστιμος, συμπαθής και τον επέλεξε ο κόσμος» λέει ο Στάμος Σέμσης και ο Γιώργος Παυριανός συμπληρώνει: «Το «Πες, πες, πες» και το «Ποτέ δεν θα πεθάνουμε» είναι δύο τραγούδια με ειδικές απαιτήσεις, λόγω στίχου, και ο Περικλής αποδείχθηκε ιδανική επιλογή. Είναι ένα πολύ καλό παιδί, έζησε τη φτώχια και την ερωτική απογοήτευση για πολλά χρόνια και τώρα η τύχη του χαμογέλασε για πρώτη φορά αλλά ανάποδα: έγινε πρώτα γνωστός και πλούσιος και τώρα πρέπει να γίνει τραγουδιστής. Είναι δύσκολο, αλλά όχι ακατόρθωτο. Του εύχομαι καλή επιτυχία»
Ο Ανδρέας Μπονάτσος έγραψε τη μουσική και τους στίχους στο τραγούδι «Έλα, έλα, έλα» και αυτό που παρατήρησε στον Περικλή είναι ότι «είναι αυθεντικός, αφτιασίδωτος και μου θυμίζει πολύ εμένα στο ξεκίνημα μου. Ελπίζω ο αυθορμητισμός του να του βγει σε καλό. Του αξίζουν τα καλύτερα και του εύχομαι να γίνει λίγο σπάταλος» συμπληρώνει αστειευόμενος!
Στους υπόλοιπους δημιουργούς του album συναντάμε: την Εύη Δρούτσα, το Μάριο Ψιμόπουλο, τη Μαργαρίτα, το Μιχάλη Μπουρμπούλη, το Τάσο Χαμουρτιάδη, τον Παναγιώτη Αλεξίου, την Αγγελική Κασιμάτη, ενώ σ' ένα τραγούδι τους στίχους και τη μουσική έγραψε ο ίδιος ο Περικλής.
Το τραγούδι «Έφυγες» έγραψε ο Χρήστος Κυριαζής, ο οποίος παρατήρησε, επίσης, την αυθεντικότητα του Περικλή , ενώ οι στίχοι της ερωτικής μπαλάντας «Κομμένα πια τα σ' αγαπώ» ανήκουν στη Ναταλία Γερμανού.
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΣΤΕΡΠΑΝΟΥΔΗΣ-«ΠΕΡΙ...ΠΛΑΝΗΣΕΙΣ»: 16 τραγούδια στα οποία ο Περικλής μας διασκεδάζει με το δικό του μοναδικό τρόπο!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Τώρα τι να γράψεις για έναν άνθρωπο βγάζει δίσκο αν και κατά γενική ομολογία δεν έχει τα προσόντα να τραγουδήσει! Ελλάς το - δισκογραφικό - μεγαλείο σου!

Ο Περικλής Στεργιανούδης κέρδισε το Fame Story 3 περισσότερο βέβαια χάρη στην "επικοινωνιακή του πολιτική" παρά στα φωνητικά του προσόντα. Μάλιστα ακόμα και στο δίσκο ακούμε και κάποια ψιλοφάλτσα (παρά τις επεξεργασίες). Πολύ έξυπνα βέβαια του έχουν δοθεί κυρίως εύθυμα τραγούδια, όπου οι απαιτήσεις για ερμηνευτικά προσόντα είναι σαφώς λιγότερες. Ωστόσο το cd έχει και τα ερωτικά του τραγούδια, έχει χασάπικα, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια... Μάλιστα άκουσα μερικά τραγούδια που από συνθετικής απόψεως είναι πολύ καλά και ίσως με μια άλλη φωνή να είχαν "απογειωθεί".

Ωστόσο υπάρχει αρκετός κόσμος που αγάπησε τον Περικλή για αυτό το "κάτι" που βγάζει προς τα έξω. Απέναντι σ' αυτούς πάω πάσο. Παραδέχομαι μάλιστα πως είναι μαγκιά του Περικλή που έχει με το μέρος του αρκετό κοινό. Δεν έχω όμως να γράψω κάτι παραπάνω για έναν τραγουδιστή που συχνά - πυκνά ο ίδιος δήλωνε πως ο στόχος του δεν είναι να γίνει τραγουδιστής αλλά να κερδίσει λεφτά και πρόσβαση σε ...γυναίκες! Σκέφτομαι μόνο πόσα παιδιά με πολύ αξιόλογες φωνές, θα άξιζαν απ' όλους αυτούς τους γνωστούς συνθέτες και στιχουργούς να πάρουν έστω ένα τραγούδι απ' αυτά που έδωσαν "αφειδώς" στον "Περι...πλανευτή"...


HIGHLIGHTS:

... Υπάρχουν κάποια καλά τραγούδια όσον αφορά τις συνθέσεις ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Φωτογραφίες και στίχοι συνθέτουν το 12σέλιδο ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μια του Πέρι", "Μικρή μου αρχόντισσα", "Έλα, έλα, έλα, έλα", "Παραπονιάρα μάγισσα"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μικρή μου αρχόντισσα
ξανά σου τηλεφώνησα
για να 'ρθω να σε πάρω από το σπίτι
τους δυο μας να αγκαλιάσει το ξενύχτι"...

(στίχοι: Μαργαρίτα - "Μικρή μου αρχόντισσα")


Music Corner

ΠΕΡΙΚΛΗΣ

Τίτλος CD
"ΠΕΡΙ...ΠΛΑΝΗΣΕΙΣ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Artwork
Άγγελος Παντελίδης
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 58:29
7/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μια του Πέρι
02. Μικρή μου αρχόντισσα (συμμετέχει η Ειρ. Μερκούρη)
03. Μια ευκαιρία
04. Ο άπιστος
05. Κομμένα πια τα σ' αγαπώ
06. Παραπονιάρα μάγισσα
07. Έλα, έλα, έλα, έλα
08. Πες, πες, πες
09. Πυρετός
10. Την αγκαλιά σου θέλω
11. Ποτέ δεν θα πεθάνουμε
12. Έφυγες
13. Και σου φωνάζω σ' αγαπώ
14. Ένας άντρας
15. Βιάστηκες
16. Σε σκέφτομαι