"κλικ για μεγέθυνση"
ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΕΛΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα» είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Θάνου Πετρέλη, με την υπογραφή του Φοίβου, η οποία μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven.
Μια πολυαναμενόμενη δισκογραφική συνεργασία που, όλα δείχνουν ότι, σύντομα θα αναδειχθεί στο απόλυτο καλοκαιρινό μας soundtrack!
Έντεκα νέα τραγούδια, έντεκα νέες μεγάλες επιτυχίες, σε στίχους και μουσική Φοίβου, ερμηνευμένες από το Θάνο Πετρέλη, μια από τις πιο ταλαντούχες νέες λαϊκές φωνές!
Η πρώτη δισκογραφική τους συνάντηση έγινε πριν ένα χρόνο, στο δισκογραφικό ξεκίνημα του Θάνου Πετρέλη, μια συνάντηση που 'γέννησε' τις δύο γνωστές σε όλους μας επιτυχίες: Το αίμα μου (είχε το χρώμα τ' ουρανού) και 'Δεν έχω μάτια γι' άλλη'. Ακολούθησε η συμμετοχή του Θάνου στην πρόσφατη δισκογραφική δουλειά της Δέσποινας Βανδή και του Φοίβου «Στην αυλή του παραδείσου», όπου τραγούδησε ντουέτο με τη Δέσποινα Βανδή το αγαπημένο πλέον τραγούδι 'Καν' το αν μ' αγαπάς'.
Η δημιουργία μιας ολοκληρωμένης δισκογραφικής δουλειάς ήρθε να επισφραγίσει την επιλογή του Φοίβου να συνεργαστεί με τον, τότε πρωτοεμφανιζόμενο, καλλιτέχνη. Ο Φοίβος έγραψε στο Θάνο Πετρέλη έντεκα υπέροχα τραγούδια, τα οποία ο Θάνος Πετρέλης, με την καταλυτική καθοδήγηση του Φοίβου, ερμήνευσε ώριμα και ολοκληρωμένα, αποδεικνύοντας μας για άλλη μια φορά το ταλέντο και τις δυνατότητες της φωνής του.
Στο «Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα» θ' ακούσετε τραγούδια λαϊκά, χασάπικα, ζεϊμπέκικα, τσιφτετέλια, μπαλάντες, με τη σφραγίδα του Φοίβου στην παραγωγή και την ενορχήστρωση.
Το ομότιτλο πρώτο single έχει ήδη κερδίσει τις καρδιές μας και έπεται συνέχεια: 'Πως ξεχνιέται κάποια σαν εσένα', 'Μεσάνυχτα και κάτι', 'Μετά από εσένα ξαναζώ', 'Αδικα', 'Κερνάω', 'Μπόρα είσαι θα περάσεις', 'Χρόνια είχα έτσι να αισθανθώ', 'Δεν θα χωρίσουμε ποτέ', Τα τραγούδια που μιλούν γι' αγάπη', 'Η ωραία'.
ΘΑΝΟΣ ΠΕΓΡΕΛΗΣ-ΦΟΙΒΟΣ «ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ»: ΤΟ ΦΕΤΙΝΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΟΛΙΣ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΤΟΥ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Η μεγάλη απήχηση που είχαν στο κοινό τα περσινά τραγούδια το "αίμα μου" και "δεν έχω μάτια γι' άλλη", όπου ο Φοίβος είχε συνεργαστεί για πρώτη φορά με τον Θάνο Πετρέλη, επέβαλε μια νέα συνεργασία. Αυτή τη φορά μάλιστα ο Φοίβος γράφει ολόκληρο album για τον Θάνο Πετρέλη, δείχνοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στον πρώην "φοιτητή" του Fame Story που όμως έχει αποδείξει πως έχει ικανότητες και φωνή ιδιαίτερη.

Το cd έχει 11 τραγούδια στο γνώριμο πλέον στυλάκι του Φοίβου, με χαρακτήρα μοντέρνο λαϊκό και πάντα ερωτικό. Κάποια θα σας κερδίσουν κάποια άλλα θα σας αφήσουν αδιάφορους και του χρόνου θα τα έχετε όλα ξεχάσει. Γνώριμο το "σκηνικό"!

Και κάτι παράξενο... Αν και οι φωνές τους δεν μοιάζουν καθόλου, κάποιες στιγμές ο Πετρέλης φαίνεται να τραγουδάει ..."αλά Σφακιανάκης" (πχ στο ξεκίνημα του "δε θα χωρίσουμε ποτέ", αλλά και στο "Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα")


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μιας και ο τίτλος μιλάει για Ελλάδα, το γαλάζιο χρώμα επικρατεί στη σχεδίαση του ένθετου. Στίχοι και πολλές φωτογραφίες του τραγουδιστή, γεμίζουν το 12σέλιδο ένθετο.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πως ξεχνιέται κάποια σαν εσένα", "Άδικα", "Χρόνια είχα έτσι να αισθανθώ", "Τα τραγούδια που μιλούν γι' αγάπη", "Η ωραία"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μ' άδικα
άδικα μωρό μου χάθηκα
μες στο βλέμμα σου βραδιάτικα
κι ερωτεύτηκα χωρίς επιστροφή
βιάστηκα
φέρθηκα τόσο παιδιάστικα
κι από εσένα καταστράφηκα
κρίμα γιατί αλλιώς σε είχα φανταστεί"...

(στίχοι: Φοίβος - "Άδικα")


Music Corner

ΘΑΝΟΣ ΠΕΤΡΕΛΗΣ

Τίτλος CD
"ΘΥΜΙΖΕΙΣ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΕΛΛΑΔΑ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Φοίβος

Φωτογραφίες
Θοδωρής Ψιάχος
Δημήτρης Πανούλης

Artwork
Πάνος Πιτσιλίδης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 46:46
5/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Θυμίζεις κάτι από Ελλάδα
02. Πως ξεχνιέται κάποια σαν εσένα
03. Μεσάνυχτα και κάτι
04. Μετά από εσένα ξαναζώ
05. Άδικα
06. Κερνάω
07. Μπόρα είσαι θα περάσεις
08. Χρόνια είχα έτσι να αισθανθώ
09. Δε θα χωρίσουμε ποτέ
10. Τα τραγούδια που μιλούν γι' αγάπη
11. Η ωραία