"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Barcode"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τελικά όλα τα BARCODE χρειάζονται τον .....αποκωδικοποιητή τους.
Εκτός το BarCode του Μιχάλη Ρακιντζή, που το μόνο που χρειάζεται είναι ένα cd player για να αποκαλύψει τον αριθμό του ή καλοκαιρινά Bars για να φιλοξενήσουν τον ρυθμό του, μιας και ο μυστικός Code του Μιχάλη μετρά τον αριθμό «.....» και χορεύει σε Oriental, Funky και Pop beats.
Κι ενώ στο ομώνυμο BarCode η κρυμμένη αλλά θρυλική Ανατολή ξεδιπλώνεται με γλώσσα R'n'B από κάποια «Ταλέντα Δίχως Αύριο», έρχεται «Κολλητά» ο Μιχάλης να μας εκμυστηρευτεί ποιοι του λένε «Έξω από 'δω» και γιατί απαντά «Δεν Έχω Μεγαλοψυχία». Oriental μουσικές γραμμές, για το καλοκαίρι 2005 που διψά για ταξίδια στην Ανατολή και funky δροσιστικές μελωδίες, συνθέτουν τελικά τον Κώδικα του Μιχάλη.
Απρόβλεπτος μουσικά, αμετανόητα ερωτικός στιχουργικά και ανανεωμένος ενορχηστρωτικά, ο Μιχάλης και το BarCode δεν κρύβει δυσκολίες στην αποκωδικοποίηση του αρκεί βέβαια κανείς να ....«Quiero Mucho"!
Κομμάτια Αγάπης θα συναντήσουμε πολλά μέσα στο BarCode. Το «Φύσα με Αέρα» στέλνει μήνυμα ζωής ενώ τα «Καλύτερα Μας Χρόνια» φέρνουν γεύση ζωής. Όσο για κείνες τις «10 Μέρες» που του πήραν «Κομμάτια Από Την Καρδιά Του» ο Μιχάλης τραγουδά πως είναι η «Τελευταία Φορά».
To BarCode κάνει μεθυστική εμφάνιση στις αρχές καλοκαιριού και εύχεται να μεθύσει και τις καλοκαιρινές στιγμές σας.
Καλή Ακρόαση


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Γνωρίζοντας πως ο Μιχάλης Ρακιντζής έχει αποτελέσει τα τελευταία χρόνια "σάκο του μποξ" πολλών κριτικών και δημοσιογράφων, συχνά μάλιστα αδίκως, προσπάθησα να είμαι όσο το δυνατόν πιο δίκαιος σχολιάζοντας το νέο του cd "barcode". Δεν μπόρεσα όμως να παρατηρήσω κάτι καινούργιο στη νέα του δουλειά. Τα τραγούδια του μοιάζουν σαν σταγόνες νερό με προηγούμενα. Δεν λέω, δεν είναι κακό κάποιος καλλιτέχνης να έχει το προσωπικό του στυλ και δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως ο Μιχάλης Ρακιντζής έχει έναν εντελώς δικό του, ιδιόμορφο τρόπο να γράφει τραγούδια. Όμως το στυλ παραπέμπει πάντα στο παρελθόν, ο τρόπος γραφής του είναι παρωχημένος και χρειάζεται επιτέλους να τολμήσει αλλαγές και να κάνει βήματα μπροστά...

Θα μπορούσε κάποιος να πει πως στο "barcode" ο καλλιτέχνης έχει προσπαθήσει να περάσει μοντέρνα στοιχεία στη δουλειά του, όπως rap, όμως ο συνολικός ήχος δεν ανανεώνει το στυλ του. Ειδικά η ενορχήστρωση που βασίζεται, όπως πάντα, σχεδόν ολοκληρωτικά σε synths. Από την άλλη οι στίχοι είναι απλοί, καθημερινοί, ιδιαιτέρως προσιτοί. Καλύτερες στιγμές του cd βρήκα τα "δεν έχω μεγαλοψυχία" και "Φύσα με αέρα", ενώ χιτάκι μπορεί να γίνει το "υπάρχει αγάπη". Όμορφο είναι και το καλοκαιρινό "γεύση από σένα"...

Πρόκειται τελικά για album που θα πρέπει να προτιμήσουν όσοι αρέσκονται στο γνώριμο ύφος του Ρακιντζή.


HIGHLIGHTS:

... Το artwork ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ενώ έχουμε ένα πολύ όμορφα σχεδιασμένο εξώφυλλο και ένθετο, από πλευράς υλικού, το booklet είναι ελλιπέστατο. Μόλις 4σέλιδο, στο οποίο αναφέρονται απλώς οι τίτλοι των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Δεν έχω μεγαλοψυχία", "Φύσα με αέρα", "Υπάρχει αγάπη", "Γεύση από σένα", "Κολλητά"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τώρα που όλα έχουν περάσει
που έχουνε καταλαγιάσει
τώρα που είσαι μακριά μου
και έξω από τη σκιά μου
τη χαρά σου ξαναβρήκες
που μαζί μου δεν την είχες
πόσο ντρέπομαι μωρό μου
πάει να φύγει το μυαλό μου.

Τι να έχω κάνει λάθος
τι σε έδιωξε μακριά
έψαξα μες στη ψυχή σου
δεν το βρήκα πουθενά
να 'ξερες πως νιώθω τώρα
που σε βλέπω να γελάς
νάσαι πάλι ευτυχισμένη
να μη θες να μου μιλάς"...

(στίχοι: Μιχάλης Ρακιντζής- "Δεν έχω μεγαλοψυχία")


Music Corner

ΜΙΧΑΛΗΣ ΡΑΚΙΝΤΖΗΣ

Τίτλος CD
"BARCODE"
Εταιρεία: MINOS-EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μιχάλης Ρακιντζής
Ενορχήστρωση
Μιχάλης Ρακιντζής
1 CD 16 Tracks
Διάρκεια CD: 62:08
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Κολλητά
02. Πήγαινε στα bar (Bar code) (συμμετέχουν τα "Ταλέντα δίχως αύριο")
03. 10 μέρες
04. Te quero mucho (rap η Αφροδίτη Delgado)
05. Φύσα με αέρα
06. Δεν έχω μεγαλοψυχία
07. Υπάρχει αγάπη
08. Έξω από 'δω
09. Όσο ζω
10. Κομμάτια απ' τη καρδιά μου
11. Πάνω από τα σύννεφα
12. Όσο πίνω
13. Γεύση από σένα
14. Τελευταία φορά
15. Τα καλύτερά μας χρόνια
16. Όσο ζω (v2)