"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΖΗΣ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Χίλια χρώματα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά το πρώτο album «Κρυφό Μυστικό» ο τραγουδοποιός Χρήστος Ραζής κυκλοφορεί την δεύτερη προσωπική δουλειά του με τίτλο «Χίλια Χρώματα» από την Universal Music.
To album περιλαμβάνει δέκα καινούργια τραγούδια τα οποία κινούνται κυρίως σε pop & rock ήχους χωρίς να λείπουν οι μελωδικές φόρμες.
Τη μουσική στα τραγούδια υπογράφει ο ίδιος ο Χρήστος στα εννέα από τα δέκα τραγούδια και τους στίχους οι Εύη Δρούτσα, Αντώνης Παππάς, Βασίλης Αυγερινός και Ελένη Περινού, ενώ στο τελευταίο κομμάτι του δίσκου υπογράφει μουσική και στίχους ο Βασίλης Αυγερινός.
Ο Χρήστος είναι συνθέτης, κιθαρίστας, ενορχηστρωτής και έχει ασχοληθεί με την παραγωγή ήχου. Έχει συμμετάσχει για πολλά χρόνια σαν session μουσικός δίπλα σε καταξιωμένους καλλιτέχνες. Έχει συμμετάσχει επίσης σε πολλές δισκογραφικές δουλειές άλλων καλλιτεχνών αλλά και σε πολλές συναυλίες.
Το πρώτο single του δίσκου είναι το τραγούδι «Στην Πρώτη Δυσκολία» το οποίο υπογράφει ο Χρήστος Ραζής και η Εύη Δρούτσα και έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις των ραδιοφωνικών παραγωγών.
Καλή Ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ο Χρήστος Ραζής μας είχε εντυπωσιάσει πριν δύο χρόνια με τη πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Αυτό το καλοκαίρι κυκλοφόρησε και το δεύτερο cd του με τίτλο "χίλια χρώματα". Για μια ακόμα φορά ο Ραζής εμπιστεύεται το συνθετικό του ταλέντο και ερμηνεύει τραγούδια που έγραψε ο ίδιος (με εξαίρεση το "φεύγω" του Βασίλη Αυγερινού). Το μοτίβο είναι παρόμοιο με αυτό του προηγούμενου album, με ανάλαφρα pop τραγούδια και ενορχηστρώσεις βασισμένες σε ηλεκτρικά κυρίως όργανα.

Από τη μία δεν υπάρχει κάποια ιδιαίτερα εμπνευσμένη σύνθεση, από την άλλη όμως υπάρχουν πολλά κομμάτια άνω του μετρίου, που θα τα ακούσετε ευχάριστα και θα σας αποζημιώσουν για την επιλογή σας. Σεμνά, ρομαντικά τραγούδια που κάποιες φορές γίνονται πιο έντονα ρυθμικά, όμως στο σύνολό τους γίνονται και λίγο κουραστικά, κυρίως λόγω των παρόμοιων ενορχηστρώσεων. Σε αντίθεση με τον τίτλο του, το cd έχει τραγούδια που δεν έχουν "χίλια χρώματα", αλλά μάλλον μόνο ένα... Από την άλλη όμως, πρόκειται για κάποιο όμορφο χρώμα!

Αξίζει να ακούσετε τη δουλειά αυτή, κυρίως για τον καλό της στίχο, αλλά και τη θετική διάθεση που μεταφέρει...


HIGHLIGHTS:

... Δεν υπάρχει κάτι που να ξεχωρίζει ιδιαίτερα ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
8σέλιδο ένθετο με όμορφη σχεδίαση και τους στίχους των τραγουδιών. Φυσικά υπάρχουν και φωτογραφίες του καλλιτέχνη...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ψηλά", "Στην πρώτη δυσκολία", "Λόγια καρφιά", "Άνεμος"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μες στα μάτια σου η ζωή μου όλη
είναι τα χάδια σου σκέψη που τελειώνει
τίποτα δε θα 'ναι τώρα όπως παλιά
όλα έφυγαν στον αέρα εκεί ψηλά
στον αέρα εκεί ψηλά"...

(στίχοι: Χρήστος Ραζής - "Λόγια καρφιά")


Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΡΑΖΗΣ

Τίτλος CD
"ΧΙΛΙΑ ΧΡΩΜΑΤΑ"
Εταιρεία: POLYDOR
UNIVERSAL
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Χρήστος Ραζής
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Αντώνης Καπίρης
1 CD 10 Tracks
Διάρκεια CD: 37:54
7/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ψηλά
02. Στην πρώτη δυσκολία
03. Παραδίνομαι
04. Φωτεινή επιγραφή
05. Λόγια καρφιά
06. Αράχνη
07. Κοίτα με γελάω
08. Άνεμος
09. Μεσ' τη βροχή
10. Φεύγω