"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Σαν άνεμος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το νέο album του Αντώνη Ρέμου έγινε κατά την ...προσφιλή του συνήθεια πλατινένιο μερικές μόνο μέρες μετά την κυκλοφορία του! Είναι η τρίτη επιτυχημένη συνεργασία του Αντώνη Ρέμου με τον Γιώργο Θεοφάνους που έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους σε όλα τα τραγούδια του album.
Πρόκειται για ένα δίσκο που έκανε πολύ καλή αρχή με το πρώτο τραγούδι «Σαν Άνεμος» αλλά διαθέτει μερικούς «άσους» ακόμα που θα αρχίσουν να αποκαλύπτονται σιγά σιγά στην πορεία του «παιχνιδιού». Στο σύνολο περιέχει δεκαπέντε καινούρια τραγούδια και μερικά από τα βασικά «ατού» του είναι οι συνεργασίες του Αντώνη Ρέμου με τον Γιώργο Μαργαρίτη (ντουέτο στο τραγούδι «Το Κορμί») και τον πολύ επιτυχημένο στην Ιταλία Massimo Di Cataldo (ντουέτο στο τραγούδι «Για Εκατό Ζωές Ακόμα», με ελληνικούς στίχους του Γιώργου Θεοφάνους και ιταλικούς του Massimo). Ο Ιταλός καλλιτέχνης ήξερε από καιρό τον Αντώνη Ρέμο και δέχτηκε αμέσως την πρόταση που του έγινε. Στο τραγούδι «Σαν Ανεμος» συμμετέχει η Μαρινέλλα.
Στο album υπάρχουν ακόμα και τα τέσσερα τραγούδια από το single «Χαμογέλασε» καθώς και το «Μείνε Λίγο Στη Γραμμή», το τραγούδι που ανοίγει το δίσκο και σημαίνει πολλά για τον Αντώνη Ρέμο.
Κυκλοφορεί και σε Dual Disc με ήχο surround 5.1, video clips, making of από το studio, φωτογραφίες, στίχους καθώς και την πλήρη δισκογραφία του Αντώνη Ρέμου.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Στο ποδόσφαιρο λένε ενδεκάδα που κερδίζει δεν αλλάζει! Αυτή τη φιλοσοφία φαίνεται πως ακολουθούν και οι Αντώνης Ρέμος - Γιώργος Θεοφάνους. Μόνο που στη περίπτωσή τους μιλάμε για μουσική και για ..."δυάδα"! Από την άλλη όμως υπάρχει και η άποψη (σωστή άποψη) πως κάθε ομάδα χρειάζεται και την ανανέωσή της, τα νέα πρόσωπα που θα φέρουν νέο αέρα και ενδιαφέρον. Δεν ξέρω κατά πόσο είναι συνετό να συγκρίνουμε αθλητικές με μουσικές αντιλήψεις, όμως το θέμα της ανανέωσης έχει μείνει πολύ πίσω στη περίπτωση του Αντώνη Ρέμου. Δεν λέω, τραγουδάρες του έγραψε πάλι ο Θεοφάνους, όμως κάτι δεν μου πάει καλά. Σαν τα νέα τραγούδια να τα ήξερα πριν καν τα ακούσω! Σαν απλώς να ανανεώθηκαν οι στίχοι και ελαφρώς οι μελωδίες. Ο Θεοφάνους γράφει σε ένα πολύ συγκεκριμένο στυλ στον Ρέμο και αυτό είναι δίκοπο μαχαίρι. Από τη μια ο κόσμος το έχει αγαπήσει αυτό το στυλάκι και όπως φαίνεται εξακολουθεί να το ζητάει (αν κρίνουμε από πωλήσεις και live), από την άλλη οι νέες δουλειές του Ρέμου δεν μας εκπλήσσουν καθόλου, απλώς μας ανανεώνουν.

Το "σαν άνεμος" πάντως έχει πολλά ωραία τραγούδια και ίσως αυτό είναι που μετράει τελικά. Έχει και τρεις δυνατές συνεργασίες, με τη Μαρινέλλα (που εμπιστεύεται πλέον κι αυτή τον Θεοφάνους), με τον Γιώργο Μαργαρίτη και με τον Ιταλό Massimo Di Cataldo. Θα σταθώ στη συνεργασία με τον Μαργαρίτη "στο κορμί", γιατί είναι το μόνο τραγούδι που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα καθώς είναι ένας συνδυασμός ...rap (έχετε ακούσει τον Ρέμο να ...ραπάρει;) και λαϊκού τραγουδιού. Το κομμάτι ξαφνιάζει λόγω ήχου, όμως προσωπικά δεν κατάφερε να με κερδίσει.

Να αναφέρω τέλος πως τα 4 τελευταία τραγούδια του album προέρχονται από το cd single "χαμογέλασε" που είχε κυκλοφορήσει πέρσι.


HIGHLIGHTS:

... Η συνεργασία με τη Μαρινέλλα στο τραγούδι "σαν άνεμος" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολλά χρώματα, πολλές φωτογραφίες του τραγουδιστή και οι στίχοι των τραγουδιών σε 20 σελίδες.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μείνε λίγο στη γραμμή", "Σαν άνεμος", "Δε θέλω να μ' αγαπήσεις", "Μη φύγεις", "Που να 'σαι", "Σ' έχω δε σ' έχω", "Θα 'πρεπε"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μακριά σου πως ν' αντέξω
πως θα 'θελα να ήμουνα εκεί
να μπορούσα απλά να τρέξω
και να σπάσω της σιωπής τη φυλακή
μείνε λίγο στη γραμμή
μείνε λίγο στη γραμμή"...

(στίχοι: Γιώργος Θεοφάνους - "Μείνε λίγο στη γραμμή")


Music Corner

ΑΝΤΩΝΗΣ ΡΕΜΟΣ

Τίτλος CD
"ΣΑΝ ΑΝΕΜΟΣ"
Εταιρεία: EPIC
SONY BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Θύμιος Παπαδόπουλος
Γιώργος Θεοφάνους
Φωτογραφίες
Κατερίνα Τσατσάνη
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 61:04
11/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μείνε λίγο στη γραμμή
02. Σαν άνεμος (συμμετέχει η Μαρινέλλα)
03. Δε θέλω να μ' αγαπήσεις
04. Μη φύγεις
05. Θα 'πρεπε
06. Όσο ζω
07. Που να 'σαι
08. Για εκατό ζωές ακόμα / Per altre cento vite ancora (συμμετέχει ο Massimo Di Cataldo)
09. Να μη ρωτάς
10. Τι περιμένεις
11. Στο κορμί (συμμετέχει ο Γιώργος Μαργαρίτης)
12. Ζωντανός
13. Χαμογέλασε
14. Οι άγγελοι
15. Σ' έχω δε σ' έχω