"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Pop / Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Σ' έχω ερωτευθεί"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο πιο ερωτικός Σάκης Ρουβάς που έχετε ακούσει ποτέ...

Ο μεγαλύτερος pop star της Ελλάδας, επανέρχεται με μια δισκογραφική δουλειά την οποία προετοίμαζε καιρό γιατί ήθελε να είναι η καλύτερη του και το αποτέλεσμα τον δικαιώνει.

Μετά τον θρίαμβο του στον περσινό διαγωνισμό της Eurovision και το βραβείο ΑΡΙΩΝ για τις μεγαλύτερες πωλήσεις CD-SINGLE στην Ελλάδα (Shake it) ο Σάκης Ρουβάς μας δίνει τον καλύτερο του εαυτό στο "Σ' έχω ερωτευθεί".

Η ομώνυμη μπαλάντα των Στέφανου Κορκολή και Γιώργου Παυριανού, έχει αγαπηθεί από τον κόσμο πριν καν κυκλοφορήσει το album στα δισκοπωλεία κι έχει φτάσει στις πρώτες θέσεις του Nielsen music control.

Πολλοί αξιόλογοι συντελεστές έχουν δώσει το "παρών" τους σ΄αυτό το ξεχωριστό album: Στέφανος Κορκολής, Λάκης Παπαδόπουλος, Δημήτρης Κοργιαλάς, Ευη Δρούτσα, Μάριος Ψιμόπουλος, Ρεβέκκα Ρούσση, Γιώργος Παυριανός, Ελευθερία Ιακωβάκη, Βίκι Γεροθόδωρου, Στράτος Διαμαντής, Κυριάκος Παπαδόπουλος, Πήγασος, Μαργαρίτα, Replete Bros.

Το "Σ' έχω ερωτευθεί" προσφέρει πολλές μοναδικές στιγμές όπως είναι το τραγούδι "Χάρτινη ζωή" στο οποίο συμμετέχει ο Λάκης Παπαδόπουλος, το πιο ρυθμικό "Να μ' αγαπάς", το electro dance "Μες στις βιτρίνες σε κοιτώ" του Δημήτρη Κοργιαλά, οι μπαλάντες του Μάριου Ψιμόπουλου κα.α.

Ξεχωρίζουν επίσης δυο διασκευές: Το "σπασμένα φιλιά" (I ll give you my heart) και το ερωτικό "Σταμάτα τη βροχή" (If I could stop the rain).

Ακούστε κι εσείς το "Σ' έχω ερωτευθεί" και ανακαλύψτε γιατί όλοι επιμένουν ότι πρόκειται για το καλύτερο album του Σάκη Ρουβά.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα cd που περίμεναν με αγωνία οι απανταχού "ρουβίτσες" και με απορία πολύς κόσμος που είδε με ενδιαφέρον την επιθυμία του Σάκη Ρουβά να αναβαθμίσει το ρεπερτόριό του, με συνεργασίες - εκπλήξεις και διασκευές. Ο Στέφανος Κορκολής, ο Λάκης Παπαδόπουλος και ο Δημήτρης Κοργιαλάς είναι οι συνθέτες που επιστρατεύθηκαν κατά κύριο λόγο για να δώσουν ώθηση στη καριέρα του Σάκη προς νέες κατευθύνσεις και μουσικά είδη.

Ο Κορκολής έδωσε δύο τραγούδια, το πολύ καλό "σ' έχω ερωτευθεί" σε στίχους Γιώργου Παυριανού, που έδωσε τον τίτλο του στο cd και το "δώρο στη σιωπή" σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση. Για να είμαι ειλικρινής, θα προτιμούσα το πρώτο να το άκουγα από τον ίδιο τον Κορκολή, μιας και είναι στο στυλ των τραγουδιών με τα οποία τον είχαμε αγαπήσει πριν μερικά χρόνια. Κρίμα που επιμένει στην απόφασή του να συνεχίσει τη καριέρα του γράφοντας τραγούδια και όχι ερμηνεύοντας τα...

Ο Λάκης (με τα ψηλά ρεβέρ) Παπαδόπουλος, έδωσε και αυτός στον Σάκη 2 τραγούδια. Το "να μ' αγαπάς" σε στίχους του ίδιου και της Ελευθερίας Ιακωβάκη, είναι κατά τη γνώμη μου το καλύτερο τραγούδι του cd, ενώ πολύ καλό είναι και το "χάρτινη ζωή" σε στίχους Βίκυς Γεροθόδωρου, στο οποίο υπάρχει μια πιο ροκ αίσθηση, κυρίως χάρη στην "σκοτεινή" ερμηνευτική συμμετοχή του ίδιου του Λάκη.

Ο Δημήτρης Κοργιαλάς, στο γνώριμό του στυλ, έγραψε ένα electro dance τραγούδι, σε στίχους Ρεβέκκας Ρούσση, το "μες στις βιτρίνες σε κοιτώ". Χωρίς να είναι κάτι καταπληκτικό, έχει προοπτικές να αγαπηθεί, κυρίως γιατί ηχητικά έχει μια ιδιαιτερότητα σε σχέση με τα υπόλοιπα κομμάτια του album.

Τα παραπάνω τραγούδια είναι ουσιαστικά τα καλύτερα του cd. Το album περιέχει ακόμα μερικές καλές μπαλάντες (ειδικά του Μάριου Ψιμόπουλου σε στίχους Εύης Δρούτσα) μέχρι και κάποια - άσχετα με το υπόλοιπο περιεχόμενο - τσιφτετελοειδή κομμάτια. Ψαγμένο τραγούδι πάντως, είναι και το "εγώ χωρίς εμένα" που έγραψε ο Πήγασος με την δημιουργική ομάδα του... Επίσης το "έλα να κάνουμε μια ευχή" των Στράτου Διαμαντή και Ρεβέκκας Ρούσση είναι ένα δροσερό pop κομμάτι... Ένα τραγούδι έχει γράψει και ο Κυριάκος Παπαδόπουλος, το "χίλια μίλια", που κατά τη γνώμη μου δεν κολλάει ρυθμικά με το υπόλοιπο album...

Το cd έχει και δύο διασκευές. Το "σπασμένα φιλιά" που παρουσιάζει μια ενδιαφέρουσα ενορχήστρωση σε σχέση με το πρωτότυπο κομμάτι, χωρίς όμως να ξεφεύγει πολύ από την αρχική version. Επίσης το ερωτικό "σταμάτα τη βροχή" που ακούσαμε αρχικά πριν από δύο χρόνια από τους Replete Bros. Προσωπική μου άποψη πως οι δύο διασκευές δεν αποτελούν κάτι ιδιαίτερο για το album.


HIGHLIGHTS:

... Η συνθετική μα και ερμηνευτική συμμετοχή του Λάκη Παπαδόπουλου, νομίζω πως δίνει τα περισσότερα "bonus" στο cd ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα κουτάκι δώρου, κυριαρχεί στις φωτογραφίες στο ένθετο (θα το δείτε σε 5 φωτογραφίες σε διάφορα πλάνα! Να σκεφτείτε πως ο Σάκης διακρίνεται μόνο σε μία!!!). Μέσα σε ένα ανάλογο κουτάκι, έφτασε και το cd στα γραφεία μας! Το 16σέλιδο ένθετο έχει τους στίχους των τραγουδιών και αναλυτικά σε κάθε κομμάτι τα ονόματα των μουσικών. Η πρωτοτυπία απουσιάζει από το εξώφυλλο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Να μ' αγαπάς", "Σ' έχω ερωτευθεί", "Χάρτινη ζωή", "Εγώ χωρίς εμένα", "Μες στις βιτρίνες σε κοιτώ", "Δώρο στη σιωπή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ξημερώνει η μέρα
φασαρία, φωνές
μουσικές στον αέρα
τα κορμιά μηχανές.
Στην καρδιά μου μια τρύπα
μια πληγή ανοιχτή
χτες το βράδυ στο είπα
σ' έχω ερωτευθεί.

Σ' έχω ερωτευθεί
είσαι ότι έχω σκεφτεί
ότι έχω ονειρευτεί
σ' έχω ερωτευθεί"...

(στίχοι: Γιώργος Παυριανός - "Σ' έχω ερωτευθεί")


Music Corner

ΣΑΚΗΣ ΡΟΥΒΑΣ

Τίτλος CD
"Σ' ΕΧΩ ΕΡΩΤΕΥΘΕΙ"
Εταιρεία: MINOS-EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νεκτάριος Κόκκινος
Φωτογραφίες
Κατερίνα Τσατσάνη
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 61:54
4/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Σ' έχω ερωτευθεί
02. Να μ' αγαπάς
03. Χάρτινη ζωή
04. Σπασμένα φιλιά (I 'll give you my heart)
05. Μίλα της
06. Χίλια μίλια
07. Προσπαθώ ν' αλλάξω
08. Cairo
09. Για σένα εγώ μπορώ
10. Έλα να κάνουμε μια ευχή
11. Εγώ χωρίς εμένα
12. Μες στις βιτρίνες σε κοιτώ
13. Όσο είσαι εδώ
14. Δώρο στη σιωπή
15. Σταμάτα τη βροχή (If I could stop the rain)