"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΑΡΜΠΕΛ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Παράξενο συναίσθημα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τους τελευταίους μήνες όλη η Ελλάδα τραγουδάει το τραγούδι του "Σε Πήρα Σοβαρά". Ενα ανατολίτικο τραγούδι-δυναμίτη που μας σύστησε με τον καλύτερο τρόπο τον νεαρό Sarbel με καταγωγή ένα κράμα Ελλάδας, Κύπρου και Λιβάνου.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στο εξωτερικό, έζησε στο Λονδίνο όπου σπούδασε Performing Arts, Music and Drama στο Musical Theater και στα δεκαοκτώ του βρέθηκε να σπουδάζει αρχαίο θέατρο στην Κρήτη, συμμετέχοντας εκεί σε μια θεατρική ομάδα. Τώρα στα εικοσιδύο του χρόνια κάνει την πρώτη του εμφάνιση στο ελληνικό τραγούδι, με όλους τους οιωνούς να δείχνουν ότι γεννήθηκε ένα νέο αστέρι.

Στο πρώτο του album "Παράξενο Συναίσθημα" περιλαμβάνεται το "Σε Πήρα Σοβαρά" αλλά και άλλα δώδεκα τραγούδια που θα λάβουν τη σκυτάλη από αυτή τη μεγάλη επιτυχία. H "Σοκολάτα" είναι το επόμενο τραγούδι που ξεχωρίζει στα ραδιόφωνα, με δυνατό χορευτικό ρυθμό και στίχους- πρόκληση!

Το "Σκληρή Καρδιά" είναι άλλο ένα ξεσηκωτικό αραβικό τραγούδι που μας παρουσιάζει ο Sarbel με ελληνικούς στίχους της Ελένης Γιαννατσούλια.

Τα τραγούδια υπογράφουν οι Μάριος Ψιμόπουλος, Τάσος Λυμπέρης, Δημήτρης Κοντόπουλος με στίχους από την Εύη Δρούτσα, τον Τάσο Βουγιατζή, τον Γιάννη Ρεντούμη, τον Μιχάλη Σφήκα, το Νίκο Γρίτση και την Ελένη Γιαννατσούλια.

Ο Sarbel δηλώνει ότι δεν θα μπορούσε να κάνει τίποτε άλλο από το να τραγουδάει και είναι εδώ σε πείσμα όσων υποστηρίζουν ότι δεν εμφανίζονται καινούργια αστέρια στο ελληνικό τραγούδι.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα cd γεμάτο ανατολίτικους ήχους, τσιφτετέλια και κάποιες μπαλάντες. Ένας νέος τραγουδιστής που κατάφερε όχι μόνο να διεισδύσει στα γρανάζια της ελληνικής δισκογραφίας αλλά και να κερδίσει πολύ θετικά σχόλια, στηριζόμενος μάλιστα σε ένα τραγούδι που το στυλ του συνήθως οδηγεί τον ακροατή να σκεφτεί "άλλος ένας που προσπαθεί να εντυπωσιάσει με ένα "ζημιάρικο" τραγούδι"... Στη πραγματικότητα το "σε πήρα σοβαρά", πρώτο single για τον Σαρμπέλ, δεν είναι απλώς ένα έξυπνο ξεσηκωτικό τραγούδι σε ρυθμό τσιφτετελιού. Είναι ένα παραδοσιακό κομμάτι που η μουσική του "κουβαλάει" μέρος της μουσικής τεχνοτροπίας ανατολίτικων λαών. Η επιτυχία του τραγουδιού στη χώρα μας ήταν άμεση και έτσι αυτό το κομμάτι επιλέχθηκε να αποτελέσει το "κέντρο βάρους" και της πρώτης ολοκληρωμένης δουλειάς του Σαρμπέλ.

Στο cd υπάρχει άλλη μια διασκευή ανατολίτικου τραγουδιού, η "σκληρή καρδιά" που μαζί με τη "σοκολάτα" πιστεύω πως θα γίνουν ραδιοφωνικά χιτάκια. Κατά τ' άλλα το cd δεν έχει να προσφέρει και πολλά, με εξαίρεση μια ενδιαφέρουσα σύνθεση του Δημήτρη Κοντόπουλου, το "μονάχα εσύ" και το "αδύνατον" του Τάσου Λυμπέρη, που μαζί με τη "περιπέτεια" είναι τα μοναδικά γρήγορα κομμάτια που δεν "λαϊκίζουν" πολύ. Ίσως και αυτά τα τραγούδια είναι ικανά για ...υπέρβαση!

Τα δυνατά λαϊκά χορευτικά του album είναι οι καλύτερες στιγμές του. Στίχοι ανάλαφροι, χαρούμενοι, ε μη περιμένετε και ιδιαίτερα νοήματα... Απλώς, διασκεδάστε!


HIGHLIGHTS:

... Η πολύ μικρή αλλά ουσιαστική ερμηνευτική "παρέμβαση" της Ειρήνης Μερκούρη που "υποδύεται" την ντίβα στο "σε πήρα σοβαρά"! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Κουβαλάει τη φτώχεια ένθετων που συνήθως συνοδεύουν cd singles. Τίποτα ιδιαίτερο, δεν υπάρχουν στίχοι, γενικώς δεν θα βρείτε κάτι σημαντικό να διαβάσετε, εκτός από τους συντελεστές του album και φυσικά τους τίτλους των τραγουδιών...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Σε πήρα σοβαρά", "Σκληρή καρδιά", "Σοκολάτα", "Μονάχα εσύ", "Περιπέτεια", "Αδύνατον"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Σου χαμογελάω και θυμώνεις
όλο σαν μικρό παιδί πεισμώνεις
μου την έχεις βγάλει πάλι τη ψυχή.

Είσαι περιπέτεια τρελή
μέχρι να σου πάρω το φιλί
είσαι λίγο αντιδραστική.

Είσαι περιπέτεια τρελή
μα εγώ σ' αγάπησα πολύ
είσαι μία και μοναδική"...

(στίχοι: Νίκος Γρίτσης - "Περιπέτεια")


Music Corner

ΣΑΡΜΠΕΛ

Τίτλος CD
"ΠΑΡΑΞΕΝΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ"
Εταιρεία: SONY - BMG
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Φωτογραφίες
Γιάννης Οικονομόπουλος
Artwork
Πέτρος Παράσχης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 53:01
4/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Σκληρή καρδιά (Habibi dah nari narien)
02. Σε πήρα σοβαρά (Diva) (Sidi mansour) - Συμμετέχει η Ειρ. Μερκούρη
03. Παράξενο συναίσθημα
04. Μονάχα εσύ
05. Δε με νοιάζει
06. Σοκολάτα
07. Σώπα
08. Περιπέτεια
09. Ζωντανός νεκρός
10. Τα ψυχολογικά σου
11. Δεν μπορείς
12. Ζω
13. Αδύνατον
14. Σε πήρα σοβαρά (Sfera mix by Nikos Nikolakopoulos)