"κλικ για μεγέθυνση"
ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ

Soundtrack
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Λούφα και Παραλλαγή"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μια από τις ταινίες-θρύλους του Ελληνικού κινηματογράφου ξαναζωντανεύει στα τέλη της χρονιάς ! Ο γνωστός σκηνοθέτης Νίκος Περάκης επανέρχεται με τη σύγχρονη εκδοχή της κλασσικής κωμωδίας «Λούφα και Παραλλαγή», υποσχόμενος έντονη δράση, ατέλειωτες στιγμές γέλιου αλλά και πολλή μουσική !
To soundtrack της ταινίας ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ που μόλις κυκλοφόρησε από την SonyBmg, περιέχει μόνο επιτυχίες:
Το πρώτο single είναι το τραγούδι ΠΑΝΩ ΣΤΗΝ ΤΡΕΛΛΑ ΜΟΥ, σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου & στίχους Νίκου Γρίτση. Στην ερμηνεία βρίσκουμε την πρωτοεμφανιζόμενη Βανέσα Αδαμοπούλου μαζί με αρκετούς ηθοποιούς της ταινίας (οι οποίοι συμμετέχουν κάτω από την κωδική ονομασία «Γιώτα 7»). Το κομμάτι γνωρίζει ήδη μεγάλη επιτυχία στα airplays των περισσότερων ραδιοφωνικών σταθμών, ενώ το video clip που το συνοδεύει έχει σκηνοθετηθεί από τον ίδιο τον Νίκο Περάκη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας.
Άλλες εκπλήξεις που περιέχονται στο album είναι δύο νέες ηχογραφήσεις / διασκευές στα γνωστά «στρατιωτικού ενδιαφέροντος» τραγούδια ΑΠΟΛΥΟΜΑΙ και ΤΟΝ ΠΙΚΡΑΝΕΣ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΡΟ, τα οποία ερμηνεύουν αντίστοιχα οι ανερχόμενοι Ιορδάνης Παύλου και Πάνος Καλλίδης.
Τέλος, το soundtrack συμπληρώνει η εξαιρετική ορχηοτρική μουσική του Δημήτρη Κοντόπουλου και δύο ακόμη τραγούδια, η ΣΤΡΑΤΟΛΟΓΙΑ του Βαγγέλη Γερμανού και το περίφημο SIMARIK του Tarkan, αυτή τη φορά σε μια νέα εκτέλεση από τον αραβοισπανικής καταγωγής καλλιτέχνη ΗΑΚΙΜ.
Στην ταινία πρωταγωνιστούν πολλοί γνωστοί ηθοποιοί όπως οι Βασίλης Χαραλαμπόπουλος, Γιάννης Τσιμιτσέλης, Γιώργος Σεϊταρίδης, Ιωάννης Παπαζήσης, Σωκράτης Πατσίκας, Στέλιος Ξανθουδάκης, Ορφέας Αυγουστίδης, Ρένος Χαραλαμπίδης, καθώς και η μοναδική Βίκυ Καγιά.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Ένα τραγούδι τεράστια επιτυχία... "Πάνω στη τρέλα μου"... Πρόκειται για το soundtrack της ταινίας "Σειρήνες στο Αιγαίο" που έγραψαν ο Δημήτρης Κοντόπουλος και ο Νίκος Γρίτσης και το ερμηνεύει η δυναμικά νεοεμφανιζόμενη Βανέσα Αδαμοπούλου, μαζί με τους "Γιώτα7", που δεν είναι άλλοι από τους ηθοποιούς της ταινίας που εδώ πήραν και ρόλο τραγουδιστών! Το τραγούδι έκανε επιτυχία ακολουθώντας παράδοξα ανάποδη πορεία! Δηλαδή κατάφερε να γίνει αγαπημένο πριν καν βγει η ταινία στους κινηματογράφους. Συνήθως τα soundtracks κερδίζουν το κοινό μέσα από τις ταινίες που ακούγονται. Αυτό στάθηκε στις λιγοστές εξαιρέσεις που έκαναν πολύ κόσμο να πάει να δει τη ταινία ακόμα και για το soundtrack!

Στο cd εκτός από τη Βανέσα Αδαμοπούλου ερμηνεύουν ακόμα ο Ιορδάνης Παύλου και ο Πάνος Καλλίδης, ενώ ακούγονται και ένα παλιό τραγούδι του Βαγγέλη Γερμανού αλλά και ένα γνωστό κομμάτι του Hakim. Ακολουθώντας το θέμα της ταινίας, θα μπορούσα να χαρακτηρίσω το cd ως "φανταρίστικο", αφού τα περισσότερα tracks μιλούν για το στρατό.

Για το "πάνω στη τρέλα μου" μάλλον δεν χρειάζεται να γράψω κάτι, το τραγούδι το ξέρετε σίγουρα πολύ καλά, αφού αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα κομμάτια των ραδιοφωνικών airplays. Αυτό που ίσως δεν ξέρετε είναι πως η Βανέσα τραγουδάει ένα ακόμα πολύ καλό τραγούδι με τίτλο "που είσαι". Ένα γρήγορο pop κομμάτι με πολύ όμορφη μελωδία που έχει τις δυνατότητες να κάνει κι αυτό τον δικό του κύκλο επιτυχίας. Και αυτό αποτελεί δημιουργία των Κοντόπουλου-Γρίτση. Κατά τ' άλλα ο Ιορδάνης Παύλου ερμηνεύει "απολύομαι και τρελαίνομαι", τη παλιά επιτυχία των Ζιγκ Ζαγκ, ενώ ο Πάνος Καλλίδης ακούγεται σε μια άλλη επιτυχία των Παιδιών απ' τη Πάτρα, το "όχι δεν έπρεπε να τον πικράνεις τον φαντάρο". Και οι δύο εκτελέσεις είναι καλές, χωρίς να ξεφεύγουν πολύ από τις αρχικές ενορχηστρώσεις.

Στο cd υπάρχει ακόμα η επιτυχία του Βαγγέλη Γερμανού "στρατο-λόγια", στην αυθεντική της εκτέλεση καθώς και το "La muchacha turka" μια άλλη εκδοχή του "φιλάκια" που είχε πει και ο Πανταζής. Το ερμηνεύει ο Hakim.

Τα υπόλοιπα κομμάτια αποτελούν μουσικά θέματα της ταινίας. Αυτά μπορεί να βοηθούν στην εξέλιξη της υπόθεσης της ταινίας, όμως δεν νομίζω να κάτσει κανείς να τα ακούει στο cd, καθώς από μόνα τους είναι μάλλον αδιάφορα. Το cd κλείνει με την ορχηστρική (κατά το ήμιση!) εκτέλεση του "πάνω στη τρέλα μου".

Σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα καλό soundtrack που θα εκτιμήσουν περισσότερο οι φαντάροι!

Άντε και καλοί πολίτες...!


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι που ακούμε κάθε ώρα και στιγμή, χωρίς να μας κουράζει καθόλου, το "πάνω στη τρέλα μου"! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Ένα πολύ λίγο τετρασέλιδο, που περιέχει μόνο τους τίτλους των τραγουδιών, τους συντελεστές και φωτογραφίες από τη ταινία...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Πάνω στη τρέλα μου", "Που είσαι", "Στρατο-λόγια", "Απολύομαι", "Πίκρανες τον φαντάρο"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Μέσα στον ουρανό να κοιτάζεις
ψέμα κι αληθινό να ταιριάζεις
μες στον ωκεανό κι αν βουλιάζεις
μ
ην αλλάζεις...

Πόλεμο να κάνεις στη μοναξιά
άμα δεν τα βρείτε ειρηνικά
τρέλανε τους όλους κανονικά
με τα μαγικά σου τα κόλπα...

Τρέλανε τους όλους μην τρελαθείς
όπως έχεις φύγει θέλω να 'ρθεις
τίποτα δεν έχεις να φοβηθείς
μ
ε τα όνειρά σου για όπλα"...

(στίχοι: Νίκος Γρίτσης - "Πάνω στην τρέλα μου")


Music Corner

Soundtrack

Τίτλος CD
"ΣΕΙΡΗΝΕΣ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ"
Εταιρεία: EPIC
SONY MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Γιάννης Δουλάμης
Ενορχήστρωση
Δημήτρης Κοντόπουλος
Θόδωρος Δαρμάς (6-8)
Artwork
Γιώργος Τούμπαλης
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 37:19
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Πάνω στην τρέλα μου - Βανέσα Αδαμοπούλου
02. Τίτλοι αρχής - part1
03. Τίτλοι αρχής - part2
04. Που είσαι - Βανέσα Αδαμοπούλου
05. Lufa
06. Απολύομαι - Ιορδάνης Παύλου
07. Do you wear a bikini
08. Πίκρανες τον φαντάρο - Πάνος Καλλίδης
09. Nouri
10. Στρατο-λόγια - Βαγγέλης Γερμανός
11. Pitta island
12. La muchacha turka (Simarik) - Hakim
13. Vicky
14. Pernik
15. Λούφα και Παραλλαγή (theme)