"κλικ για μεγέθυνση"
ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Λαϊκά - Έντεχνα
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Για το χατήρι μιας αγάπης"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο νέος δίσκος της Μαρίας Σπυροπούλου με τίτλο "Για το χατίρι μιας αγάπης", σε μουσική Στάμου Σέμση και στίχους Μιχάλη Μπουρμπούλη κυκλοφορεί σε μια καλαίσθητη έκδοση από τη LEGEND. Η Μαρία Σπυροπούλου με τη βαθιά, αισθαντική της φωνή έχει αποσπάσει εξαιρετικές κριτικές. Είναι μια ερμηνεύτρια που έχει αποφύγει συνειδητά την άχαρη τυποποίηση και χτίζει την καριέρα της με σεβασμό και με μοναδικό κίνητρο την αγάπη της για το καλό ελληνικό τραγούδι.
Στη διάρκεια όλης αυτής της σημαντικής της πορείας έχει συνεργαστεί ακόμη με- σπουδαίους Έλληνες δημιουργούς και ερμηνευτές - Σταμάτης Κραουνάκης, Στέφανος Κορκολής, Μανώλης Μητσιάς, Γλυκερία, Nenad Jellic, Μανόλης Γαλιάτσος, Χρήστος Νικολόπουλος, Γιάννης Μαρκόπουλος κ.ά.
Την επιτυχία της νέας δισκογραφικής της δουλειάς εγγυώνται δύο σημαντικοί και καταξιωμένοι δημιουργοί. Ο συνθέτης Στάμος Σέμσης και ο στιχουργός Μιχάλης Μπουρμπούλης.
Την ενορχήστρωση έκανε ο Γιώργος Ζαχαρίου με τον συνθέτη.
Το καινούριο cd της Μαρίας Σπυροπούλου γράφτηκε για το χατίρι της πιο
μεγάλης αγάπης, της αγάπης για την καλή ελληνική μουσική.
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για τραγουδίστρια που δεν ακολουθεί το ρεύμα της εποχής, αλλά στέκεται με σεβασμό απέναντι στο τραγούδι. Βαθειά λαϊκή φωνή που δεν ακούμε συχνά από σύγχρονες τραγουδίστριες, επιλέγει αυτή τη φορά να εστιάσει περισσότερο - απ' ότι στη πρώτη της δουλειά - στο λαϊκό-έντεχνο τραγούδι. Σύμμαχός της σ' αυτή τη προσπάθεια, ο συνθέτης Στάμος Σέμσης, γνωστός κι αυτός για αρκετά ποιοτικά κομμάτια που έχει γράψει στο παρελθόν στην Έλλη Πασπαλά, τη Τάνια Τσανακλίδου, τη Μελίνα Κανά, το Γιώργο Νταλάρα και άλλους ερμηνευτές. Από την άλλη ο Μιχάλης Μπουρμπούλης έχει κάνει εξαιρετική δουλειά στον στιχουργικό τομέα και μάλιστα πιστεύω πως οι στίχοι αποτελούν το "καλύτερο στοιχείο" του album.

Σε γενικές γραμμές πρέπει να σας ενημερώσω πως τα ακούσματα του cd θα φανούν σε πολλούς λίγο ασυνήθιστα. Υπάρχουν μάλιστα κάποια tracks που δεν βρήκα να έχουν το παραμικρό ενδιαφέρον, υπάρχουν όμως και κάποια εξαιρετικά τραγούδια που άνετα θα σας αποζημιώσουν αν προβείτε στην αγορά του album. Το "σ' έναν έρωτα μεγάλο" αποτελεί ήδη γνώριμο ρυθμό, το "χάθηκες στη βροχή" είναι μια μπαλάντα που το στυλ της μου άρεσε πολύ όπως έδεσε στο ηχόχρωμα της φωνής της τραγουδίστριας. Μου θύμισε παλιότερες επιτυχίες, νεοκυματικές και νομίζω πως η Μαρία Σπυροπούλου θα έπρεπε να δει πιο ζεστά στο μέλλον το ενδεχόμενο μιας δουλειάς γεμάτης με τέτοια τραγούδια. Υπάρχουν κι άλλα αρκετά καλά κομμάτια όπως το "μη φοβηθείς" ένα πολύ αργό χασάπικο όπου συμμετέχει και ο Γιώργος Νταλάρας σαν δεύτερη φωνή, το "κόκκινο φανάρι" και το "παίρνω ένα δρόμο"...


HIGHLIGHTS:

... Οι πλούσιες ενορχηστρώσεις ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
12σέλιδο, όμορφα σχεδιασμένο, με πολλές φωτογραφίες της τραγουδίστριας "καλλιτεχνικά τυπωμένες", απαλά χρώματα και στίχους...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Χάθηκες στη βροχή", "Σ' έναν έρωτα μεγάλο", "Μη φοβηθείς", "Παίρνω ένα δρόμο", "Όταν σε γνώρισα", "Κόκκινο φανάρι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Και μη φοβηθείς έχεις πολλά να δεις
μη φοβηθείς
μη φοβηθείς, το αίμα μου θα δώσω για να ζεις
για ν' αγαπήσεις
και σαν παιδί να μου χαρείς...

Μη φοβηθείς, όταν θα πέσεις σε κρεβάτι ερωτικό
να με ξεχάσεις
μες στο βαθύ μου στεναγμό
θα σ' αγαπώ"...

(στίχοι: Μιχάλης Μπουρμπούλης - "Μη φοβηθείς")


Music Corner

ΜΑΡΙΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ

Τίτλος CD
"ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΤΗΡΙ ΜΙΑΣ ΑΓΑΠΗΣ"
Εταιρεία: LEGEND
Είδος: CD

Υπεύθ. Παραγωγής
Γιώργος Μακράκης
Ενορχήστρωση
Γιώργος Ζαχαρίου
Στάμος Σέμσης
Φωτογραφίες
Τάσος Βρεττός
Artwork
Τζένη Καρέτση
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 50:54
7/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Για το χατήρι μιας αγάπης
02. Σ' έναν έρωτα μεγάλο
03. Όταν σε γνώρισα
04. Τέσσερα φιλιά
05. Μη φοβηθείς (συμμετέχει ο Γ. Νταλάρας)
06. Κόκκινο φανάρι
07. Τη ζωή μου θα ζήσω
08. Χάθηκες στη βροχή
09. Παίρνω ένα δρόμο
10. Τις Κυριακές
11. Άργησες πολύ
12. Αμανές
13. Να 'μαστε καλά