"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ

Διασκευές
Γράφει η Αργυρώ Μπέλλου

"Ώρες μου χρωματιστές - Remake"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιώργος Σταυριανός, με τον μουσικό - στιχουργικό - ποιητικό του λόγο είναι ένας τροβαδούρος της εποχής. Οι μελωδίες των τραγουδιών του που θυμίζουν το δροσερό αεράκι ανήκουν στον διαχρονικό λυρισμό του ελληνικού τραγουδιού. Το «Ώρες μου χρωματιστές - Remake» είναι ένα album αφιέρωμα στα καλύτερα τραγούδια του Γιώργου Σταυριανού και τα ξαναφωτίζει με νέες ορχήστρες και εξαιρετικές φωνές.
Τραγούδια γραμμένα στις μουσικές μας μνήμες όπως το «Ήσουνα φεγγάρι» και «Ελένη» που ερμηνεύει μοναδικά ο Γιώργος Νταλάρας, «Στα ξανθά σου μαλλιά», «Το πιο μεγάλο ψέμα» με τον Παντελή θαλασσινό, «Σιωπές» με την Γλυκερία, «Ωρες μου χρωματιστές», «Στη σιωπηλή γωνιά του φεγγαριού» με τον Πάνο Κατσιμίχα, «Το μαύρο αστέρι», «Ο καημός της φυσαρμόνικας», «Όλη η ζωή μας» με την Αναστασία Μουτσάτσου και το «Δρόμοι που αγάπησα» με την Παιδική Χορωδία του Ωδείου Kodaly περιέχονται στο album αλλά και δύο καινούρια τραγούδια «Ο χορός της Σαλώμης» με την Γλυκερία και «Η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα» με την Αναστασία Μουτσάτσου.
Τους στίχους έχουν γράψει ο Λευτέρης Παπαδόπουλος, η Μυρτώ Κοντοβά, ο Στέλιος Χατζημιχαήλ και ο Γιώργος Σταυριανός.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αρκετά γνωστά τραγούδια, όλα συνθέσεις του Γιώργου Σταυριανού, έχετε την ευκαιρία να ακούσετε διασκευασμένα και ερμηνευμένα από άλλους γνωστούς τραγουδιστές, στο cd που κυκλοφορεί το label της Eros, "Corifeo" με τον ευρηματικό τίτλο "Ώρες μου χρωματιστές".

5 σημαντικοί ερμηνευτές της εποχής μας προσφέρθηκαν να "εμπλουτίσουν" το remake με τις φωνές τους και τον δικό τους τρόπο ερμηνείας. Γ. Νταλάρας, Γλυκερία, Π. Κατσιμίχας, Π. Θαλασσινός και Αν. Μουτσάτσου, μαζί και με παιδική χορωδία συμμετέχουν στο album.

Το νέο άκουσμα κάποιων τραγουδιών ίσως σας ξενίσει λίγο, περισσότερο λόγω του ότι έχετε όχι απλώς συνηθίσει αλλά ..."εμπεδώσει" τα τραγούδια στις αρχικές τους ερμηνείες. Όπως και να έχει, το σίγουρο είναι ότι τα τραγούδια αποκτούν πράγματι μια νέα πνοή.

Προσέξτε τα δύο καινούργια κομμάτια του Γιώργου Σταυριανού "ο χορός της Σαλώμης" που ερμηνεύει η Γλυκερία και "η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα" με τη φωνή της Αναστασίας Μουτσάτσου.


HIGHLIGHTS:

... Η παρουσία πολλών γνωστών τραγουδιστών ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Από το εξώφυλλο μέχρι τη τελευταία του σελίδα το ένθετο του cd είναι πολύ όμορφα σχεδιασμένο. Υπάρχουν ακόμα οι στίχοι των τραγουδιών και σημειώματα των Γιώργου Σταυριανού και Νότη Μαυρουδή.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ήσουνα φεγγάρι", "Ο καημός της φυσαρμόνικας", "Το μαύρο αστέρι", "Ελένη", "Το πιο μεγάλο ψέμα", "Κι η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα", "C' est la vie"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ήσουνα φεγγάρι κι ήμουνα πουλί
πέταξα για να σε φτάσω
κι όταν σ' είχα φτάσει μέχρι το φιλί
σ' έσβησε η Ανατολή"...

(στίχοι: Λευτέρης Παπαδόπουλος - "Ήσουνα φεγγάρι")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΤΑΥΡΙΑΝΟΣ

Τίτλος CD
"ΩΡΕΣ ΜΟΥ ΧΡΩΜΑΤΙΣΤΕΣ
REMAKE"
Εταιρεία: CORIFEO
EROS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Νότης Μαυρουδής
Οργαν. Παραγωγής
Κάτια Καπελλάκου
Ενορχήστρωση
Βασίλης Πιερρακέας
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 54:33
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ήσουνα φεγγάρι (Γ. Νταλάρας)
02. Ώρες μου χρωματιστές (Π. Κατσιμίχας)
03. Ο χορός της Σαλώμης (Γλυκερία)
04. Στα ξανθά σου μαλλιά (Π. Θαλασσινός)
05. Το μαύρο αστέρι (Αν. Μουτσάτσου)
06. Ελένη (Γ. Νταλάρας)
07. Σιωπές (Γλυκερία)
08. Ο καημός της φυσαρμόνικας (Αν. Μουτσάτσου)
09. Μα εσύ γελάς σαν πρώτα (Π. Θαλασσινός)
10. Όλη η ζωή μας (Αν. Μουτσάτσου)
11. Το πιο μεγάλο ψέμα (Π. Θαλασσινός)
12. Στη σιωπηλή γωνιά του φεγγαριού (Π. Κατσιμίχας)
13. Κι η κολοκύθα έγινε πάλι άμαξα (Αν. Μουτσάτσου)
14. Δρόμοι που αγάπησα (Παιδική Χορωδία Ωδείου Kodaly)
15. C' est la vie (Ορχηστρικό)