"κλικ για μεγέθυνση"
ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Ένας όμορφος κόσμος"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δύο χρόνια μετά από την πρώτη του δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Στο διάστημα δραπέτες" ο Ζακ Στεφάνου κυκλοφορεί ...ακόμα ελεύθερος! Από την Δευτέρα 31 Οκτωβρίου κυκλοφορεί και το νέο του album με τίτλο "Ένας όμορφος κόσμος" σε στίχους και μουσική του ίδιου.

Μαζεμένες εμπειρίες από τις ηλιόλουστες παραλίες της Σαχάρας και τα ατέλειωτα πετρελαϊκά θέρετρα του ειρηνικού ωκεανού, συνδυάζονται με τις νηπιακές ανησυχίες ενός έφηβου, που σύντομα κλείνει τα 22. Ο έρωτας, ως κύρια ανησυχία και καταφύγιο, ο πόλεμος και η αστική καθημερινότητα γίνονται αφορμή για 11 νέα τραγούδια.

Η Δήμητρα Γαλάνη, για μια ακόμη φορά ως παραγωγός του δίσκου, εμπιστεύτηκε την συμπαραγωγή και την ενορχήστρωση στον Χρυσόστομο Μουράτογλου. Ήχος πιο ηλεκτρονικός, ρυθμοί περισσότερο χορευτικοί, μουσική και στίχοι άμεσοι, από την οπτική γωνία του τραγουδοποιού.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πριν δύο χρόνια ο Ζακ Στεφάνου έκανε τη πρώτη του δισκογραφική εμφάνιση με ένα cd που είχε ξεχωρίσει για τη πρωτοτυπία των τραγουδιών. Ο νεαρός performer και δημιουργός των κομματιών του, επιστρέφει φέτος με το δεύτερο cd με τίτλο "ένας όμορφος κόσμος"... Η πρωτοτυπία παραμένει βασικό χαρακτηριστικό. Αυτό που ξεχωρίζω είναι οι στίχοι του, που είναι φοβερά παραστατικοί, ακούγοντάς τους δημιουργείς μέσα σου εικόνες και η φαντασία σου αρχίζει να τρέχει! Η μουσική έχει περισσότερα ηλεκτρικά στοιχεία σε σχέση με το πρώτο album ενώ οι ενορχηστρώσεις είναι πιο pop, νεανικές και χορευτικές.

Ο "όμορφος κόσμος" του Ζακ Στεφάνου ξυπνάει μέσα μας χρόνια παιδικής αθωότητας, όπου "τα ...Playmobil εισβάλουν στη ...Legoland, παρά την αποστασιοποίηση των ...στρουμφ, του Δρακουμέλ, του Σούπερμαν" και λοιπών ηρώων! Ξυπνάει εικόνες μιας πόλης, όπου "τα αυτοκίνητα γίνονται δέντρα και οι μηχανές λουλούδια και οι κόρνες τραγούδια"! Ξυπνάει "το σύμπαν του μυαλού μας που παραμένει πάντα ένα μυστήριο"! Ξυπνάει τη χαμένη μας αυτοπεποίθηση όταν "φτάνουμε στον πάτο κι εκεί που δεν υπάρχει πιο κάτω, βρίσκουμε την ευτυχία"! Ξυπνάει και ερωτικές στιγμές όπου "κοιτάς αυτόν που ερωτεύεσαι ώσπου κι εκείνος να σ' ερωτευτεί και να μείνετε μαζί εκεί για πάντα"... Όλο το cd είναι τελικά μια μαγική εικόνα που προκύπτει μέσα από τα έξυπνα στιχάκια του αρκετά νεαρού μα πολύ ταλαντούχου Ζακ.

Συνθετικά ξεχώρισα κυρίως το "φτάσε στον πάτο", τη "πόλη των χρωμάτων" αλλά και το "πάντα δικός σου" όπου ο Ζακ "ραπάρει" με το δικό του τρόπο και η Ανδριάνα Μπάμπαλη συμμετέχει στο ερμηνευτικό μέρος του κομματιού... Συνθετικά πάντα, ξεχώρισα και το "η νύχτα μετά".


HIGHLIGHTS:

... Η Δήμητρα Γαλάνη ανέλαβε για μια ακόμα φορά τη παραγωγή για cd του Ζακ Στεφάνου ...

... Οι ενορχηστρώσεις του Χρυσόστομου Μουράτογλου πετυχαίνουν να κινηθούν σωστά στα πλαίσια των στίχων του Στεφάνου ...

... Η δημοσιογράφος Μαρία Χούκλη συμμετέχει στο "Μικρό μου Πόνι" εκφωνώντας ειδήσεις με τρόπο που σίγουρα και η ίδια το διασκέδασε! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Μοιάζει με παιδικό τετράδιο γεμάτο ζωγραφιές και εικόνες παιδικών παιχνιδιών! Έχει τους στίχους των τραγουδιών, όμως είναι δυσανάγνωστοι με τον τρόπο που παρουσιάζονται. Παρ' όλο που φαίνεται πως το 16σέλιδο ένθετο έχει προκύψει μετά από αρκετή δουλειά και σκέψη, κάπου "χάνεις τη μπάλα" με το τρόπο που είναι γραμμένο...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Φτάσε στον πάτο", "Η πόλη των χρωμάτων", "Πάντα δικός σου", "Εύθραυστο", "Η νύχτα μετά", "Μικρό μου πόνι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κορίτσι μου εύθραυστο
μαζεύεις τα γόνατα
γυμνή η αλήθεια σου
σχεδόν ξημερώματα
καθώς ο ήλιος
ξεπροβάλει δειλά
ρίχνεις άμμο στη φωτιά
γέρνεις πλάι μου...

Και δεν θέλω τίποτ' άλλο
μοναχά τη παρουσία σου
σε κοιτάζω στα μάτια και δεν αμφιβάλλω
πως όλη η ουσία είναι εκεί
στη σημασία που δίνεις στα πάντα εσύ"...

(στίχοι: Ζακ Στεφάνου - "Εύθραυστο")


Music Corner

ΖΑΚ ΣΤΕΦΑΝΟΥ

Τίτλος CD
"ΕΝΑΣ ΟΜΟΡΦΟΣ ΚΟΣΜΟΣ"
Εταιρεία: ΑΚΤΗ
SONY MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Δήμητρα Γαλάνη
Χρυσόστομος Μουράτογλου
Ενορχήστρωση
Χρυσόστομος Μουράτογλου
Φωτογραφίες
Λίλα Σωτηρίου
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 37:54
10/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Εύθραυστο
02. Φτάσε στον πάτο
03. Η πόλη των χρωμάτων
04. Πάντα δικός σου (συμμετέχει η Ανδριάνα Μπάμπαλη)
05. Να 'σαι ότι θες
06. Μικρό μου πόνι (Το δελτίο ειδήσεων εκφωνεί η Μαρία Χούκλη)
07. Να μου φύγεις ξανά
08. Ένα σαχλό τραγούδι
09. Η νύχτα μετά
10. Όμορφος κόσμος
11. Το σύμπαν του μυαλού σου