"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Soundtrack
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Έτσι ξαφνικά"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Οι ευχάριστες εκπλήξεις έρχονται και μας βρίσκουν «Έτσι ξαφνικά». Ο πιο αξιόλογος συνθέτης των τελευταίων χρόνων, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου και ο Παντελής Θαλασσινός, ένας τραγουδοποιός που εδώ και δέκα χρόνια έχει κερδίσει με το ταλέντο και το ήθος του αξιοζήλευτη θέση ανάμεσα στους συναδέλφους του, συνεργάζονται για πρώτη φορά με εξαιρετικά αποτελέσματα.
Αφετηρία της συνεργασίας αυτής η επιτυχημένη τηλεοπτική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου, με τίτλο «Έτσι ξαφνικά», που προβάλλεται από το MEGA CHANNEL·
Συνθέτης και τραγουδιστής σε πλήρη ωριμότητα, ο πρώτος με τις ολοκληρωμένες μουσικές προτάσεις του και ο δεύτερος με την αισθαντική φωνή του, χαρίζουν ένα έργο προς τέρψη ψυχής και όχι ένα εύκολο καταναλώσιμο προϊόν της ακοής.
Εδώ έχουμε ένα cd, όπως εκείνα τα παλιά, που η έκδοση τους αποτελούσε γεγονός σοβαρό για τη δισκογραφία και τον πολιτισμό γενικότερα.
Καθοριστικό ρόλο για το επιτυχημένο αποτέλεσμα και οι στίχοι του ίδιου του συνθέτη στο τραγούδι των τίτλων «Κεραυνός και αστραπή» - που ήδη ξεχωρίζει - του Γιώργου Κορδέλλα σε τρία τραγούδια και του Κώστα Φασουλά σε ένα. Ο λόγος, μεστός και ουσιαστικός, αγγίζει την ποίηση χωρίς να απομακρύνεται από το λόγο που τραγουδιέται.
Η ΜΒΙ προτείνει αυτό το cd στο κοινό, σε καιρούς δύσκολους για το ελληνικό τραγούδι, δίνοντας μια απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως δεν υπάρχουν δημιουργοί και καλό ελληνικό τραγούδι στις μέρες μας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Κάθε soundtrack έχει σίγουρα ιδιαίτερη αξία και ενδιαφέρον για όσους έχουν δει το αντίστοιχο έργο και επιθυμούν να κρατήσουν τα τραγούδια και τις μουσικές στη δισκοθήκη τους. Κάτι ανάλογο συμβαίνει βέβαια και με το "έτσι ξαφνικά", με τη μουσική της ομώνυμης σειράς που προβάλλεται με ιδιαίτερη επιτυχία φέτος από το Mega. Εδώ όμως έχουμε μια ιδιαιτερότητα που δεν συναντούμε συχνά σε ανάλογες δουλειές. Ότι και το έργο να μην έχει τύχει να δείτε, το cd αυτό έχει την ικανότητα να σας ταξιδέψει με τις υπέροχες συνθέσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου και τις εκπληκτικές ερμηνείες του Παντελή Θαλασσινού.

Ερωτικά τραγούδια και ορχηστρικά κομμάτια με ιδιαίτερη έμπνευση, μουσική αξία και τέχνη... Δεν είναι υπερβολή να πω ότι είναι ένα από τα πιο ερωτικά cd που έχω ακούσει τα τελευταία χρόνια. Βέβαια το cd από τα μισά περίπου κι έπειτα αφιερώνεται αποκλειστικά σε μουσικές στιγμές του σήριαλ κι εκεί ίσως αποκτά πιο "εξειδικευμένο" χαρακτήρα. Ωστόσο οι περισσότερες συνθέσεις που θα ακούσετε θα σας ενθουσιάσουν, υπό έναν όρο... Να αγαπάτε το πραγματικά καλό τραγούδι!


HIGHLIGHTS:

... Στο τραγούδι "ο κόσμος είναι ένα βουνό, ο Παντελής Θαλασσινός δίνει κυριολεκτικά ρεσιτάλ ερμηνείας! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ όμορφο και το 8σέλιδο ένθετο, με δυνατό artwork και τους στίχους όσων τραγουδιών υπάρχουν στο cd. Υπάρχουν ακόμη κάποιες φωτογραφίες από τη γνωστή σειρά...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Κεραυνός κι αστραπή", "Ο κόσμος είναι ένα βουνό", "Υπόθεση καθαρά προσωπική", "Παγώνει ο χρόνος", "Λιακάδα", "Έτσι ξαφνικά", "Εκδρομή"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κεραυνός κι αστραπή
ξάφνου στο ανήξερο καλοκαίρι
η κακιά η στιγμή
φίδι, σκορπιός, μαχαίρι
στην καρδιά μου όρμησε να τη φαρμακώσει.
Κεραυνό κι αστραπή
ελπίζει πια η ζωή μας στο θαύμα
άγγελο της χαράς κι εκδικητή αντάμα
τους ανθρώπους που χωρίσαν πάλι να ενώσει"...

(στίχοι: Δημήτρης Παπαδημητρίου - "Κεραυνός κι αστραπή")


Music Corner

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Τίτλος CD
"ΕΤΣΙ ΞΑΦΝΙΚΑ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Ενορχήστρωση &
Διεύθ. Παραγωγής

Δημήτρης Παπαδημητρίου
Επιμ. Παραγωγής
Αλέξανδρος Καραμαλίκης
Φωτογραφίες
Γιώργος Πανηγυρόπουλος
Artwork
Κώστας Αθανασόπουλος
1 CD 17 Tracks
Διάρκεια CD: 50:08
1/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 
Τα τραγούδια του cd

01. Κεραυνός κι αστραπή - Παντελής Θαλασσινός
02. Υπόθεση καθαρά προσωπική - Ορχηστρικό
03. Ο κόσμος είναι ένα βουνό - Παντελής Θαλασσινός
04. Παγώνει ο χρόνος - Παντελής Θαλασσινός
05. Έτσι ξαφνικά Ι - Ορχηστρικό
06. Βαθύ ποτάμι ο έρωτας - Παντελής Θαλασσινός
07. Παλιό σκαρί - Παντελής Θαλασσινός
08. Ταξίμι - Ταξίδι - Ορχηστρικό
09. Μια μοναξιά στοχαστική - Ορχηστρικό
10. Το δάκρυ των ονείρων - Ορχηστρικό
11. Λιακάδα - Ορχηστρικό
12. Έτσι ξαφνικά ΙΙ - Ορχηστρικό
13. Εμμονή - Παραίσθηση - Ορχηστρικό
14. Φυλακή - Ορχηστρικό
15. Στης μοίρας το χάρτη - Ορχηστρικό
16. Εκδρομή - Ορχηστρικό
17. Έτσι ξαφνικά ΙΙΙ - Ορχηστρικό