"κλικ για μεγέθυνση"
ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Έντεχνα λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Οι άγγελοι του έρωτα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει με νέο δίσκο. «Οι άγγελοι του έρωτα» είναι ο τίτλος του νέου του cd, που κυκλοφορεί από την ΜΒΙ.
Ο Παντελής Θαλασσινός μας χαρίζει 13 ερωτικά τραγούδια που θα αγγίξουν τις ψυχές όλων.
Στους «Αγγέλους του έρωτα», ο Παντελής Θαλασσινός - 14 χρόνια μετά την κοινή απόφαση του συγκροτήματος ΛΑΘΡΕΠΙΒΑΤΕΣ να ακολουθήσουν χωριστούς δρόμους - ξανασυναντά τον Γιάννη Νικολάου, αυτή τη φορά ως συνθέτη των τραγουδιών του νέου του δίσκου.
Τα τραγούδια υπογράφουν στιχουργικά εκτός του Γιάννη Νικολάου οι Κώστας Φασουλάς, Βαγγέλης Βελώνιας, Λένα Παππά, Alice Tori και Μιχάλης Χουρδάκης - Νίσπιτας.
«Οι άγγελοι του έρωτα» περιέχουν δύο επανεκτελέσεις, «Τα άγρια πουλιά» που είχε ερμηνεύσει ο Βασίλης Σκουλάς, καθώς και το ντουέτο του Γιάννη Νικολάου με τον Κωστή Χρονάκη «Μαντινάδα του φεγγαριού», που αυτή τη φορά το μοιράζεται ο Παντελής Θαλασσινός μαζί με το Γιάννη Νικολάου.
Στο τραγούδι «Της μάνας η καρδιά» συμμετέχει η Αρχοντούλα Σαββιδάκη και η Μαριώ στο ρόλο της μάνας.
Στο τραγούδι «Του' έρωτα» συμμετέχει το κουαρτέτο εγχόρδων CRESENTO.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Πρόκειται για καλλιτέχνη που έχει πείσει και τους πιο δύσπιστους τόσο για την εξαιρετική φωνή του όσο και για τις ψαγμένες δουλειές του. Ο Παντελής Θαλασσινός επιστρέφει έχοντας παρέα τον άνθρωπο με τον οποίο πρωτοέγιναν γνωστοί στη δισκογραφία πριν αρκετά χρόνια, ως "Λαθρεπιβάτες"! Ο Γιάννης Νικολάου συναντά ξανά τον Παντελή και του γράφει τα τραγούδια του νέου του δίσκου. Η εποχή των Λαθρεπιβατών βέβαια έχει περάσει ανεπιστρεπτί και για τους δύο οπότε μη περιμένετε να ακούσετε τραγούδια στο στυλ του "απόψε λέω να μη κοιμηθούμε". Ο Παντελής Θαλασσινός αποτελεί πλέον έναν από τους κυριότερους εκφραστές αυτού που ονομάζουμε έντεχνο λαϊκό τραγούδι και σ' αυτό παραμένει πιστός.

Το cd "οι άγγελοι του έρωτα" έχει μερικά εξαιρετικά κομμάτια, ευαίσθητα, κυρίως μελαγχολικά, αλλά με βάθος τόσο στους στίχους όσο και στις μελωδίες. Η χρήση πολλών φυσικών οργάνων, που χαρακτηρίζει τις περισσότερες δουλειές του Θαλασσινού, προσφέρει για μια ακόμα φορά ένα πλούσιο ήχητικό αποτέλεσμα που ολοκληρώνεται με τη μοναδική φωνητική χροιά του τραγουδιστή... Ιδιαίτερη αίσθηση μας έκανε το κομμάτι "της μάνας η καρδιά" με τη συμμετοχή της Μαριώς και της Αρχοντούλας Σαββιδάκη, ενώ και ο Γιάννης Νικολάου συμμετέχει ερμηνευτικά σε ένα ντουέτο με τον Θαλασσινό (του φεγγαριού). Απίστευτη η μουσική του "ένα μόνο με πειράζει" με τη γκάιντα να δίνει ένα ξεχωριστό τόνο, όχι και τόσο συνηθισμένο στα ελληνικά δεδομένα. Στα καλύτερα του album το "ποτέ μου δε μιλώ γι' αυτή" με το οποίο ξεκινά το cd.

Το cd αποτελεί μια έξοχη πρόταση σε όσους ψάχνουν τη μουσική λίγο περισσότερο και φυσικά σε όσους αγαπούν τις παραδοσιακές μελωδίες.


HIGHLIGHTS:

... Ο πλούσιος ήχος απόρροια των πολλών φυσικών οργάνων ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Τα εξώφυλλα και τα ένθετα των cd του Παντελή Θαλασσινού τείνουν να αποτελέσουν "σχολή"! Τις πολύ όμορφες ζωγραφιές όμως αυτή τη φορά δεν φιλοτέχνησε ο σχεδόν μόνιμος συνεργάτης του Θαλασσινού, Νίκος Γιαλούρης, αλλά η Μίνα Γερασκλή. Στο ένθετο υπάρχουν οι στίχοι των τραγουδιών.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Ένα μόνο με πειράζει", "Της μάνας η καρδιά", "Μαράθηκε ο βασιλικός", "Ποτέ μου δε μιλώ γι' αυτή", "Του φεγγαριού" ...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όλα μου λένε ο άνθρωπος
μπορεί να τα αντέξει
τον πόνο και τη μοναξιά
αρκεί να το πιστέψει.
Ο χρόνος φέρνει λησμονιά
και τις πληγές μας κλείνει
μα τη δική μου τη πληγή
αγιάτρευτη αφήνει.

Μα εγώ έχω χρόνια να τη δω
χρόνια να της μιλήσω
κι όμως δε μπόρεσα ποτέ
τη σκέψη της να σβήσω"...

(στίχοι: Γιάννης Νικολάου - "Ποτέ μου δε μιλώ γι' αυτή")


Music Corner

ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΘΑΛΑΣΣΙΝΟΣ

Τίτλος CD
"ΟΙ ΑΓΓΕΛΟΙ ΤΟΥ ΕΡΩΤΑ"
Εταιρεία: MBI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Αλέξανδρος Καραμαλίκης

Ενορχήστρωση
Παντελής Θαλασσινός
Γιάννης Νικολάου
Πάρις Περυσινάκης
Τάσος Ζαφειρίου

Σχέδια
Μίνα Γερασκλή
Φωτογραφίες
Κυριάκος Παναγούλης
Artwork
Κώστας Αθανασόπουλος
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 52:28
12/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ποτέ δε μιλώ γι' αυτή
02. Οι άγγελοι του έρωτα
03. Του έρωτα
04. Ένα μόνο με πειράζει
05. Της μάνας η καρδιά
06. Τ' άγρια πουλιά
07. Του φεγγαριού
08. Παραμύθι
09. Μαράθηκε ο βασιλικός
10. Γλυκοπαραμυθένια
11. Το κρίνο
12. Πικρό τραγούδι
13. Τση πέρδικας