"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΧΩΡΗΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Κάτι δυνατό"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης ήταν ίσως ο μοναδικός παίκτης του Fame Story που ξεχώρισε από την πρώτη στιγμή. Τόσο η ερμηνεία του, που έδειχνε το μουσικό του υπόβαθρο, το ταλέντο του αλλά και τις σπουδές του στη μουσική και το τραγούδι, όσο και η σκηνική του παρουσία που φανέρωνε την πείρα του στις ζωντανές εμφανίσεις, ήταν από την αρχή τα δυνατά του όπλα. Στα μεγάλα 'συν' του και η αβίαστη συμπάθεια που κέρδισε από συμπαίκτες και κοινό.
Όλα αυτά τα στοιχεία ήταν που έκαναν μία εταιρία σαν τη Lyra - με παράδοση στην ανακάλυψη και προβολή δημιουργικών στοιχείων που ανανεώνουν το ελληνικό τραγούδι - να ενδιαφερθεί για έναν τόσο ταλαντούχο νέο τραγουδιστή.
Η σύμπραξη ήταν ευτυχής και για τις δύο πλευρές. Οι επιλογές του Κωνσταντίνου άλλωστε αλλά και η γενικότερη στάση του, αποδεικνύουν πολύ καλά τι θέλει: διάρκεια. Στόχος που συμπίπτει απόλυτα με τη φιλοσοφία της Lyra.
Τώρα το πρώτο άλμπουμ του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη είναι γεγονός! "Κάτι δυνατό" από τη Lyra. Ένας δυνατός λαϊκός δίσκος με δώδεκα καινούρια τραγούδια και μία διασκευή. Τραγούδια που έχουν όλες τις προδιαγραφές να μείνουν κλασικά. Το εγγυώνται άλλωστε οι υπογραφές των δημιουργών που εμπιστεύτηκαν τον Κωνσταντίνο: Γιάννης Σπανός, Στέλιος Ρόκκος, Λάκης - με τα ψηλά ρεβέρ - Παπαδόπουλος (η ροκ εντ ρολ έκπληξη του άλμπουμ!), Νίκος Παπαδόπουλος, Γιάννης Νικολάου, Δημήτρης Λίβανος, Μιχάλης Αβατάγγελος, Γιώργος Κρητικός, Βίκυ Γεροθόδωρου. Δύο τραγούδια υπογράφει ο ίδιος ο Κωνσταντίνος ενώ ερμηνεύει και το τραγούδι του Βασίλη Τσιτσάνη "Παιδί απ' το λιμάνι".
Ερωτικές μπαλάντες, χασάπικα, ζεϊμπέκικα, ρούμπες και ένα ταγκό (!) που ευτύχησαν να ερμηνευτούν από τη ζεστή λαϊκή φωνή του Κωνσταντίνου Θαλασσοχώρη.
Εγγύηση αποτελεί και η υπογραφή του Νίκου Κούρου στην ενορχήστρωση.
Το πρώτο single του άλμπουμ, το τραγούδι "Δε νοιάζεσαι" του Στέλιου Ρόκκου, που ακούγεται από τους ραδιοφωνικούς σταθμούς, έχει προκαλέσει αίσθηση!
"Κάτι δυνατό"! Ένας δίσκος με μεγάλες επιτυχίες! Ανακαλύψτε τον!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το βασικό χαρακτηριστικό που ξεχωρίζω στον Κωνσταντίνο Θαλασσοχώρη είναι ότι η φωνή του είναι πολύ ιδιαίτερη, δεν θυμίζει άλλον καλλιτέχνη ενώ έχει και το δικό του τρόπο ερμηνείας. Το πρώτο cd του νέου τραγουδιστή, που ξεχώρισε κι αυτός μέσα από το Fame Story 2, είναι γεγονός. Album συχνά με άρωμα παλιού καλού λαϊκού ερωτικού τραγουδιού, αλλά και κάποιες ευχάριστες εκπλήξεις για τις οποίες θα πούμε παρακάτω...

Η γενικότερη εικόνα του cd είναι ερωτική, καθώς περιέχει πολλές μπαλάντες διάφορων δημιουργών. Είναι επίσης λαϊκή, με ενορχηστρώσεις που βασίζονται σε αρκετά φυσικά όργανα. Η πρώτη έκπληξη έρχεται από τη συνεργασία με τον Λάκη Παπαδόπουλο, που δίνει στον Κωνσταντίνο έναν ..."λαγό", ένα rock'n'roll τραγούδι με χιουμοριστικό στίχο που σπάει τη μονοτονία της μπαλάντας, ενώ αναδεικνύει για μια ακόμη φορά την έφεση του ερμηνευτή σε τέτοια ιδιαίτερα τραγούδια (θυμηθείτε την ερμηνεία του στον "γάτο" κατά τη διάρκεια του fame story). Αμέσως μετά ακολουθεί ένα πολύ καλό τραγούδι που έγραψε ο ίδιος ο Κωνσταντίνος, με τίτλο "βράδια", το οποίο ερμηνεύει με φωνητικά της Άδας. Δικό του είναι και το "ρούχο πεταμένο" και ακούγοντας το και αυτό θα του πρότεινα να συνεχίσει να γράφει δικά του τραγούδια γιατί τα καταφέρνει περίφημα. Το δύο δικά του τραγούδια είναι κατά τη γνώμη μου τα κορυφαία του cd!

Ο Γιάννης Σπανός έχει συνθέσει 3 τραγούδια για τον Θαλασσοχώρη σε στίχους Μιχάλη Αβατάγελου, ενώ ο Στέλιος Ρόκκος του έχει δώσει άλλα τόσα. Σημαντικές συνεργασίες για έναν πρωτοεμφανιζόμενο τραγουδιστή, χωρίς όμως να ξεχωρίζω ιδιαίτερα αυτά τα κομμάτια. Γιάννης Νικολάου, Γιώργος Κρητικός και Δημήτρης Λίβανος συμπληρώνουν το "παζλ" των δημιουργών. Τελευταία έκπληξη το "παιδί απ' το λιμάνι" του Βασίλη Τσιτσάνη με το οποίο ο Κωνσταντίνος κλείνει το cd ερμηνεύοντάς το πολύ όμορφα...

Γενικά πρόκειται για δουλειά με πολύ ενδιαφέρον που κάποιες στιγμές ίσως γίνεται λίγο μονότονη, όμως υπάρχουν αρκετά τραγούδια που θα ξεχωρίσετε και θα ακούσετε ξανά και ξανά... Όμως γιατί δεν υπάρχει στο cd το "φόρεμα το θαλασσί", τραγούδι που δημιουργικά ανήκει επίσης στον τραγουδιστή και το είχε αγαπήσει πολύ ο κόσμος όταν το είπε στη διάρκεια του Fame Story;


HIGHLIGHTS:

... Ο "λαγός", το "ροκάκι" του Λάκη Παπαδόπουλου ...

... Οι συνθέσεις του Θαλασσοχώρη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
24σέλιδο που περιέχει και μίνι αφίσα του Θαλασσοχώρη. Προσεγμένο ένθετο, με το μαύρο χρώμα να κυριαρχεί και να του προσδίδει σοβαρότητα, με τους στίχους των τραγουδιών και αρκετές καλές φωτογραφίες του τραγουδιστή. Ένα προσεγμένο booklet που συνοδεύει μια επίσης προσεγμένη στο σύνολό της δισκογραφική παραγωγή. Η πολύ καλή φωτογράφηση του Xenofon έχει βοηθήσει σημαντικά...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Βράδια", "Ρούχο πεταμένο", "Λαγός", "Δε νοιάζεσαι", "Φταις"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Φυσάει ψυχρός αέρας κι η φωνή μου
σαν την ηχώ χτυπάει το κορμί μου
μόνος εδώ σαν ρούχο πεταμένο
να με μαζέψει κάποια αγάπη περιμένω"...

(στίχοι: Κωνσταντίνος Θαλασσοχώρης - "Ρούχο πεταμένο")


Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΘΑΛΑΣΣΟΧΩΡΗΣ

Τίτλος CD
"ΚΑΤΙ ΔΥΝΑΤΟ"
Εταιρεία: LYRA
Είδος: CD

Υπεύθ. Παραγωγής
Ντόρα Ρίζου
Ενορχήστρωση
Νίκος Κούρος
Φωτογραφίες
Xenofon
Artwork
Αργυρώ Σύριγγα
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 46:33
3/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Δε νοιάζεσαι
02. Μπορεί
03. Ξημερώνει ο κόσμος
04. Είμαι άλλος την ημέρα
05. Φταις
06. Σ' έχω ανάγκη
07. Σκότωσέ με
08. Λαγός
09. Βραδιά (συμμετέχει η Άδα)
10. Στο 'χα πει
11. Ρούχο πεταμένο
12. Βρέχει
13. Παιδί απ' το λιμάνι