"κλικ για μεγέθυνση"
ΒΑΛΕΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

Rock
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Όλα ένα ...είναι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Όλα ένα είναι...
Τα πολλά πρόσωπα της Βαλέριος Χριστοδουλίδου που εκφράζονται, από τα παιδικά της χρόνια στην Κέρκυρα μέχρι σήμερα, σε ένα δημιουργικό ταξίδι στον κόσμο της τέχνης, μέσα από το χορό, τους ρόλους, τη μουσική και το τραγούδι.
Έτσι, καθώς την πρωτογνωρίσαμε ως τραγουδοποιό έχοντας ήδη δυο δίσκους στο ενεργητικό της, να τραγουδάει πάνω στη σκηνή με τον Βασίλη Παπακωνοταντίνου, τον Βασίλη Καζούλη, τον Μιχάλη Ρακιντζή, τον Κώστα Τουρνά, την Λία Βίσση κ.α., μας εξέπληξε όταν μέσα από τη βραβευμένη της ερμηνεία στην ταινία του Γιώργου Πανουσόπουλου «Ελεύθερη κατάδυση», μάθαμε ότι πρόκειται για μια θαυμάσια ηθοποιό, απόφοιτο του Εθνικού Θεάτρου!
«Όλα ένα είναι»...
Έκτοτε την παρακολουθήσαμε ν' ακολουθεί την πορεία της στο χώρο του σινεμά, της τηλεόρασης και του θεάτρου με βήματα ήρεμα επιλεκτικά, επιτυχημένα και σταθερά αφήνοντας πάντα πίσω της μια μυστηριώδη αύρα, χωρίς ποτέ κανείς να μπορεί στην ουσία να μπει στον προσωπικό της κόσμο...
Τώρα μέσα από ένα δυναμικό come back στο χώρο της δισκογραφίας, η Βαλέρια μας αποδεικνύει ότι ποτέ δε σταμάτησε να γράφει και να συνθέτει τραγούδια και μας αποκαλύπτει την αληθινή Βαλέρια, που υπάρχει πίσω από την κάθε ηρωίδα που υποδύεται. Μιλάει και τραγουδάει με την ψυχή της για ό,τι πιστεύει κι αγαπάει και γίνεται «ένα» με τις δικές μας σκέψεις κι επιθυμίες με τον πιο μαγικό τρόπο, κάνοντας μας πολύ συχνά, να βλέπουμε τον εαυτό μας μέσα από τους στίχους των τραγουδιών αυτών.
«Όλα ένα είναι»...
Αυτός είναι άλλωστε και ο τίτλος του CD που κυκλοφορεί, σε μια ανεξάρτητη παραγωγής της «ΑΝΩΣΗΣ». Περιέχει 11 τραγούδια σε μουσική και στίχους της Βαλέριας Χριστοδουλίδου που ερμηνεύει η ίδια, εκτός από το εναρκτήριο μουσικό κομμάτι που πρωταγωνιστεί μοναδικά ερμηνεύοντας το, ο Νίκος Μουρατίδης! Άλλες δυο σημαντικές φιλικές συμμετοχές στο CD, είναι αυτή της Λίας Βίσση σε solo φωνητικά και backing vocals και του Νίκου Τουλιάτου σε ένα ξεχωριστό drum performing στον επίλογο!
Το πρώτο single το οποίο οπτικοποιήθηκε ήδη είναι το τραγούδι «Λυπάμαι» που έχει ήδη προκαλέσει τις εντυπώσεις των ραδιοφωνικών παραγωγών!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Το cd ξεκινάει με μια "ατάκα" της Βαλέριας: "Το μυαλό είναι σαν το αλεξίπτωτο. Λειτουργεί μόνο όταν είναι ανοιχτό"...

Ανοιχτά μυαλά, που να μπορούν να εμβαθύνουν στους ψαγμένους στίχους του χρειάζεται και το νέο album της Βαλέριας που επιστρέφει μετά από πολύχρονη απουσία στη δισκογραφία. Εκτός πάντως από "ανοιχτά μυαλά" θα πρέπει να έχετε και μουσικούς ορίζοντες ανοιχτούς καθώς οι μελωδίες που ακούσαμε στο "όλα ένα είναι" διαθέτουν ένα ιδιόμορφο άκουσμα, δύσκολο να το εντάξουμε σε γνώριμα μουσικά καλούπια. Με αφετηρία τη ροκ, η μουσική "ταξιδεύει" σε ένα λαβύρινθο ήχων, ρυθμών, τάσεων και επιστρέφει στη βάση της επιβεβαιώνοντας πως τελικά πράγματι ..."όλα ένα είναι"!

Στο album συμμετέχει ο Νίκος Μουρατίδης στο πρώτο track "ένα", όπου απαγγέλει με τον ιδιαίτερο τρόπο του τους στίχους της Βαλέριας (προερχόμενους από τα υπόλοιπα τραγούδια του album!). ίσως η επιλογή του Μουρατίδη έγινε και για εμπορικούς λόγους (αν και εμπορικοί σκοποί δεν φαίνεται να έχουν λόγο σε αυτή τη δουλειά), όμως τα πήγε τόσο καλά που ακόμα και η ..."άσπονδη φίλη του" Εύη Δρούτσα θα του έβαζε δεκάρι!

Φοβερό κομμάτι το "όλα ένα είναι" με τη "παρακμιακή" ατμόσφαιρά του...

Αναμφίβολα είναι το - μακράν - καλύτερο album της Βαλέριας, αν και δείχνει ν' απευθύνεται σε πιο περιορισμένο κοινό απ' ότι στις προηγούμενες δουλειές της. Το cd μιλάει σ' αυτούς που θέλουν να φύγουν μακριά από τους βιομηχανοποιημένους ήχους των καιρών μας, σ' αυτούς που ψάχνουν για μουσική που δεν θα "ξεφτίσει" στο πέρασμα των χρόνων, που θα υπερβεί τα σημεία των καιρών...


HIGHLIGHTS:

... Οι "εμπνευσμένες" ατάκες στους στίχους (κάποιες φορές "δανεισμένες") και οι "out of the blue" εξαιρετικές συνθέσεις! ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όσο όμορφη κι αν είναι η Βαλέρια στο εξώφυλλο, αυτό δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα. Αντίθετα το 12σέλιδο ένθετο είναι πολύ όμορφο σχεδιαστικά, ενώ περιέχει τους στίχους των τραγουδιών αλλά και δύο σημειώματα της καλλιτέχνιδας, ένα πολύ ενδιαφέρον με τις "σκόρπιες" σκέψεις της κι ένα συνηθισμένο ευχαριστήριο προς τους συνεργάτες της...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Όλα ένα είναι", "Πάρε με μακριά", "Λυπάμαι", "Ανώνυμοι πρίγκιπες", "Σ' αγαπάω", "Το μυαλό της ψυχής"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Όλα έχουν χίλιες δυο πλευρές
θέλει εκπαίδευση η σκέψη
για να φιλτράρει τη ψυχή
που είναι ικανή να σε μπερδέψει.
Ν' ανακαλύπτουμε διαρκώς
τον εαυτό μας και τους τρόπους
μήπως φτιάξουμε τον κόσμο μας
με λίγο πιο όμορφους ανθρώπους"...

(στίχοι: Βαλέρια Χριστοδουλίδου - "Το μυαλό της ψυχής")


Music Corner

ΒΑΛΕΡΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΟΥ

Τίτλος CD
"ΟΛΑ ΕΝΑ ...ΕΙΝΑΙ"
Εταιρεία: ΑΝΩΣΗ
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Cyanna
Ενορχήστρωση
Cyanna
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊντζάκης
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 48:09
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ένα (συμμετέχει ο Νίκος Μουρατίδης)
02. Λυπάμαι
03. Σε αγαπάω
04. Στο χρόνο που δεν πήρε το χρόνο του
05. Χάνομαι
06. Όλα ένα είναι
07. Πάρε με μακριά
08. Ανώνυμοι πρίγκιπες
09. Στο πουθενά
10. Το μυαλό της ψυχής
11. Σιωπή