"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ

Έντεχνα / Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Πρωί της Κυριακής"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Universal Music υποδέχεται την Καλλιόπη Βέττα! Η αγαπητή ερμηνεύτρια με την ξεχωριστή φωνή μετά από δυο χρόνια απουσίας, επανέρχεται δισκογραφικά με καινούργια τραγούδια! Με τον τίτλο «Πρωί της Κυριακής», ο νέος δίσκος της Καλλιόπης κυκλοφορεί από την Δευτέρα 6 Ιουνίου...
Η Καλλιόπη Βέττα είναι από τις πλέον αναγνωρίσιμες φωνές στο χώρο της world music. Κι αυτό γιατί είναι πολλές οι συλλογές που κυκλοφορούν στην παγκόσμια μουσική αγορά και φιλοξενούν κάποιο τραγούδι της.
Στο «Πρωί της Κυριακής», τον πέμπτο κατά σειρά ολοκληρωμένο δίσκο της, ερμηνεύει το κάθε τραγούδι σεβόμενη τις ιδιότητες του. Όλες οι συνθέσεις του δίσκου αθροιστικά δημιουργούν έναν ηχητικό πλούτο. Συνυπάρχουν αρμονικά ιθαγενή και διεθνικά στοιχεία. Ο λόγος των τραγουδιών είναι άμεσος χωρίς να λείπουν τα ποιητικά σχήματα. Είναι ένας δίσκος που αντανακλά την εποχή του με τον καλύτερο τρόπο, αφού καταφέρνει πρωτίστως να είναι pop παίρνοντας όμως σοβαρά υπόψη του τη λόγια πλευρά του ελληνικού τραγουδιού.
Ο Μιχάλης Κουμπιός, ο οποίος επιμελήθηκε και την παραγωγή, έγραψε τα πέντε από τα έντεκα τραγούδια του δίσκου σε στίχους του Γιώργου Ανδρέου, του Νίκου Σταθόπουλου, του Γιώργου Κοροπούλη και του Διονύση Καψάλη. Ο Τάσος Γκρους εμπιστεύτηκε ένα υπέροχο τραγούδι στην Καλλιόπη σε στίχους του Κωνσταντίνου Τσούτσια, με τίτλο «Τατουάζ», όπως επίσης ο Ηλίας Λιούγκος, ο οποίος έγραψε το «Κόψε» σε στίχους της Ζωής Παπαδοπούλου. Ο Πέτρος Βαγιόπουλος σε στίχους του Ηλία Κατσούλη έγραψαν το «Λέω να φύγω» ενώ το «Είχα σκοπό» έγραψε ο Νίκος Γιούσεφ σε στίχους του Μιχάλη Κουμπιού.
Σημαντική επίσης είναι η συμβολή του Μανώλη Λιδάκη στο δίσκο, μια που έγραψε τις «Έρημες ακρογιαλιές» σε στίχους του Ηλία Κατσούλη αλλά και η συμμετοχή του Δημήτρη Ζερβουδάκη, με τον οποίο η Καλλιόπη Βέττα ερμηνεύει το «Ρώτα τον έρωτα».
Θα ήταν μεγάλη παράληψη να μην αναφερθούμε στον Μιχάλη Νικολούδη, ο οποίος έκανε την ενορχήστρωση του δίσκου και συμμετέχει με το ορχηστρικό θέμα «Το πνεύμα της άνοιξης»!
Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σε πολύχρωμο "καμβά" μοιάζει να ζωγραφίζει με τη φωνή της η Καλλιόπη Βέττα με το νέο της cd "πρωί της Κυριακής"! Η ιδιαιτερότητα των συνθέσεων που κινούνται ανάμεσα στο έντεχνο, στην ethnic, στη pop και ακόμα και σε πιο κλασσικές φόρμες, συναντούν τις αναμφισβήτητες φωνητικές ικανότητες της Καλλιόπης και το αποτέλεσμα αναμένεται να ικανοποιήσει τον ακροατή.

Αν και πολυσχιδής ο ήχος, υπάρχει μια ενιαία γραμμή και μια συμπαγής ατμόσφαιρα που προκύπτει κυρίως από το γεγονός ότι το ενορχηστρωτικό κομμάτι της δουλειάς το έχει αναλάβει εξ' ολοκλήρου ο Μιχάλης Νικολούδης. Το τραγούδι που μου άρεσε περισσότερο στο album είναι το "τατουάζ", με τον πολύ γλυκό ήχο του (σύνθεση ρου Τάσου Γκρους) αλλά και την υπέροχη ερμηνεία της Καλλιόπης Βέττα. Ίσως κάποιοι θεωρήσουν μειονέκτημα τη μικρή διάρκεια του cd που μόλις ξεπερνάει τα 35 λεπτά, όμως όπως έχουμε πει κι άλλες φορές, "ουκ εν τω πολλώ το ευ"!

Η τραγουδίστρια έχει και στο παρελθόν αποδείξει πως την ενδιαφέρει να συνδέει το όνομά της με ποιοτικές δουλειές και συνεχίζει πάντα με το ίδιο ..."φρόνημα", έστω κι αν αυτό στοιχίζει σε ραδιοφωνικά airplays και πωλήσεις...


HIGHLIGHTS:

... Η ηχητική αφθονία και ο τρόπος που δένουν ηλεκτρικές κιθάρες σε έντεχνα κομμάτια ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Πολύ ωραίο το εξώφυλλο με τη Καλλιόπη να παίζει με τη ...παιδική κιθάρα της πάνω στα τεράστια χείλια - καναπέ! Οι 16 σελίδες του ένθετου έχουν πάντα ένα ευχάριστο τόνο με τα όμορφα χρώματα. Πολλές φωτογραφίες της τραγουδίστριας και στίχοι αποτελούν το υλικό του ένθετου.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τατουάζ", "Έτσι ξέρω ν' αγαπώ", "Τώρα πως ζεις", "Το πνεύμα της άνοιξης", "Οι έρημες ακρογιαλιές"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κι αν έφυγες για ένα άλλο ταξίδι
κι αν έφυγες χωρίς ένα γεια
μέσα μου σε ζωγράφισα ήδη
πήρα χρώματα από τη καρδιά.

Σ' αγαπώ, σ' αγαπώ
την αλήθεια της αγάπης μου σκορπώ
δεν ξεχνώ κι ας ξεχνάς
όνειρό μου σ' έχω κάνει τατουάζ"...

(στίχοι: Κωνσταντίνος Τσιούτσιας - "Τατουάζ")


Music Corner

ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΒΕΤΤΑ

Τίτλος CD
"ΠΡΩΙ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ"
Εταιρεία: UNIVERSAL
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Μιχάλης Κουμπιός
Ενορχήστρωση
Μιχάλης Νικολούδης
Φωτογραφίες
Κυριάκος Παναγούλης
Artwork
Δημήτρης Παναγιωτακόπουλος
1 CD 11 Tracks
Διάρκεια CD: 36:17
6/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Έτσι ξέρω ν' αγαπώ
02. Είχα σκοπό
03. Ρώτα τον έρωτα (συμμετέχει ο Δημήτρης Ζερβουδάκης)
04. Τώρα πως ζεις
05. Τατουάζ
06. Οι έρημες ακρογιαλιές
07. Το πνεύμα της άνοιξης (ορχηστρικό)
08. Κόψε
09. Το όνειρο γεννήθηκε
10. Λέω να φύγω
11. Πρωί της Κυριακής