"κλικ για μεγέθυνση"
ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Αντίθετο ρεύμα"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Virus Music παρουσιάζει τη νέα δισκογραφική δουλειά του Τόλη Βοσκόπουλου και συμπαρασύρει στο "Αντίθετο Ρεύμα" τους αμέτρητους θαυμαστές του κορυφαίου ερμηνευτή. Ο ζωντανός μύθος του ελληνικού τραγουδιού επιστρέφει με ένα δίσκο που αποπνέει άρωμα από τα παλιά. Η Σόφη Παππά έγραψε 13 λαϊκά ερωτικά τραγούδια που βρίσκουν τον ιδανικό εκφραστή τους στη γεμάτη πάθος φωνή του Τόλη Βοσκόπουλου, χαρίζοντας μας ένα άλμπουμ αντάξιο της φήμης, του μεγάλου καλλιτέχνη.
Εδώ και πολλά χρόνια, ο Τόλης Βοσκοπούλας τροφοδοτεί την ελληνική μουσική με τραγούδια - σταθμούς που έχουν μείνει χαραγμένα στη μνήμη και την καρδιά μας. Σήμερα, επιστρέφει με ένα ολοκαίνουριο δίσκο και μας δίνει την ευκαιρία να ακούσουμε καλά λαϊκά τραγούδια με την ανεπανάληπτη φωνή του.
Η επί χρόνια φίλη και συνεργάτιδα του Σόφη Παππά, έγραψε τους στίχους και τη μουσική των τραγουδιών, που είναι απόλυτα εναρμονισμένα με το ύφος του Τόλη Βοσκόπουλου. Αποτέλεσμα της πολύμηνης δουλειάς στο στούντιο, είναι ένας κύκλος τραγουδιών εμπνευσμένος από τη φωνή του μεγάλου καλλιτέχνη.
Τραγούδια που «μιλάνε στην καρδιά», όπως το «Λίγο λίγο» - που ήδη έχει ξεχωρίσει και αγαπηθεί από τους θαυμαστές του - οι «Βράχοι» και «Οι ωραιότερες στιγμές», αποδεικνύουν τον αξεπέραστο τρόπο ερμηνείας του.
Τραγούδια που θα πυροδοτήσουν το κέφι και θα ξεσηκώσουν, όπως το «θα μείνει» και ο «Άγνωστος» - ένα όμορφο ζεϊμπέκικο - περιλαμβάνονται επίσης στο άλμπουμ «Αντίθετο ρεύμα». Τα «Παλιοσάββατα» είναι ένα τραγούδι - έκπληξη από τον Τόλη, ενώ ερμηνεύοντας το «Λουλουδάκι» μου αποδεικνύει τη βαθιά ανθρώπινη ευαισθησία του. Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Άλλο ένα cd προσθέτει στο τεράστιο βιογραφικό του ο Τόλης Βοσκόπουλος. Το νέο cd έχει τίτλο "αντίθετο ρεύμα" και προέκυψε εξ' ολοκλήρου από τη συνεργασία του με τη Σόφη Παππά που έγραψε μουσική και στίχους. Κατ' αρχήν τα τραγούδια μου έδωσαν την εντύπωση ότι η συνθέτις προσπάθησε να έρθει κοντά στο στυλ του Τόλη Βοσκόπουλου και να γράψει κομμάτια ανάλογα με αυτά που τραγουδούσε αρκετά χρόνια πριν. Αυτό το πέτυχε, όμως από την άλλη αρκετά τραγούδια δείχνουν να υστερούν. Το album σώζεται από 4-5 καλά τραγούδια, ενώ τα υπόλοιπα είναι αδιάφορα, όσο κι αν τονίζονται από μια φωνή που συγκινεί πολύ κόσμο εδώ και πολλά χρόνια.

Ξεχώρισα κυρίως τα ερωτικά κομμάτια του album, ένα είδος που η Σόφη Παππά έχει δώσει σημαντικά δείγματα γραφής και στο παρελθόν. Το "λίγο λίγο" με το οποίο ξεκινά το cd είναι το καλύτερο τραγούδι. Γενικά σε καμία περίπτωση δεν είναι ένα από τα καλύτερα albums του Βοσκόπουλου. Ίσως είναι ένα από τα πιο καλά αυτής της δεκαετίας, αλλά μακριά από τους απίστευτους δίσκους που κυκλοφορούσε πολλά χρόνια πριν, με τους οποίους άλλωστε έχτισε και το σπουδαίο όνομά του...


HIGHLIGHTS:

... Το ότι τα τραγούδια καταφέρνουν να μην αλλοιώσουν την εικόνα που έχουμε για τον Τόλη Βοσκόπουλο, ακολουθώντας το στυλ του ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Οι 12 σελίδες του περιέχουν τους στίχους των τραγουδιών και φωτογραφίες του καλλιτέχνη. Το πορτρέτο στο εξώφυλλο δεν ξεφεύγει από τα συνηθισμένα, ενώ το artwork ακολουθεί λιτές γραμμές που μπορεί να μην εντυπωσιάζουν, έχει όμως καλή αισθητική...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Λίγο λίγο", "Γι' αυτά τα μάτια", "Οι ωραιότερες στιγμές", "Ανοίξτε δρόμο", "Θα γυρίσεις ξανά"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πες το να τελειώνουμε λοιπόν
αφού θες να γίνεις παρελθόν
γίνε μια αγάπη σαν κι αυτές
τις αγάπες τις περαστικές.

Δεν θα σπάσω, δεν θα κλάψω
στη φωτιά τα "σ' αγαπώ" μας θα πετάξω
μόνο ένα θα κρατήσω
για να τρέξει να σου πει "γύρισε πίσω""...

(στίχοι: Σόφη Παππά - "Λίγο λίγο")


Music Corner

ΤΟΛΗΣ ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ

Τίτλος CD
"ΑΝΤΙΘΕΤΟ ΡΕΥΜΑ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Σόφη Παππά
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
Artwork
Μαρίλη Κόλια
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 48:10
9/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Λίγο λίγο
02. Ανοίξτε δρόμο
03. Άγνωστος
04. Θα γυρίσεις ξανά
05. Οι ωραιότερες στιγμές
06. Πες τα, τραγούδι μου
07. Γι' αυτά τα μάτια
08. Θα μείνει
09. Να μη με περιμένεις
10. Συγγνώμη αλλά...
11. Οι βράχοι
12. Λουλουδάκι μου
13. Παλιοσάββατα