"κλικ για μεγέθυνση"
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Λαϊκά
Γράφει η Κατερίνα Μαθιουδάκη

"Ο γύρος του κόσμου"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Φιλέας Φογκ του Ιουλίου Βερν χρειάστηκε για το γύρο του κόσμου 80 ημέρες. Όμως από τον Σεπτέμβριο του 2005 , μπορείτε να κάνετε το «Γύρο του κόσμου» σε μία περίπου ώρα μαζί με τον Κωνσταντίνο Χριστόφορου και τις καινούργιες του επιτυχίες.
Ο δημοφιλής και ταλαντούχος ερμηνευτής και δημιουργός μας αποκαλύπτει ξανά το πολύπλευρο ταλέντο του μέσα από το καινούργιο, τρίτο του πpqσωπικό album απ' το οποίο είναι σίγουρο ότι θα ξεπηδήσουν πολλές καινούργιες επιτυχίες, όπως μας έχει συνηθίσει άλλωστε τα τρία τελευταία χρόνια ο Κωνσταντίνος.
«Συνταξιδιώτες» του Κωνσταντίνου Χριστόφορου σ' αυτή την εξαιρετική παραγωγή είναι πολλοί αξιόλογοι και επιτυχημένοι συντελεστές με πρωτότυπες ενορχηστρώσεις όπως οι: Ναταλία Γερμανού, Κωνσταντίνος Παντζής, Μαργαρίτα, Κώστας Μηλιωτάκης, Γιούλα Γεωργίου, Γρηγόρης Φλώριος, Ζήνων Ζηντίλης και Νικόλας Νικολάου. Ο ίδιος ο ερμηνευτής έχει γράψει τη μουσική και τους στίχους σε πέντε τραγούδια. Την παραγωγή του album έκανε ο πάντα πρωτοποριακός και τελειομανής Σωκράτης Σουμέλας.
Ο «Γύρος του κόσμου» ξεκινάει με ένα αισιόδοξο μήνυμα που λέει ότι «Αυτός θα είναι ο δικός μας Χειμώνας». Θυμηθείτε το...
Προσέξτε την συνθετική και στιχουργική ωριμότητα του Κωνσταντίνου Χριστόφορου στο τραγούδι « Ο πιο μεγάλος έρωτας, είναι αυτός που δεν αντέχει».
Το ανεβαστικό «Μόλις Χώρισα» θα γίνει το σλόγκαν της σεζόν και είναι ήδη η πρώτη επιτυχία του album στα ραδιόφωνα και τα clubs, ενώ το ερωτικό ντουέτο «Μίλα» με τη συμμετοχή της Κατερίνα Στανίση, με τη σπάνια αυθεντική λαϊκή φωνή της, είναι η έκπληξη αυτής της δισκογραφικής δουλειάς και σίγουρα θα γίνει μεγάλη επιτυχία.
Ξεχωρίζει επίσης η μουσική πρόταση που καταθέτει ο Κωνσταντίνος με το τραγούδι «Βάσανο μου, δυνατό μου» που είναι βασισμένο στον καλαματιανό χορό.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Έχουν περάσει πάνω από τρία ολόκληρα χρόνια που το όνομά του έπαψε να είναι συνώνυμο με τη βασική φωνή του συγκροτήματος των "One" και ο Κύπριος ερμηνευτής τόλμησε να ανοίξει τα φτερά του για μια solo καριέρα και ουσιαστικά μια καινούργια αρχή στο χώρο του ελληνικού πενταγράμμου. Θεωρώ ότι με το πέρασμα του χρόνου, ο Κωνσταντίνος Χριστοφόρου κατάφερε να πείσει όλο και περισσότερο το μουσικόφιλο κοινό για την ορθότητα της απόφασής του, είτε με τις αξιοσημείωτες ερμηνείες του και τη δυνατότητα της κατάθεσης των δημιουργικών του ικανότητων είτε με τις συνεργασίες που πέτυχε να πραγματοποιήσει (σε δισκογραφικό επίπεδο ή σε επίπεδο ζωντανών εμφανίσεων) με σημαντικά ονόματα του ελληνικού τραγουδιού.

Η τρίτη, κατά σειρά, δισκογραφική του δουλειά "Ο γύρος του κόσμου" έρχεται για να να επαναπροσδιορίσει εκ νέου τη μουσική του ταυτότητα και πιο συγκεκριμένα, να μας οδηγήσει από τις πρώτες νότες ...να σηκωθούμε από τις καρέκλες μας για ανελέητο ξεφάντωμα και χορό! Το σημαντικό όμως της υπόθεσης είναι ότι αυτό το στοιχείο συνδέεται με την ικανότητα του Κωνσταντίνου Χριστοφόρου να αφουγκράζεται με σεβασμό το παλμό της εποχής, να γράφει σύγχρονα λαϊκά ακούσματα και συγχρόνως να τα ερμηνεύει με το ίδιο πάθος, όπως έκανε παλιότερα και με τους καθαρόαιμους pop ρυθμούς. Κωνσταντίνε, το καινούργιο σου μουσικό προφίλ εκπλήσσει ευχάριστα και ...σου πάει πολύ!


HIGHLIGHTS:

... Φυσικά το ντουέτο με τη συμμετοχή της Κατερίνας Στανίση, που αποτελεί και ένα απ' τα ωραιότερα κομμάτια αυτού του δίσκου ...

... Το κομμάτι "Μόλις χώρισα", που συνοδεύει πλέον τις ανάγκες της ομώνυμης θεατρικής παράστασης. Η αλήθεια είναι ότι ποτέ δεν χαρήκαμε τόσο πολύ για ένα χωρισμό! ...

... Το κομμάτι "Αφήστε με πια" ακολουθεί τη δυναμική του "Κερνάω" του Φοίβου και χωρίς να τη μιμείται, σε κερδίζει απ' τη πρώτη ακρόαση ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Το ένθετο "παίζει" με το τίτλο του δίσκου, γι' αυτό και θα δείτε τον Κωνσταντίνο να ποζάρει συνεχώς μπροστά από τους χάρτες διαφόρων χωρών και να σας ταξιδεύει νοερά στις πόλεις της αρεσκείας του! Είναι πλήρες και περιέχει τους στίχους των τραγουδιών, έναν προς έναν τους συντελεστές ολόκληρης της δουλειάς, αλλά και τα αυθεντικά ringtones των τραγουδιών για το κινητό σας!

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Θα είναι άδικο να ξεχωρίσω κάποια κομμάτια, αφού τουλάχιστον 10 από τα 13 τραγούδια του δίσκου έχουν τα φόντα να εκτοξευθούν στις πρώτες θέσεις των airplays των ραδιοφωνικών σταθμών! Ακούστε τα... δυνατά!

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ο πιο μεγάλος έρωτας
είναι αυτός που δεν αντέχεις
Όσο μακριά του χάνεσαι
τόσο κοντά του τρέχεις...

Ο πιο μεγάλος έρωτας
είναι αυτός που δεν αντέχεις
Όσο και να τον πολεμάς
γυμνός μπροστά του στέκεις"...

(στίχοι: Κωνσταντίνος Χριστοφόρου - "Ο πιο μεγάλος έρωτας")


Music Corner

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Τίτλος CD
"Ο ΓΥΡΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ"
Εταιρεία: MINOS-EMI
Είδος: CD

Διεύθ. Παραγωγής
Σωκράτης Σουμέλας
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Εύη Ευθυμίου
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 49:44
9/2005 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ο δικός μας χειμώνας
02. Βάσανό μου, δυνατό μου
03. Μόλις χώρισα
04. Ο πιο μεγάλος έρωτας
05. Αφήστε με πια
06. Όταν δεν υπάρχει αγάπη
07. Δε φεύγω απόψε
08. Μην έρθεις τώρα
09. Μου 'χει πάρει καιρό
10. Μπράβο αγάπη μου
11. Μίλα (ντουέτο με την Κατερίνα Στανίση)
12. Αστυνομία!
13. Ο γύρος του κόσμου