"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΓΝΗ

Lounge - Διασκευές
Γράφει ο Παύλος Ζέρβας

"Όταν αλλάζει ο καιρός"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αυτές τις μέρες κυκλοφόρησε από τον ΚΑΘΡΕΦΤΗ, το νέο CD "Όταν αλλάζει ο καιρός" με την Αγνή.
Μέσα από μια μεγάλη διαδρομή στο τραγούδι, η Αγνή επιστρέφει ακόμα μια φορά με ένα ξεχωριστό CD που περιέχει καινούρια τραγούδια και εμπνευσμένες επανεκτελέσεις και διασκευές. Πρωτότυπες επιλογές που συνδυάζουν τον κλασικό με τον μοντέρνο ήχο με επιμέλεια παραγωγής από τον Γιάννη Νικολάου. Στα περιεχόμενα του δίσκου ασυνήθιστες επιλογές από ελληνικά και αγγλόφωνα τραγούδια με σύγχρονες ενορχηστρώσεις από τον Τάσο Ζαφειρίου. Ήχος φωτεινός σημερινός και άκουσμα που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε lounge.
Η ποικιλία των ακουσμάτων που περιέχονται στο άλμπουμ συνθέτει ένα ευχάριστο μουσικό πάζλ από τραγούδια ραδιοφωνικά που δίνουν την ευκαιρία στην Αγνή να κινηθεί δημιουργικά στα διαφορετικά αυτά μουσικά είδη.
Το CD ξεκινάει με το Τσάι Γιασεμιού του Λάκη Παπαδόπουλου και της Μαριανίνας Κριεζή σε ρυθμό bossa nova και συνεχίζει με το ιταλικό τραγούδι Io Pensa A Te της Ivana Spagna, με ελληνικούς στίχους του Κώστα Μπαλαχούτη και τίτλο Μια ζωή σ' αγαπώ που δίνει στη τραγουδίστρια την ευκαιρία να ερμηνεύσει ένα εκφραστικό ερωτικό τραγούδι.
Το ψεματάκι είναι το πρώτο από τα 3 τραγούδια του Γιάννη Νικολάου που συμμετέχει και σαν τραγουδιστής στο Να είσαι εδώ στα δύσκολα τραγουδώντας το μαζί με την Αγνή, τραγούδια των Τάσου Βουγιατζή, Αλέξη Καράβεργου, Γιάννη Κιουρτσόγλου, το τραγούδι της Λόλας των Σταύρου Ξαρχάκου και Βαγγέλη Γκούφα κι ένα τραγούδι της Γαλλοαλγερινής τραγουδοποιού Suad Massi με ελληνικούς στίχους του Α. Βεργίδη.
Η έκπληξη του δίσκου είναι ανάμεσα στα τέσσερα Αγγλόφωνα τραγούδια του δίσκου εκτός από τις διασκευές στα (Greenfields, Rose Garden, Sugartime) περιλαμβάνεται και το τραγούδι Summer Dream των Βαγγέλη Παπαθανασίου και Γιώργου Παπαστεφάνου από την κινηματογραφική ταινία Επιχείρηστς Απόλλων και κυκλοφορεί για πρώτη φορά. Ο δίσκος ολοκληρώνεται με την ορχηστρική εκτέλεση του Greenfields.
Στο CD "Όταν αλλάζει ο καιρός" η Αγνή δίνει το καλύτερο εαυτό της, και μας χαρίζει μοναδικές ερμηνείες που μας ξεναγούν σε ένα σημερινό μουσικό τοπίο με άποψη και στυλ.

Καλή ακρόαση!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια από τις παλιές καλές φωνές του ελληνικού πενταγράμμου και συγχρόνως μια από τις πιο σεμνές παρουσίες, επιστρέφει αρκετά χρόνια μετά τη τελευταία της δουλειά και καταφέρνει να κυκλοφορήσει ένα cd "κομμένο και ραμμένο" στα μέτρα της φωνής της και του γενικότερου προφίλ της! Μπορεί τα περισσότερα τραγούδια του album "όταν αλλάζει ο καιρός" να μην είναι δικά της αλλά διασκευασμένα, όμως οι lounge εκτελέσεις (με προεκτάσεις πότε προς το λαϊκό και πότε προς το pop) και οι πολύ καλές ερμηνείες τους δίνουν ένα εντελώς νέο στυλ, το οποίο έρχεται στα μέτρα της τραγουδίστριας.

Εξαιρετική στην ερμηνεία του "summer dream" (ή καλύτερα σκέτη ..."απόλαυση") της κινηματογραφικής επιτυχίας των Βαγγέλη Παπαθανασίου - Γιώργου Παπαστεφάνου και άψογη σε τραγούδια που τόλμησε να διασκευάσει αν και είχαν κάνει ήδη μεγάλη επιτυχία από άλλες φωνές. Το all time classic "τσάι γιασεμιού", το χιλιοτραγουδισμένο "greenfields", το "δεν έχει αρχή" των Σταύρου Ξαρχάκου και Βαγγέλη Γκούφα από την κινηματογραφική "Λόλα", το "ψεματάκι", οι "μεγάλες κουβέντες", το ιταλόφερτο "io penso a te" με τον ελληνικό τίτλο "μια ζωή σ' αγαπώ", το αγαπημένο μου "rose garden", το "ας ερχόσουν" διασκευή του γαλλικού "le bien et le mal" και πολλά ακόμα η Αγνή τα "απογειώνει" ερμηνεύοντάς τα με τρόπο πραγματικά μοναδικό!

Δεν θα πρέπει όμως να παραβλέψουμε πως μεγάλο ρόλο στο αποτέλεσμα έχουν παίξει φυσικά οι εμπνευσμένες ενορχηστρώσεις του Τάσου Ζαφειρίου, αλλά και η συμμετοχή του Γιάννη Νικολάου ως υπεύθυνου της όλης παραγωγής.

Είμαι σίγουρος πως αγοράζοντας αυτό το cd όχι απλώς δεν θα μετανιώσετε τα ευρώ που θα δώσετε αλλά στο τέλος - παρά τη σημαντική του διάρκεια, σχεδόν μίας ώρας - θα πείτε ..."τελείωσε κι όλας;;;"!


HIGHLIGHTS:

... Η εκτέλεση του "summer dream" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Όμορφο το εξώφυλλο αλλά πολύ φτωχό το ένθετο που στις 8 σελίδες του αναγράφει απλώς τους τίτλους των τραγουδιών και τους συντελεστές, συνοδεία δύο φωτογραφιών της Αγνής... Θα περίμενα κάτι καλύτερο εδώ...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
Δεν μπαίνω στη διαδικασία να ξεχωρίσω γιατί ...θα τα γράψω όλα! Ωστόσο θα σημειώσω τα εξαιρετικά "summer dream", "greenfields", "rose garden" αλλά και το ερωτικό "μια ζωή σ' αγαπώ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Ας ερχόσουνα κοντά μου κάποια νύχτα σαν κι αυτή
να κρυφτείς στα όνειρά μου είναι η πόρτα μου ανοιχτή
μα ούτε να αλλάξεις γνώμη, ούτε να μου πεις συγνώμη
δεν μπορώ να ξαναζήσω όπως παλιά
τ' αύριο να μη φοβάμαι, τίποτα να μη θυμάμαι
τίποτ' άλλο πια από τα πρώτα σου φιλιά.

Ας ερχόσουνα μια μέρα, τέτοια μέρα φωτεινή
για να δώσεις στη σιωπή αέρα, στη χαρά φωνή
μα ούτε να αλλάξεις γνώμη, ούτε να μου πεις συγνώμη
δεν μπορώ να ξαναζήσω όπως παλιά
τ' αύριο να μη φοβάμαι, τίποτα να μη θυμάμαι
τίποτ' άλλο πια από τα πρώτα σου φιλιά"...

(ελληνικοί στίχοι: Α Βεργίδη / "Ας ερχόσουν" - "Le bien et le mal")


Music Corner

ΑΓΝΗ

Τίτλος CD
"ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ"
Εταιρεία: ΚΑΘΡΕΦΤΗΣ ΗΧΩΝ ΑΛΗΘΙΝΩΝ
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Γιάννης Νικολάου
Ενορχήστρωση
Τάσος Ζαφειρίου
Φωτογραφίες
Κυριάκος Παναγούλης
Artwork
Γρηγόρης Ηλιόπουλος
1 CD 15 Tracks
Διάρκεια CD: 52:47
2/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τσάι γιασεμιού
02. Μια ζωή σ' αγαπώ (Io penso a te)
03. Τίποτα δεν είναι απλό
04. Greenfields
05. Ψεματάκι
06. Summer dream
07. Μεγάλες κουβέντες
08. Όταν αλλάζει ο καιρός
09. Να είσαι εδώ στα δύσκολα (ντουέτο με τον Γιάννη Νικολάου)
10. Ας ερχόσουν (Le bien et le mal)
11. Δεν έχει αρχή (Λόλα)
12. Όλα είναι εδώ
13. Rose garden
14. Sugartime
15. Greenfields (ορχηστρικό)