"κλικ για μεγέθυνση"
ΝΑΝΣΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Λαϊκά / Pop
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας

"Ξέρω ποια είμαι"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μάθαμε ... ποια είναι η Νάνσυ Αλεξιάδη μέσα από το Fame Story 3.
Οι σέξι εμφανίσεις της, η ακαταμάχητη ομορφιά της, η νεανική διάθεση, η λάμψη και η φρεσκάδα της την εκτίναξαν γρήγορα στα ύψη της δημοτικότητας. Οι live εμφανίσεις της αυτόν το χειμώνα στο πλάι του Νίκου Κουρκούλη και του Χρήστου Δάντη στο ΓΚΑΖΙ απέδειξαν ότι η Νάνσυ διαθέτει αμεσότητα και άνεση στη σκηνική της παρουσία.
Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά αποτέλεσαν και τα κριτήρια επιλογής της ως το ιδανικό πρόσωπο για να ερμηνεύσει το τραγούδι της τηλεοπτικής καμπάνιας γνωστού μηνιαίου περιοδικού μόδας.
Το «Ξέρω ποια είμαι», σε μουσική Δημήτρη Κοντόπουλου και στίχους Νίκου Γρίτση, το οποίο έχουμε ήδη δει να ερμηνεύει στο τηλεοπτικό spot μαζί με τα top - models της χώρας μας, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Νίκου Περράκη, είναι το α' single της πρώτης δισκογραφικής δουλειάς της Νάνσυς Αλεξιάδη, που μόλις κυκλοφόρησε από τη Heaven, με τον ομώνυμο τίτλο.
Ένα album που συστήνει τη Νάνσυ δισκογραφικά περιέχοντας 13 νέα τραγούδια που κινούνται σε ρυθμούς ποπ-ελαφρολαϊκούς.
Στη μουσική συναντάμε τα ονόματα του Δημήτρη Κοντόπουλου, Κωνσταντίνου Παντζή, Αντώνη Σκόκου, σε στίχους του Νίκου Γρίτση, Γιάννη Λιόντου, Παναγιώτη Φαλάρα, Μάρκου Κοντοπίδη, Γιάννη Ρεντούμη.
Μουσική και στίχους σε 3 τραγούδια έγραψε ο Ανδρέας Μπονάτσος. Χορευτική νότα του album το γνωστό τραγούδι «Μείνε» του Δημήτρη Παρασκευόπουλου, που έχει ερμηνεύσει ο Γιώργος Καμπουρίδης, σε remix Valentino και Χριστόδουλου Σιγανού.
ΝΑΝΣΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ-«ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ»: Μια νεανική ματιά στο λαϊκό τραγούδι από μια ακαταμάχητη παρουσία που εσείς αναδείξατε!


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Αν η ..."μοιραία" γυναίκα του Fame Story II ήταν η Μάρω Λύτρα, η διάδοχός της στο Fame III ήταν αναμφισβήτητα η Νάνσυ Αλεξιάδη! Η όμορφη Νάνσυ κυκλοφορεί το ντεμπούτο album της με το οποίο "εξαργυρώνει" τη συμμετοχή της στο γνωστό τηλεοπτικό reality. Στόχος επετεύχθη και η καριέρα της στο τραγούδι ξεκινάει ουσιαστικά κάπου εδώ...

Το cd της - αντίθετα με αυτό της Μάρως - έχει πολλά "πιασάρικα" κομμάτια και αναμένεται να δώσει αρκετά χιτάκια. Ηχητικά μου θύμισε το πολύ επιτυχημένο "κόκκινο" της Έλλης Κοκκίνου, μου έδωσε δηλαδή την εντύπωση σαν ο στόχος να ήταν να γίνει ένα album με ανάλογα ακούσματα.

Λαϊκά, pop, μπαλάντες, τα πάντα υπάρχουν μέσα στο cd και μπορεί σαν τραγούδια να μη διεκδικούν διαχρονικές αξίες, ωστόσο έχουν τη δυναμική να κρατήσουν τη Νάνσυ στο προσκήνιο μέχρι το επόμενο cd της... Σίγουρη επιτυχία βλέπω για το "ημερομηνία λήξης" των Αντώνη Σκόκου - Μάρκου Κοντοπίδη, το "αλήτη μου" των Αντώνη Σκόκου - Πάνου Φαλάρα και το "ένα ψέμα" των Κωνσταντίνου Παντζή - Γιάννη Λιόντου. Από τα "ποπάκια" ξεχωρίζω το "πιο σίγουρα" ένα πολύ μελωδικό τραγούδι του Ανδρέα Μπονάτσου. Πολύ μελωδικό είναι και το "μόνο μια φορά" των Δημήτρη Κοντόπουλου και Γιάννη Ρεντούμη. Στα ..."love songs" ξεχωρίζει η μπαλάντα του Ανδρέα Μπονάτσου "λάθη"...

Το τραγούδι που δίνει τον τίτλο του στο cd "ξέρω ποια είμαι", είναι ένα dance κομμάτι των Δημήτρη Κοντόπουλου - Νίκου Γρίτση. Έχω ακούσει και καλύτερα ανάλογα τραγούδια από τον Κοντόπουλο. Στο cd θα ακούσετε και το "μείνε" που οι πιο ...λαϊκοί θα τα θυμούνται όταν πριν μερικά χρόνια είχε γίνει επιτυχία από τον Γιώργο Καμπουρίδη. Οι "μετρ" των dance διασκευών Valentino και Χριστόδουλος Σιγανός του έκαναν το σχετικό ...ρεκτιφιέ και περιμένουν να δουν τις επιδόσεις του! Προσωπικά δεν πιστεύω πως έχει τη δυναμική του "γλύκα γλύκα" της Κελεκίδου, του πιο πρόσφατου και ανάλογου δηλαδή ηχητικού "ρεκτιφιέ" του γνωστού διδύμου!

Το resume είναι ότι η Νάνσυ Αλεξιάδη καταφέρνει να έχει ένα δυνατό cd στο ξεκίνημά της και στο χώρο της θα αποτελέσει ένα σημαντικό εφόδιο για τη συνέχεια.


HIGHLIGHTS:

... Το cd διαθέτει πολλά hits ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Δεν μου αρέσει το εξώφυλλο με τα τεράστια γράμματα που μοιάζουν να ...διαγράφουν τη φωτογραφία της τραγουδίστριας. Το ένθετο διαθέτει τα κλασικά... Στίχους και φωτογραφίες. Στο τέλος υπάρχει και ένα σημείωμα της Νάνσυ.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Αλήτη μου", "Ημερομηνία λήξης", "Πιο σίγουρα", "Μόνο μια φορά", "Ένα ψέμα", "Λάθη", "Προσπαθώ"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Πες μου ποιο φεγγάρι να κοιτάζεις
σε ποιον ουρανό το χρώμα αλλάζεις
πες μου αν ποτέ σου μ' αγαπούσες
όταν μες στα μάτια με κοιτούσες.

Μόνο μια φορά, όπως παλιά
αγκάλιασέ με πάλι
μόνο μια στιγμή, γλυκό φιλί
στα χείλη μου να βάλεις"...

(στίχοι: Γιάννης Ρεντούμης - "Μόνο μια φορά")


Music Corner

ΝΑΝΣΥ ΑΛΕΞΙΑΔΗ

Τίτλος CD
"ΞΕΡΩ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ"
Εταιρεία: HEAVEN
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Νίκος Καραγιάννης
Φωτογραφίες
Γιώργος Καλφαμανώλης
Artwork
Άγγελος Παντελίδης
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 45:40
3/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Ξέρω ποια είμαι
02. Μείνε
03. Προσπαθώ
04. Μην το αργείς
05. Λάθη
06. Αλήτη μου
07. Ένα ψέμα
08. Ημερομηνία λήξης
09. Είσαι παντού
10. Πόσο ν' αντισταθώ
11. Πιο σίγουρα
12. Χαράματα
13. Μόνο μια φορά