"κλικ για μεγέθυνση"
ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Music Corner

"Νύχτες από φως"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Περίπου 10 χρόνια μετά την τελευταία τους συνεργασία, ο Γιώργος Αλκαίος συναντά και πάλι τον Μίλτο Καρατζά. «Με λίγο τρακ» συστήθηκε η συνεργασία των δυο αντρών την πρώτη φορά, και τώρα, έπειτα από μια ολόκληρη δεκαετία, έρχονται να μας μεταφέρουν σε «Νύχτες από φως».
Ο Γιώργος Αλκαίος ανήκει πλέον στην VIRUS MUSIC και η συνεργασία αυτή σφραγίζεται με την κυκλοφορία του καινούργιου του cd με τίτλο «Νύχτες από φως». Πρόκειται για ένα album-πρόταση που συγκεντρώνει τις υπογραφές γνωστών δημιουργών του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού που εμπιστεύθηκαν τον Γιώργο Αλκαίο, στηρίζοντας το νέο του δισκογραφικό βήμα.
«Τελευταία φορά» τιτλοφορείται το τραγούδι που έχει ήδη ξεχωρίσει από το νέο cd και ακούγεται από τους μεγαλύτερους ραδιοφωνικούς σταθμούς της χώρας. Πρόκειται για μια μπαλάντα σε μουσική του Αντώνη Σκόκου και στίχους του Μάρκου Κοντοπίδη.
Και σε αυτή τη δουλειά, ο Γιώργος Αλκαίος υπογράφει τη μουσική αλλά και τους στίχους τραγουδιών που ερμηνεύει. Στο «Νύχτες από φως» γνωρίζουμε και πάλι τον Γιώργο στα χνάρια του χθες αλλά με ήχους του σήμερα. Σε τέσσερα τραγούδια συνεργάζεται στιχουργικά με την Νίκη Σπυροπούλου. Το «Θα μεθύσω» αλλά και το «Έτσι μεγάλωσα», στο οποίο συμμετέχει ο τραγουδιστής της R'n'B μουσικής σκηνής, Βο, είναι δυο από αυτά που σίγουρα θα ξεχωρίσουν.
Ο Γιώργος Αλκαίος ερμηνεύει μπαλάντες, έντεχνο ροκ, R'n'B μέχρι και παραδοσιακούς ήχους, όπως το «Να 'ξερές» σε μουσική του Λάζου Ιωαννίδη και στίχους του ίδιου του ερμηνευτή. Πρόκειται για ένα τραγούδι σε ποντιακούς ρυθμούς με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Γιώργου Ιωαννίδη.
«Φύγε εσύ, έλα εσύ» είναι ο τίτλος του τραγουδιού που ερμηνεύει ο Γιώργος Αλκαίος στους τίτλους της ομώνυμης σειράς της τηλεόρασης του Alpha, σε στίχους Νίκου Σαρρή και μουσική του Γιώργου. Προσέξτε επίσης το τραγούδι «Μ' όλους αυτούς».
Στην πιο ώριμη καλλιτεχνική του στιγμή, ο Γιώργος Αλκαίος επιδιώκει για μια ακόμη φορά να αφήσει την προσωπική του σφραγίδα στη σύγχρονη μουσική σκηνή.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Σχεδόν δύο χρόνια μετά την τελευταία του κυκλοφορία ο Γιώργος Αλκαίος επιστρέφει με νέο album, σε νέα δισκογραφική, τη Virus.

Στα περισσότερα από τα κομμάτια του δίσκου τη μουσική υπογράφει ο ίδιος, όπως κάνει άλλωστε σχεδόν πάντα στους δίσκους του ενώ συμμετέχει σε αρκετά και στιχουργικά. Τραγούδια κεφάτα που θα του δώσουν υλικό στις εμφανίσεις του, όμως δυστυχώς λείπουν οι μπαλάντες, ένα είδος που υποστηρίζει πολύ καλά. Με εξαίρεση το "Τελευταία Φορά" των Αντώνη Σκόκου και Μάρκου Κοντοπίδη, δεν υπάρχει κάποιο άλλο τραγούδι σε ανάλογο ύφος.

Στο δίσκο αυτό δοκιμάζεται και σε πιο παραδοσιακούς ήχους όπως το νησιώτικο "Όχι" και το "Να' Ξερες" σε ποντιακό ρυθμό, το οποίο υπάρχει δύο φορές στο δίσκο. Μια με τη συμμετοχή του τραγουδιστή Γιώργου Ιωαννίδη και μια χωρίς αυτόν, με την πρώτη να υπερτερεί κυρίως λόγω των ποντιακών στίχων.

Ο δίσκος "κλείνει" με το "Φύγε Εσύ, Έλα Εσύ", τραγούδι τίτλων της ομώνυμης σειράς που δεν τα πήγε καλά τη φετινή σεζόν και δυστυχώς δεν έχει λόγο ύπαρξης μέσα σε αυτή τη δουλειά. Μάλλον ως δώρο προς όσους θαυμαστές που το έψαχναν μπήκε στο δίσκο.

Οι "Νύχτες από Φως" ή αλλιώς "νύχτες έμπνευσης" όπως λεει και ο ίδιος στο σημείωμά του μέσα στο CD είναι ένας δίσκος που στο μεγαλύτερο μέρος του θυμίζει Αλκαίο από τα παλιά. Υπάρχουν βέβαια και κομμάτια που είναι αρκετά αδύναμα, θα έχει όμως απήχηση κυρίως στους fans του, χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα κακό, μιας και υπάρχει αρκετός κόσμος που τον στηρίζει εδώ και χρόνια.


HIGHLIGHTS:

... το ποντιακό "Να' Ξερες" με τη συμμετοχή του Γιώργου Ιωαννίδη ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Στα χρώματα και το ύφος του εξωφύλλου. Περιλαμβάνονται οι στίχοι, σημείωμα του τραγουδιστή καθώς και φωτογραφίες του που δεν τον κολακεύουν ιδιαίτερα.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Τελευταία Φορά", "Άσε με", "Κομμάτια"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

Εγώ μεγάλωσα με χώματα πάνω στα γόνατα
Τα πήρες όλα απ' την αρχή, ένα ταξίδι η μουσική
Εγώ κολύμπησα σε θάλασσες, σκοτεινές, βαθιές
Ένα ταξίδι δίχως όρους ψάχνει για συνοδοιπόρους
Εγώ τα όνειρα που έκανα ποτέ δεν έφτανα
Τα μάτια σου, γεμάτες νύχτες
Και στης ψυχής μου τις κρυφές γωνιές, μόνος μου έκλαιγα
Γεμάτες φίλους και αλήτες

(στίχοι: Νίκη Σπυροπούλου, Γιώργος Αλκαίος - "Έτσι Μεγάλωσα")


Music Corner

ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΛΚΑΙΟΣ

Τίτλος CD
"ΝΥΧΤΕΣ ΑΠΟ ΦΩΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Παραγωγή
Γιώργος Αλκαίος
Φωτογραφίες
Ντίνος Διαμαντόπουλος
Artwork
Δήμητρα Ζαμπούρα
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 59:35
12/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Τελευταία φορά
02. Θα μεθύσω
03. Άσε με
04. Όχι
05. Με όλους αυτούς
06. Έτσι μεγάλωσα (συμμετέχει ο Bo)
07. Όσο υπάρχω
08. Να 'ξερες
09. Την καρδιά μου ραγίζεις
10. Κομμάτια
11. Ασ' το
12. Εδώ
13. Να 'ξερες (συμμετέχει ο Γιώργος Ιωαννίδης)
14. Φύγε εσύ, έλα εσύ

MC Team ID