"κλικ για μεγέθυνση"
ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Pop / Λαϊκά
Γράφει ο
Παύλος Ζέρβας
pavloszervas@musiccorner.gr

"Αμαρυλλίς"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αμαρυλλίς το λουλούδι:
Το υπέροχο άνθος της αμαρυλλίδας είναι μοναδικό. Η πραγματικά εξωτική ομορφιά αυτών των τεράστιων λουλουδιών έχει αυξήσει τη ζήτηση τους τα τελευταία χρόνια. Σε διάστημα τεσσάρων με πέντε εβδομάδων μπορείτε να έχετε μια συναρπαστική συγκομιδή λουλουδιών. Κάθε βολβός αμαρυλλίδας αποδίδει τέσσερα λουλούδια σε κάθε στέλεχος. Οι βολβοί μεγάλου μεγέθους μπορούν να δώσουν και δεύτερο στέλεχος. Το άνθος της αμαρυλλίδας έχει μεγάλη ποικιλία χρωμάτων και διαρκεί τουλάχιστον δύο εβδομάδες.

Αμαρυλλίς η τραγουδίστρια:
Τη γνωρίσαμε ως μέλος του συγκροτήματος EXIS, που έκανε αίσθηση για τον ιδιαίτερο ήχο του και τις ξεχωριστές pop προτάσεις του.
Η Αμαρυλλίς, η τραγουδίστρια του group, που ακολουθεί πλέον ανεξάρτητη μουσική πορεία, υπόσχεται να ταράξει τα νερά της δισκογραφίας με την εκπληκτική φωνή και την εντυπωσιακή παρουσία της.
Η πρώτη ολοκληρωμένη δισκογραφική δουλειά της Αμαρυλλίδας μόλις κυκλοφόρησε από τη Virus Music και τιτλοφορείται με το όνομα της.
To album κινείται σε pop ύφος και φέρει την υπογραφή καταξιωμένων δημιουργών, όπως ο Χριστόφορος Γερμενής, ο οποίος έγραψε τη μουσική όλων των τραγουδιών. Τους στίχους έγραψαν οι Τάσος Βουγιατζής, Νίκος Γρίτσης και Γιάννης Μπαγουλής.
Ακούστε δυνατά το «Φοβάμαι», μια εκπληκτική pop δημιουργία που έχουν ήδη αγαπήσει τα ραδιόφωνα, αλλά και το «Χωρίς εσένα» και αφήστε τη μοναδική φωνή της Αμαρυλλίδας να σας ταξιδέψει. Την επιμέλεια παραγωγής του album υπογράφει ο Βασίλης Γκίνος.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Μια τραγουδίστρια που ήδη είχε δώσει διαπιστευτήρια σε pop ήχους με τους Exis, κυκλοφορεί τώρα το πρώτο της προσωπικό album. Πρόκειται για καλή φωνή που την είχαμε εντοπίσει από το cd single που είχε κυκλοφορήσει με τους Exis πριν 3 χρόνια. Ωστόσο ο ήχος του πρώτου της προσωπικού album έχει και αρκετά στοιχεία λαϊκά ή έστω αυτό που λέμε λαϊκοπόπ, ξεφεύγοντας από τον ξεκάθαρο pop ήχο των Exis. Να σας θυμήσω πως τότε η μεγάλη της επιτυχία ήταν το "είναι η πρώτη φορά", ένα τραγούδι που μας άρεσε πολύ και υπήρχε στο cd single που κυκλοφόρησαν οι Exis με την Αμαρυλλίδα ως τραγουδίστρια τους. Για να είμαι ειλικρινής θα προτιμούσα να ακούσω τη τραγουδίστρια σε ανάλογα κομμάτια, όμως στο παρόν album τα πράγματα είναι λίγο πιο μπερδεμένα. Για παράδειγμα το "εκτέλεση αγάπης" έχει στοιχεία pop, λαϊκά και παρέμβαση rap από τον Bo!

Πάντως καλά τραγούδια που θα διεκδικήσουν το χρόνο τους στα ραδιόφωνα υπάρχουν και τα εντοπίζω κυρίως στο "μαζί σου" (το πιο pop κομμάτι του album), στο "είμαι 'δω" και στο ταξιδιάρικο "χαμένες αγάπες". Καλή είναι και η μπαλάντα "χωρίς εσένα" ενώ το "φοβάμαι" ακούγεται ήδη αρκετά.

Συνοπτικά έχουμε να κάνουμε με μια τραγουδίστρια που δεν διαθέτει απλώς καλή εμφάνιση αλλά και αξιόλογη φωνή και ένα album που έχει καλές στιγμές, αλλά προσωπικά θα ήθελα στο μέλλον να την ακούσω σε πιο καθαρό pop ήχο...


HIGHLIGHTS:

... Το τραγούδι "μαζί σου" ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Τίποτα το ιδιαίτερο εδώ, καθώς έχουμε ένα μικρό τετρασέλιδο με απλή αναφορά σε τίτλους και συντελεστές.

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μαζί σου", "Χαμένες αγάπες", "Είμαι 'δω", "Χωρίς εσένα", "Φοβάμαι"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Κλείσε τα μάτια σου
κλείστα κι ο χρόνος μετράει από τώρα
κράτα με φύγαμε
ένα ταξίδι μακριά απ' όλα αυτά.

θά 'ναι η αγάπη μας
μια περιπέτεια σ' άγνωστη χώρα
κι εμείς οι ήρωες
κανείς και τίποτα δεν μας νικά
κλείσε τα μάτια σου...

Μαζί σου στο παντού στο πουθενά
κι ας είναι ένα ταξίδι τελευταίο
μαζί σου θέλω να 'μαι στη δική σου αγκαλιά
γιατί δεν είναι τίποτα τυχαίο"...

(στίχοι: Τάσος Βουγιατζής - "Μαζί σου")


Music Corner

ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ

Τίτλος CD
"ΑΜΑΡΥΛΛΙΣ"
Εταιρεία: VIRUS MUSIC
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Βασίλης Γκίνος
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Τζένη Καρέτση
1 CD 12 Tracks
Διάρκεια CD: 48:47
7/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Χωρίς εσένα
02. Θα σ' τ' ορκιστώ
03. Φοβάμαι (extended version)
04. Μαζί σου
05. Είμαι 'δω
06. Εκτέλεση αγάπης (συμμετέχει ο Bo)
07. Ακόμα είσαι 'δω
08. Χαμένες αγάπες
09. Το βέλος
10. Έρχεται βροχή
11. Θα συναντιόμαστε
12. Φοβάμαι (radio edit)