"κλικ για μεγέθυνση"
ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Music Corner

"Μην πεις ποτέ"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

«Μην πεις ποτέ...»: προτροπή; συμβουλή; Προσωπική εμπειρία; Ή απλά ένας τίτλος;
Το καινούργιο cd του Χρήστου Δάντη, είναι ένα ακόμα προσωπικό στοίχημα και ο τίτλος του το δηλώνει με τρόπο ειλικρινή έως και εξομολογητικό!
Ένας παραγωγός που κάθεται απέναντι στον εαυτό του να τον πείσει για τις επιλογές του, ένας συνθέτης που κάθε φορά αποφεύγει με επιτυχία την παγίδα της επανάληψης, ένας τραγουδιστής που ακούει, υπακούει και εκτελεί μέσα σε όλη αυτή την άναρχη διαδικασία! Τρεις πρωταγωνιστικοί ρόλοι για έναν, ένας αγώνας δρόμου και αντοχής και η κορδέλα του τερματισμού ένα καινούργιο cd!
Ο Χρήστος Δάντης κάθεται λίγο πιο πίσω αυτή τη φορά και εμπιστεύεται στη νέα του δισκογραφική δουλειά συναδέλφους του, αξιόλογους και καταξιωμένους δημιουργούς στο στίχο και στη μουσική και μετατρέπει την κούρσα σε σκυταλοδρομία.
13 ερωτικά τραγούδια σε ροκ και ποπ ενορχηστρώσεις ενισχύουν τον τίτλο «Μην πεις ποτέ», μιας και ο Χρήστος Δάντης μέσα σε διαρκή αναζήτηση νέων μουσικών διαδρομών δεν αποκλείει ποτέ και τίποτα ως ενδεχόμενο επόμενο δισκογραφικό εγχείρημα.
Στα τέσσερα τραγούδια που έχει γράψει ο ίδιος τη μουσική, τους στίχους υπογράφουν ο Αντώνης Βιλλιώτης στο ομότιτλο «Μην πεις ποτέ» και ο Δημήτρης Τσάφας στα «Χάρισμα σου», «Απών» και «Ραντεβού στα όνειρα σου».
Το πρώτο single του album «Δεν ανήκεις εκεί» ανήκει στους Κωνσταντίνο Παντζή, μουσική, και Γιάννη Λιόντα, στίχος.
Ο Σταμάτης Γονίδης βάζει τη μουσική στους στίχους της Αγγελικής Μακρυνιώτη και στη συνέχεια τη βαριά δήλωση - κατηγορία στο στόμα του Χρήστου Δάντη «Εσύ δεν ξέρεις ν' αγαπάς».
Ο Αντώνης Στεφανίδης κατέχει πολύ ιδιαίτερη θέση στο album αυτό. Ο Χρήστος Δάντης διασκεύασε και ερμήνευσε με τον δικό του χαρακτηριστικό τρόπο το τραγούδι του Στεφανίδη, σε στίχους Σώτιας Τσώτου, «Για σένανε μπορώ», τη μεγάλη επιτυχία της Μαρινέλλας τη δεκαετία του '70, τραγούδι που κυκλοφόρησε το καλοκαίρι σε cd single και συμπεριλαμβάνεται και σε αυτό το cd και σε remix που υπογράφει ο Ηλίας Πανταζόπουλος.
Η συνεργασία του Αντώνη Στεφανίδη με τον Πάνο Φαλάρα έδωσε στον Χρήστο Δάντη το 2006 δύο τραγούδια το «Σταγόνες» και το «Αόρατα σύνορα», με τη στόφα του κλασικού.
Ο Κωνσταντίνος Παντζής υπογράφει τη μουσική σε τρία ακόμα τραγούδια, στο «Ένα λεπτό» όπου έχει γράψει και το στίχο μαζί με το Στάθη Λουλουδόπουλο, στο «Απαίτηση» σε στίχο Αλέξανδρου Κασιούλα και στο «Παραμύθια» σε στίχο Ποσειδώνα Γιαννόπουλου.
Και τέλος, ο Αχιλλέας Δαντίλης γράφει τη μουσική για τους στίχους του Δημήτρη Τσάφα στο «Έλα στη δική μου θέση».
Το καινούργιο cd του Χρήστου Δάντη «Μην πεις ποτέ» είναι μια πολυσυλλεκτική δουλειά, βασισμένη στο ταλέντο των δημιουργών, στην πρωτοτυπία της έμπνευσης και στη δύναμη της ερμηνείας.


ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ MUSIC CORNER

Και εκεί που ακούς το πρώτο τραγούδι του νέου cd του Χρήστου Δάντη και λες πως να, κάτι άλλαξε και γύρισε σε παλιότερες καλές εποχές, η "καψολαϊκούρα" του δεύτερου track έρχεται να ανατρέψει την αρχική εντύπωση. Τελικά το cd "τσουλάει" με λαϊκόποπ συνθέσεις και στίχους "σ' αγαπώ - μ' αγαπάς, σε μισώ - μ' απατάς" κλπ κλπ! ¶λλο ένα cd που - για μένα τουλάχιστον - δεν θ' ακούσουμε τον παλιό καλό Δάντη. Καλύτερο βέβαια το album από εκείνο το περσινό "κατά βάθος" που δεν θέλω ούτε να το σκέφτομαι! Όμως κι αυτό δεν βλέπω τι έχει να προσφέρει στη καριέρα ενός καλλιτέχνη που έχει αποδείξει τις δυνατότητές του αλλά τελευταία αναλώνεται με επιμονή σε κομμάτια χωρίς ουσία και στόχο. Μπερδεμένο album που γέρνει κάποιες στιγμές σε πιο ηλεκτρικό ήχο όμως η γεύση που σου αφήνει στο τέλος είναι "λαϊκοπόπ".

Καλές στιγμές μόνο τα "σταγόνες", "μην πεις ποτέ" και "ένα λεπτό". Στο cd Θα ακούσετε σε διασκευή και τη μεγάλη επιτυχία της Μαρινέλλας "για σένανε μπορώ". Καμιά σχέση βέβαια η δυναμική του πρωτότυπου τραγουδιού με την απίστευτη ερμηνεία της Μαρινέλλας με αυτή τη διασκευή, που πάντως δεν τη θεωρώ κακή. Βέβαια για το remix που υπάρχει στο τέλος ούτε λόγος. Δεν ταιριάζει καθόλου στο τραγούδι. Είπαμε να το εκμοντερνίσουμε αλλά όχι κι έτσι... Υπάρχει σκόμα το "ραντεβού στα όνειρά σου" τραγούδι που το καλοκαίρι ακουγόταν σχεδόν σαν σήμα κατατεθέν γνωστού ραδιοφωνικού σταθμού και έγινε θέλοντας και μη επιτυχία λόγω ...πλύσης εγκεφάλου!


HIGHLIGHTS:

... --- ...


ΕΝΘΕΤΟ CD:
Φωτογραφίες και στίχοι σε ασπρόμαυρο φόντο. Το εξώφυλλο δεν διέπεται από καμιά πρωτοτυπία ούτε και ιδιαίτερη έμπνευση...

ΞΕΧΩΡΙΣΑΜΕ:
"Μην πεις ποτέ", "Σταγόνες", "Ένα λεπτό", "Απών", "Έλα στη δική μου θέση"...

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΝ ΟΙ ΣΤΙΧΟΙ:

"Τρέχουν απ' τα μάτια μου
του πόνου οι σταγόνες
πήρες τα καλοκαίρια μου
και άφησες χειμώνες
όνειρα κι όρκους μια ζωής
σκόρπισες σ' ένα βράδυ
σκότωσες ότι αγαπώ
μ' ένα κλεμένο χάδι"...

(στίχοι: Πάνος Φαλάρας - "Μην πεις ποτέ")


Music Corner

ΧΡΗΣΤΟΣ ΔΑΝΤΗΣ

Τίτλος CD
"ΜΗΝ ΠΕΙΣ ΠΟΤΕ"
Εταιρεία: COLUMBIA
SONY BMG
Είδος: CD

Επιμ. Παραγωγής
Χρήστος Δάντης
Φωτογραφίες
Ιάκωβος Καλαϊτζάκης
Artwork
Δημήτρης Ρεκουνιώτης
1 CD 14 Tracks
Διάρκεια CD: 55:28
12/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 

 

 

 


Τα τραγούδια του cd

01. Μην πεις ποτέ
02. Δεν ανήκεις εκεί
03. Χάρισμά σου
04. Απών
05. Εσύ δεν ξέρεις ν’ αγαπάς
06. Σταγόνες
07. Ένα λεπτό
08. Αόρατα σύνορα
09. Για σένανε μπορώ
10. Απαίτηση
11. Έλα στη δική μου θέση
12. Παραμύθια
13. Ραντεβού στα όνειρά σου
14. Για σένανε μπορώ (Elias P. Remix)