"κλικ για μεγέθυνση"
ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Τελετή Έναρξης Eurovision 2006
Music Corner

"A song of life"

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το βράδυ της 20ης Μαΐου 2006 εκατόν πενήντα εκατομμύρια Ευρωπαίοι τηλεθεατές παρακολούθησαν έκπληκτοι την ελληνική τελετή έναρξης του Ευρωπαϊκού Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision στην Αθήνα. Οι Έλληνες τηλεθεατές (ποσοστό τηλεθέασης 92%!) άκουσαν τη Φωτεινή Δάρρα, που ερμήνευσε σε μουσική και στίχους του Δημήτρη Παπαδημητρίου το "A Song Of Life" ("Το Τραγούδι της Ζωής"). Οι στίχοι μιλούν για το Τραγούδι, που σαν είδος Τέχνης γεννήθηκε στην Ελλάδα ήδη από την Ομηρική εποχή και από τότε συνεχίζει να ξετυλίγεται μαζί με την ζωή μας.
Το σπάνιο πολυδιάστατο ηχόχρωμα, η ερμηνεία, η παρουσία αλλά και οι φωνητικές δυνατότητες της Φωτεινής Δάρρα την έκαναν αυτόματα ευρύτατα γνωστή, γενικεύοντας την ιδιαίτερη εντύπωση που είχε προκαλέσει με προηγούμενες της επιτυχίες. Τραγούδια από μεγάλα σήριαλ όπως: "Οι Μάγισσες της Σμύρνης" με "Το Στάλσιμο" (Ποίημα του Διονύση Καψάλη), "Λένη" με το "Τρέχει το Νερό" (Στίχοι Νίκου Γκάτσου), "Φεύγα" (Στίχοι Γιώργου Κορδέλλα) αλλά και από τον πρώτο προσωπικό της δίσκο, το "Δελτίο Ανέμων" με το "Σ' αγαπώ" (Ποίημα του Ράινερ Μαρία φον Ρίλκε, απόδοση Κωστή Παλαμά) είχαν ήδη δώσει το στίγμα της άφιξης μιας νέας μεγάλης φωνής που συνδυάζει αρετές που σπάνια βρίσκει κανείς σε τέτοιον βαθμό ταυτόχρονα στον ίδιο ερμηνευτή οιουδήποτε χώρου.
Ήταν το βράδυ του τελικού του διαγωνισμού της Eurovision που η Φωτεινή Δάρρα με την ερμηνεία της, ο Δημήτρης Παπαδημητρίου με την μουσική και τους στίχους του και ο Φωκάς Ευαγγελινός με την σκηνοθεσία και την χορογραφία του μπροστά σε όλους τους Ευρωπαίους τράβηξαν για λογαριασμό της Ελλάδας τις διαχωριστικές γραμμές που οριοθετούν το ουσιαστικό τραγούδι σε σχέση με τις μιμητικές μουσικές κατασκευές που μας κατακλύζουν. Και ήταν στην δύναμη και το φωτεινό χαμόγελο της Φωτεινής που αισθανθήκαμε λαμπρό έναν ελπιδοφόρο ήλιο. Το μέλλον, σκεφτήκαμε όλοι, ήταν -ίσως- ήδη εδώ!
Η Universal Music προβαίνει ήδη στην πανευρωπαϊκή ψηφιακή κυκλοφορία του τραγουδιού και σήμερα κυκλοφορεί το CD Single στην Ελλάδα. To CD single αυτό περιέχει τρεις μουσικές εκδοχές. Την πρωτότυπη ηχογράφηση, έτσι όπως εκτελέστηκε την βραδιά εκείνη, μια πιο "ραδιοφωνική" μίξη-ενορχήστρωση και μια ορχηστρική εκδοχή της σύνθεσης.Music Corner

ΦΩΤΕΙΝΗ ΔΑΡΡΑ

Τίτλος CD
"A song of life"
Εταιρεία: MERCURY
UNIVERSAL
Είδος: CD Single

Διεύθ. Παραγωγής
Δημήτρης Παπαδημητρίου
Artwork
Δημήτρης Καράμπελας
1 CD 13 Tracks
Διάρκεια CD: 53:20
6/2006 ©


Εκτυπώστε το!
Εκτυπώστε τη σελίδα!

 


Τα τραγούδια του cd

01. Song of life
02. Song of life (rock version)
03. Song of life (Instrumental)